Lijepo kuciste,kolko dode? vidio sam neki Cooler Master RC 690 u linksu,dal je isti?
da to je taj rc690 mrak kučište za te pare
Lijepo kuciste,kolko dode? vidio sam neki Cooler Master RC 690 u linksu,dal je isti?
da to je taj rc690 mrak kučište za te pare
Koja je razlika izmedu ta dva?
Koje je bolje uzet?
Giga ili netko nek pomogne,naime frend mi je rekao da je kupio to kuciste i kaze da je fenomenalno al izvana nie nes,al da je kupio u linksu s prozirnom stranom,ja ga na linksovoj stranici nisam nasao.dali vi znate dal prodaju s tim uopce?.
Giga ili netko nek pomogne,naime frend mi je rekao da je kupio to kuciste i kaze da je fenomenalno al izvana nie nes,al da je kupio u linksu s prozirnom stranom,ja ga na linksovoj stranici nisam nasao.dali vi znate dal prodaju s tim uopce?.
Čini mi se da kod njih možeš uzet prozirnu bočnu stranu.
No sa njome gubiš jedno mjesto za vent(bočni iznad proca).
Dovoljno je samo napomenuti da kućište ima odličan protok zraka,jako puno mijesta za 120(na nekim i 140mm)ventove.Isto tako je odlična sprovedba kabla iza ploče.
Napajanje ima posebnu rupu za usisavanja zraka.Te taku vuče nutra friški zrak.Odlično je izvedena instalacija HDD-ova i nema naznaka njihovoj vibraciji.Možeš umetnut bilo koju zamislivu grafu.
Uglavnom ovog kućišta bi se mogla posramiti i neka puno skuplja(primjerice Thermaltakea) kućišta.
A za izgled moraš sam procijeniti(Svatko ima drugaćiji ukus).No po meni ništa mu ne fali.
U Linksu se moze kupiti prozirna bocna stranica za CM 690 i to za 171 kunu.
Oho vidi vraga.Mora da su nedavno to dobili.Jer kad sam ja uzeo svoga nisu imali na raspolaganju prozirni bok.
Još bolje sad barem može uzet sve na jednom mijestu.
EDIT:Prijašnji post ispravljen.
eto u ovoj pustoj recesiji uspilo se nač kuna za novu grafulju bilo je vruče i mučno obilazit trgovine koje su zbog recesije i onako polu prazne pa uobičajen razgovor trgovca imali smo ali se prodalo i kad če doč a neznamo ni mi tipično za hrvacku i u toj šumi grafika na našem svemočnom tržištu odluka padne na GTX 275 i naposljetku jedna mala trgovina i bigo imaju gtx 275 a ja baš to tražija i zamislite nakon velikih poput vemila- hg spota- linksa-kompjuter split- jedna mala trgovina kobi reč .
u glavnom dokopa san se odlične grafulje koja sve naslove koje imam u pc vrti na naiviše moguče postavke koje grafa ima a monitor more prikazat
Pozdrav
mene zanima kako ste zadovoljni sa tišinom kučišta, te kolika je prozračnost?
Kako bi se CM690 usporedio sa CM590?
Pozdrav
mene zanima kako ste zadovoljni sa tišinom kučišta, te kolika je prozračnost?
Kako bi se CM690 usporedio sa CM590?
nikako se ne mogu uspoređivat jer je 590 manji a i unutrašnjost nije kao u 690 gdje se mislilo čak i kako sklonit kablove iza matične položaj hard diskova pa i ugrađen vent na podu kučišta koji odlično hladi grafu a ima i filter za prašinu te sa 690 dolazu 3 ugrađena venta te još možeš ugradit 3 venta po želji
jednostavno mogu reč da je cm 690 nešto veče i prozračnije kučište te ga zbog toga preporučujem
a što se tiče buke ventova u mom kučištu za to su se pobrinili fan kontroleri
Giga,koji ti je ovo ventilator na desnom boku (onaj 80mm), imaš li link negdje i njegove dimenzije
Giga,koji ti je ovo ventilator na desnom boku (onaj 80mm), imaš li link negdje i njegove dimenzije
evo te je marke samo što je ovaj od 120 a moj od 80mm ima u linksa
http://www.links.hr/index.php?naziv=Ventilator+SCYTHE+Blue+LED%2C+120mm+%2B+potenciometar&option=artikl&id_kategorija=05090815&id_artikl=050.908.145
Taj na slici? Da li je 15mm debel, jer ja one regularne od 25mm ne mogu staviti
ma klasične debljine je 25mm malo teže se polopac stavi ali paše
može li u ovo kučište stat scythe orochi ako ne mugen2
Može stati Mugen 2 i Orochi. Evo ti dimenzije:
Mungen 2
130 x 100 x 158 mm
Scythe OROCHI
120 x 194 x 155 mm
Cooler Master 690
(W / H / D) - 213 x 482 x 524.5 mm
Može stati Mugen 2 i Orochi. Evo ti dimenzije:
Mungen 2
130 x 100 x 158 mm
Scythe OROCHI
120 x 194 x 155 mm
Cooler Master 690
(W / H / D) - 213 x 482 x 524.5 mm
u globalu bi te dimenzije bile ispravne ali nisu nemožeš uzet mjere kučišta pa usporedit neki hladnjak u stvarnosti stvari stoje skroz drukčije
kad namontiraš matičnu ploču i staviš proc pa onda izmjeriš koliko ti je ostalo i s dobivenom mjerom uzimaš hladnjak koji tu može stat srečom CM690 je dovoljo širok pa če taj mugrn stat bez problema ali ima dosta kučišta u kojih se ne može ugradit mugrn 2 mislin da san napravija temu mugen 2 o jednom kučištu u koji taj coler nije moga stat baš kako spada
hocu dodati jos 2 venta ona na gornjem dijelu u svoje kuciste cm 690. koje velicine da stavim i dali trebaju biti usis ili ispuh? molim vas, odgovorite.
po mogučnosti neka budu u boji odlićno itgleda okreneš ih da ispuhuju zrak zato što onaj na prednjoj masci upuhuje zrak također i onaj na podu kućišta a i to je pravilna cirkulacija zraka
de mi reci kolko si para dao za te potenciometre da nemoram sam pravit ak nije skupo onda kupujem ak je skupo onda pravim sam te molim da mi staviš post kak izgleda van kučišta i koji kablovi i take cake jel ču i ja sebi to radit...
hocu dodati jos 2 venta ona na gornjem dijelu u svoje kuciste cm 690. koje velicine da stavim i dali trebaju biti usis ili ispuh? molim vas, odgovorite.
po mogučnosti neka budu u boji odlićno itgleda okreneš ih da ispuhuju zrak zato što onaj na prednjoj masci upuhuje zrak također i onaj na podu kućišta a i to je pravilna cirkulacija zraka
de mi reci kolko si para dao za te potenciometre da nemoram sam pravit ak nije skupo onda kupujem ak je skupo onda pravim sam te molim da mi staviš post kak izgleda van kučišta i koji kablovi i take cake jel ču i ja sebi to radit...
akasa 300kn u hardveraja a schine 219kn u linksa definitivno ih se pravit ne isplati
evo još malo modig detalja ispalo je za 5 evo par sličica samo što uživo puno bolje izgleda
bilo bi bolje kad bi ove dvi diodice bile nagnute prema onoj slici coolmaster...bolje bi je osvijetlilo i izgledalo...
Eto da ne otvaram bezveze novu temu, u Links je doslo kuciste Coolermaster CM 690 Pure edition.
Razilkuje se od obicnog CM 690 u tome sto je unutrasnjost crna i dolazi sa prozirnom bocnom stranicom. Bolje slike cu moci stavit u ponedjeljak jer bi mi tad trebalo stici.
Eto da ne otvaram bezveze novu temu, u Links je doslo kuciste Coolermaster CM 690 Pure edition.
Razilkuje se od obicnog CM 690 u tome sto je unutrasnjost crna i dolazi sa prozirnom bocnom stranicom. Bolje slike cu moci stavit u ponedjeljak jer bi mi tad trebalo stici.
I zato kosta 200 kn vise? Ok nvm,bitno da cu si ja to kupit cim si novi proc piknem 550 BE i onda je stari reko kuciste jos..Dobra je ova bocna strana,lijepo izgleda
I zato kosta 200 kn vise? Ok nvm,bitno da cu si ja to kupit cim si novi proc piknem 550 BE i onda je stari reko kuciste jos..Dobra je ova bocna strana,lijepo izgleda
Cuj cijena je mozda malo previsoka ali ipak je kuciste komponenta koju najmanje mijenjamo zar ne?
Cuj cijena je mozda malo previsoka ali ipak je kuciste komponenta koju najmanje mijenjamo zar ne?
Naravno.Cuj kuciste je dobro a i moze se dodat par stvari.Dobro je sto si nas obavijestio za to jer sam mislio vec rezat il nes slicno na obicom cm690 al sad vidim da i on dolazi obojan i s prozirnom stranom i jos piknem neku neonku iznutra i odmah je ljepse
Lijepo. Baš negdje u konobi imam crni mat sprej pa razmišljam da ofarbam svog u crno straga i izunutra
Kako na cm 690 mogu ugasiti led diode na prednjem ventu i kontrolirati brzinu ventova ?Jel to moguće pomoću nekog programa ili moram imati potenciometar?
Kako na cm 690 mogu ugasiti led diode na prednjem ventu i kontrolirati brzinu ventova ?Jel to moguće pomoću nekog programa ili moram imati potenciometar?
POTENCIOMETAR ti treba ev i ja si planiram uzet a i cool ti izgleda kučište nakon ugradnje!!
I za gašenje dioda moram imati potenciometar ?