Web u wap?

poruka: 11
|
čitano: 2.199
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Web u wap?

Zanima me kako mugu prebaciti postojecu web stranicu u wap (citljivu mobitelima)? Dali ima neki tool koji ce mi olaksati stvari ili cu sve morati sam od 0 raditi?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Web u wap?

Wap stranice pisu se WML jezikom, pa mislim da moras ponovo pisati kod... evo ti tutorijala neki za izradu WML stranice

k1.c0
16 godina
neaktivan

Hvala puno poslužit će...

16 godina
neaktivan
Web u wap?

Ne mora biti nikakav poseban jezik - može i HTML, svi noviji mobiteli podržavaju prikaz HTML, PHP i sličnih stranica ;) (npr. m.facebook.com i m.bug.hr nisu pisani WMLom a i dalje se lijepo prikazuju)

Groucho Marx: I refuse to join any club that would have me as a member.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Web u wap?

WAP ti više nitko ne koristi... Njega se zagovaralo još u vrijeme mobitela s crno-bijelim ekranima :)

Bolje rješenje ti je najobičniji HTML (naravno, pozadina aplikacije može biti bilo koji drugi jezik), koji prilagodiš za prikaz na mobilnim uređajima - znači, manje slika i više optimizirane, malo drugačiji layout, itd... Većina mobitela će to znati pročitati :)

Potpis ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
k1c0 kaže...

Wap stranice pisu se WML jezikom, pa mislim da moras ponovo pisati kod... evo ti tutorijala neki za izradu WML stranice

ovaj link sto si dao vise ne radi

17 godina
Web u wap?

Danas više nitko ne radi WAP stranice. To je davna prošlost. Prva stvar, ljudi koji danas koriste mobitele s monokromatskim ekranima ne surfaju internetom. Koristi normalan HTML i CSS.

King in the castle, king in the castle ...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Web u wap?

a kako mogu da detektujem ko pristupa mom sajtu?? Telefon ili komp....pa da mu server posalje stranicu od m.mojsajt.com ili www.mojsajt.com npr.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da,to pitanje i mene zanima...
16 godina
odjavljen
Web u wap?

Trebaš pročitat browser useragent string. Evo ti primjer za php: http://techpatterns.com/downloads/php_browser_detection.php

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hvala puno...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice