Ukupna cijena stvaranja web stranice i domene?

poruka: 52
|
čitano: 13.648
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo čisto da pitam ove koji imaju iskustva u izradi weba te stavljanje tih stranica na neki domaći host server sa domenom .hr

Zanima me koliko se kreće cijena izrada stranice(il se to računa po broju stranica unutar sitea), najam hosta/ domene , vaše preporuke il savjeti u vezi stranica i sl...

Mislim dati da mi naprave neku stranicu vezano za moto klub, pa me interesira do koje cijene mogu očekivat to?.. Stranica ne triba bit ništa specijalno, čisto da na naslovnici ima nekih novij obavijesti, koji članak, sa strane koji link za druge moto klubove, foto galerija, mogućnost video uploada ( il link za youtube).. ne triba bit neka ekstra stranica sa specijalnim flashom, samo mi je bitno kad bi se u google napisalo ime tog moto kluba, da google odmah nju stavi na vrh tražilice (il barem pri vrhu)..

Nadam se da nije preteško pitanje, samo me čisto zanima okvirna cijena svega toga..

Fala svima unaprid na pomoći..

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Ukupna cijena stvaranja web stranice i domene?
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2010 19:34 (Špiro).
16 godina

Sve ti ovisi tko ti to radi. Netko naplaćuje po broju stranica, netko po satima (što baš i nema logike)...

Po ovome što si ti sve naveo ja bi tražio nekih 1500 - 2000 kn. Domena i prostor su ti dosta oni od 200 kn 100 - 200 MB prostora.

Sve ti ovisi o dizajnerima. Svaki je različit i kod svakog su različite cijene Namigiva

0 0 hvala 0
16 godina

Imaš dosta besplatnih rješenja tipa Joomla, Drupal, PHP Nuke ... Jednostavno se instalira i lako je za administraciju. Imaš sve tražene opcije možeš lako dodavati novosti, kreirati galerije slika, praviti ankete, postavljati youtube klipove, a takođe su prilagođeni za web pretraživače (Google). Moja preporuka je Joomla a koristi kombinaciju PHP i MySQL. Znači trebaš samo zakupiti prostor na nekom serveru i domenu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bi ti preporučio HTML i neki od Macromedia softvera jer nisu skupi a Jomala ti ja ljepilo za viruse osim ako nemaš server koji će ti svako 10 sek praviti bekap.

Jest da je ovo stari cod ali srednjaklasa sigurnosti i dobiješ hrpu zaštita i servisa uz svoju domenu.

Takvu sam ja napravio za svoju firmu i cjelu stranicu sam radio 4 dana,jednostavno je ako hoćes stranicu tipa info stranica,a pak sa nekim video linkovima ili flash kadrovima onda koristi Jomalu ili Web 2.0.

Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...

Sve ti ovisi tko ti to radi. Netko naplaćuje po broju stranica, netko po satima (što baš i nema logike)...

Po ovome što si ti sve naveo ja bi tražio nekih 1500 - 2000 kn. Domena i prostor su ti dosta oni od 200 kn 100 - 200 MB prostora.

Sve ti ovisi o dizajnerima. Svaki je različit i kod svakog su različite cijene Namigiva

nije teško naučiti dizajnirati stranice

ja sam sam naučio dizajnirati blogove,bez ičije pomoći,samo malo prčkao po netu i probavao

ti blogovi su bili jako lijepi pa su me drugi blogeri počeli pritati da i njima napravim dizajn

uglavnom,nije to toliko teško,samo ako se malo potrudiš ili ako nađeš nekog prijatelja koji se razumije u to

šteta davati pare za dizajnera

16 godina

.hr domena je za firme i udruge. Bez problema možeš dobiti .com domenu i izabrati ime po želji (ukoliko nije zauzeto). Godišnja cijena .com domene (naziv.com i prostor na serveru od oko 1 GB) je oko 180 kn. Proguglaj za nekim domaćim providerom preko kojeg ćeš stranicu postaviti na net (ja koristim Totohost, ali i drugi imaju približne cijene i uvjete). Google ti je neće postaviti na vrh ukoliko ne platiš sponzorstvo (pročitaj uvjete korištenja). Preporučio bih da pokušaš sam napraviti stranicu nekim od besplatnih programa jer su najjeftinije stranice 600-1000 kn. Također neki programi imaju gotove prijedloške. Isplati se pokušati.

16 godina
neaktivan
Ukoliko si voljan mogu ti napraviti dizajn stranice vrlo povoljno,ukoliko te zanima javi mi se na pm.
[img]http://wiipowered.com/portal/dp-progress.php[/img]
16 godina
protjeran

postoji alternativa Macromediji, Kompozer, odličan HTML editor koji je besplatan

16 godina
neaktivan

Ja sam koristio Macromedia Dream Viewer dobar je i mislim da je besplatan barem sad dok rije nije bio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ma sto ces placati za to ? Napravi to sam.

Inace, ja ne bi dao vise od 200 kuna za nesto sto ima jednostavan design, ali ja sam ja...

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

kao prvo fala svima na ovako brzim odgovorima i dobrim savjetima..

Malo ću od svih vidih šta se nudi,pa ću vidit šta da izaberem.. Zaista ima zanimljivh stvari..

Tnx još jednom..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CyreX kaže...

Evo čisto da pitam ove koji imaju iskustva u izradi weba te stavljanje tih stranica na neki domaći host server sa domenom .hr

Zanima me koliko se kreće cijena izrada stranice(il se to računa po broju stranica unutar sitea), najam hosta/ domene , vaše preporuke il savjeti u vezi stranica i sl...

Mislim dati da mi naprave neku stranicu vezano za moto klub, pa me interesira do koje cijene mogu očekivat to?.. Stranica ne triba bit ništa specijalno, čisto da na naslovnici ima nekih novij obavijesti, koji članak, sa strane koji link za druge moto klubove, foto galerija, mogućnost video uploada ( il link za youtube).. ne triba bit neka ekstra stranica sa specijalnim flashom, samo mi je bitno kad bi se u google napisalo ime tog moto kluba, da google odmah nju stavi na vrh tražilice (il barem pri vrhu)..

Nadam se da nije preteško pitanje, samo me čisto zanima okvirna cijena svega toga..

Fala svima unaprid na pomoći..

Za ovo što tebi treba dobro bi ti poslužila i joomla u kratkom vremenu možeš napraviti dobru stranicu i lako na nju stavljati (dodavati) sadržaj.

www.hip-hopunity.com
17 godina
neaktivan
CyreX kaže...

Malo ću od svih vidih šta se nudi,pa ću vidit šta da izaberem.. Zaista ima zanimljivh stvari..

Tnx još jednom..

Sorry, ali ovdje ima svega samo ne dobrih savjeta. A zašto, o tome sutra...

dr. Mito Korupcija, doktor političkih znanosti.
16 godina
neaktivan

Ako zelis sve sto si naveo, nadji osobu koju iza sebe ima iskustvo i i bogat portfolio a ne nekakvog "prijatelja" koji se pomalo "razumije" . To je moje misljenje!

17 godina
sayrus kaže...

Ja bi ti preporučio HTML i neki od Macromedia softvera jer nisu skupi a Jomala ti ja ljepilo za viruse osim ako nemaš server koji će ti svako 10 sek praviti bekap.

Jest da je ovo stari cod ali srednjaklasa sigurnosti i dobiješ hrpu zaštita i servisa uz svoju domenu.

Takvu sam ja napravio za svoju firmu i cjelu stranicu sam radio 4 dana,jednostavno je ako hoćes stranicu tipa info stranica,a pak sa nekim video linkovima ili flash kadrovima onda koristi Jomalu ili Web 2.0.

NE pričaj nešto o čemu pojma nemaš. Joomla je php+mysql CMS. Vrti se na linux strojevima, jer tamo kombinacija apache+php+mysql radi besprijekorno. A to je sve samo ne ljepilo za viruse.

Ona može biti neoptimizirana, spora, loše iskodirana, puna loših modula i čega sve ne, ali i dalje stoji da ti nemaš pojma o čemu pričaš. Osim toga nije joomla jedina. Imaš drupal (težak za početnike) , imaš wordpress i masu drugih.  Za sigurno pored svega ovog besplatnog mu ne trebaju preskupi alati od macromedie...Čak ima i .Net Nuke ili tako nekako za asp i microsoft platformu. Mislim da je i  on opensource, ali nisu alati za rad sa njim.

Zaboravite to samostalno pisanje stranice od nule. Danas nije problem za jednostavne stranice upotrebit bilo koji CMS. Dapače ja to preporučam svakome. Sutra možeš jednostavno nešto promjeniti, dodati nove funkcije, promjeniti dizajn i ostalo. U krajnem slučaju promjeniti i sami CMS, ali kad sve sam napraviš u dreamweaveru, viruj mi da to nije jednostavno.

Jedno moje iskustvo kad sam odlučio da nema ništa više bez nekog CMS-a.

Web site apartmani. Standarni site na tri jezika (loš dizajn, ali moj). Sve ukupno 15 (ili 18, neznam sad točno) stranica. Igrao sam se konverterom valuta, našao jedan jednostavni (javascript) i odlučio ga dodati. I sad ga na svakoj stranici treba dodati. Sve ukupno mnogo zamornog i dosadnog, ponavljajućeg posla. Tako mi je bilo nekoliko puta, kad sam želio promjeniti neku sitnicu, dodati novu stvar i slično.  Kad sam želio dodati lightbox efekt, morao sam na svaku stranicu gdje su slike dodati putanju i svakoj slici dodati link (ovo drugo je potrebno i kod CMS-a). Opet dosta posla. I onda sam nakon nešto vremena odlučio taj site (moji su apartmani, pa otuda i velika briga za njima ;-)) prebaciti na joomlu. Templat sređen. Prebačeni tekstovi, pronašao module i sve skupa riješeno za neko kratko vrijeme.  I onda sam na crojoomli  pronašao modul tečajna lista. U 10 minuta, postavljen i sređen. Radi na svakoj stranici i pet puta ljepši i izgledniji nego što radi javascript. Još redovito update-a podatke iz banke... 

Nakon ovog sam definitivno odlučio da nema više macromedie i njihovih alata, iako je dreamweaver jedan jako dobar alat...

btw. totalno off topic, ali morao sam. A što se tiče cijena. Tu ti nitko ne može pomoći. Za to trebaš imati trgovačku žicu, da prodaš nešto i oboje zadovoljni. Nekad će ti to biti 1000, nekad 5000 KN.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2010 9:06 (daseparo).
17 godina

@daseparo

ajde provuco svoje stranice kroz html, xhtml, css i sl. validatore! kakvi su rzultati?

kako su ti stranice rangirane na pretrazivacima?

kako ti stranice izgledaju u safariju, operi, firefoxu, chrome-u ili ie-u? ima li kakvih razlika?

moje iskustvo sa joomlom je takvo da ga ne bih ponovio.. ok, web je gore, radi, ubaceni su neki extra moduli, obrasci i sl. ali to sada izgleda presmijesno, jer template za web ne "pokriva" i obrasce pa su oni druacijeg izgleda od ostatka, i takva je stvar sa svim modulima... meni je to jadno i ja bih firmu koja bi mi to radila ili trazio povrat para ili da sve rade ponovno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Joomla kao joomla nije problematicna, problematicni su moduli koji se naknadno stavljaju. Ali da... dosta se hakira i onda su im hosting provideri krivi jer je njima "hakalo server"... Mwah!

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
coder_ kaže...
CyreX kaže...

Tnx još jednom..

Sorry, ali ovdje ima svega samo ne dobrih savjeta. A zašto, o tome sutra...

Couldn't agree more...

Da odgovorim covjeku:

Mislim da ti je joomla pre glomazna i pre kompleksna za ono sto tebi treba. Wordpress bi ti bio puno bolji. Jednostavan je, ima gro besplatnih template-a, ima pluginova (npr. galerija), ima sve kaj bi ti trebalo. Ako ti treba, lagano ga i sam malo editiras, nije kompleksan. Moja topla preporuka.

17 godina
sasa kaže...

@daseparo

ajde provuco svoje stranice kroz html, xhtml, css i sl. validatore! kakvi su rzultati?

kako ti stranice izgledaju u safariju, operi, firefoxu, chrome-u ili ie-u? ima li kakvih razlika?

moje iskustvo sa joomlom je takvo da ga ne bih ponovio.. ok, web je gore, radi, ubaceni su neki extra moduli, obrasci i sl. ali to sada izgleda presmijesno, jer template za web ne "pokriva" i obrasce pa su oni druacijeg izgleda od ostatka, i takva je stvar sa svim modulima... meni je to jadno i ja bih firmu koja bi mi to radila ili trazio povrat para ili da sve rade ponovno

Moj post je bio da koristi CMS prije nego da ide kodirat stranicu od početka. Joomla je tu na prvom mjestu, jer ju je za početnika najlakše implementirati... Osim toga sugerirano mu je da ima i drugih rješenja. U biti je naglasak mog posta na nečemu drugome, a ne na ovome što si ti naglasio.

Međutim, stranice u svim preglednicima izgledaju isto i to je najviše stvar CSS-a. Niti joomle, niti ičega drugoga... Dobro urađeni (prepisani) CSS rješava jako mnogo muka!!!

Kod validacije imaš pravo. Ali to je minorno. Ja sam kod ovog primjera što san naveo radio dosta toga i na njemu imam jako dobra iskustva. Znači prvo sam radio statični html+css, zatim sam napravio validaciju, poslije sam prebacio na joomlu i mogu ti reći da mi najbolje rezultate daje joomla. Veliki skok sam zabilježio nakon validacije stranica, ali opet mi je joomla dala najbolje rezultate... SEO sam radio tako da sam u spredsheetu definirao ključne riječi i zapisivao rezultate za različite google domene (it,hr,com,de), u različitim periodima. Moji su apartmani i na ovom primjeru sam najviše vremena učio i pregledavao razne stavri...

SEO je kompliciran i mnogi prodaju maglu u tom području... Po meni su najvažniji linkovi i često mjenjanje i dodavanje nekog sadržaja. Promjene na stranicama i slično.... A za to je CMS dušu dao... Tako da to pri vrhu u googlu ti nije nikakvi argument za mukotrpno kodiranje iz nule jer mnogo toga ovisi o poziciji na vrhu (kodiranje, jer kad sam radio nešto u dreamweaveru nikad nisam koristio onaj preview i crtkaranje web stranice, već samo pisanje koda) 

Inače opet napominjem da ne zagovaram 100% joomlu, već da je post bio namjenjem tome da se koristi CMS... Inače drupal za sve koji su željni avanture!!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2010 13:23 (daseparo).
16 godina
neaktivan

Pa jašta u Jomali svatko zna raditi Web.......tvoja iskustva i moja očito su različita!

17 godina

Sta je najgore nezna :))))))

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sasa kaže...

@daseparo

Pogledaj ovaj link. Onaj tko zna css html i php može vrlo lako sve prerađivat u joomli. Može napraviti šta god hoće. Cijela www.joomla.org je rađena u joomli velika je ima jako puno posjeta i dobro radi.  Kad se radi stranica u joomli najvažniji je template. Bez dobrog templatea nemožeš napraviti dobru stranicu u joomli. Template velikim djelom utječe na performanse stranice.

www.hip-hopunity.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2010 20:32 (vedrann).
16 godina

Većina nas nema nikakvih školskih znanja za izradu web stranica i osobne me ne zanima kako to sve funkcionira (CSS i sl.). Sada da netko tko želi napraviti malu stranicu gubi vrijeme na nešto što više vjerojatno nikad neće u životu raditi mislim da nema smisla. Bolje je malo proučiti neki jednostavniji programčić koji ima gotove template i preview izgleda stranice. Na to će (uz predznanje engleskog) potrošiti nakoliko sati ili dana (dok mu za učenje CSS-a treba znatno duže s tim da mora imati osnovne temelje ili nekog tko će mu to pojasniti). Skuplja alternativa je da nekome plati za izradu stranice (što bih i preporučio ako želi da stranica bude i funkcionalna i vizualno dotjerana).

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Micek kaže...

Većina nas nema nikakvih školskih znanja za izradu web stranica i osobne me ne zanima kako to sve funkcionira (CSS i sl.). Sada da netko tko želi napraviti malu stranicu gubi vrijeme na nešto što više vjerojatno nikad neće u životu raditi mislim da nema smisla. Bolje je malo proučiti neki jednostavniji programčić koji ima gotove template i preview izgleda stranice. Na to će (uz predznanje engleskog) potrošiti nakoliko sati ili dana (dok mu za učenje CSS-a treba znatno duže s tim da mora imati osnovne temelje ili nekog tko će mu to pojasniti). Skuplja alternativa je da nekome plati za izradu stranice (što bih i preporučio ako želi da stranica bude i funkcionalna i vizualno dotjerana).

onda neka uzme microsot frontpage

to mu je kao da radi u wordu.

i dalje nema pojma sta radi, nema pojma kako ce izgledati u browseru (izgledati ce odvratno, osim u internet exploreru), ali je brzo gotov...

16 godina
sasa kaže...
Micek kaže...

onda neka uzme microsot frontpage

to mu je kao da radi u wordu.

i dalje nema pojma sta radi, nema pojma kako ce izgledati u browseru (izgledati ce odvratno, osim u internet exploreru), ali je brzo gotov...

Živcira me to tvoje citiranje pola stranice nečijeg teksta (nije prvi put) i tvoji pametni komentari (isto nije prvi put). Frontpage košta više od cijene stranice kod web-dizajnera. Iskreno pokušavam pomoći, ali ti mi stalno spuštaš kajle svojim viđenjem savršenstva gdje su svi idioti osim tebe.

15 godina
protjeran

jbttt jeste vi ludi kaki 2000kn ja imam ekipu za 80kn imam i domenu i forum i sve pšta treba preko 4gb prostora je

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Micek kaže...

Većina nas nema nikakvih školskih znanja za izradu web stranica i osobne me ne zanima kako to sve funkcionira (CSS i sl.). Sada da netko tko želi napraviti malu stranicu gubi vrijeme na nešto što više vjerojatno nikad neće u životu raditi mislim da nema smisla. 

Pricas gluposti!

I'm going woo woo
16 godina

OK, od viška znanja glava ne boli. I ne znaš što ti u životu može zatrebati. Ali tom logikom trebalo bi ti nekoliko života da sve naučiš. Zato postoje oni koji znadu određena područja bolje od drugih. I sad bi se čovjek trebao specijalizirati za grafički i web dizajn, pa ako želi i neku glazbu na stranici da nauči svirati, pa onda i programiranje, pa ako želi animaciju da završi školu crtanog filma itd... Pretjerujem stoga da naglasim neke stvari. Nemoj mi zamjeriti.

17 godina

@micek

nemam nista protiv tebe niti protiv ikoga.. jako sam fleksibilan i tolerantan..

samo, ako ides sa upoznavanje joomla-e ili nekog drugog cms-a izgubiti ce sdosta vremena.. ne mogu vjerovati da mozes za jendo popodne kvalitetno nesto nauciti i sloziti...

znaci, ako zelis kvalitetno koristiti neki cms (pa makar i joomla-u) opet ces izgubiti 10-15 dana na citanja nekih wikia, foruma i sl. pa nije zgorega baciti oko onda i na css...

ali onda zalazis u sferu web dizajna, a to ne zelis... zato je mozda bolje ipak to prepustiti proficima (osobno se ne smatram profi dizajnerom niti dizajnerom uopce...)

i ne,ne smatram se savrsenim niti smatram nekoga budalom....

ali da, tezim da ono sto radim bude sto savrsenije.... jer ne mogu nikome nesto raditi ako znam da nije bas najbolje...

a web dizajeri su jako, jako skupi.. ako nesto vrijede...  dizajneri za svoj rad uzimaju, cesto, puno vise od programera.... ljudi koje ja znam ne rade dizajn za manje od 5000 kn ili cak i vise ako je neki kompleksniji web... ali to je samo dizajn... i to jer se znamo...

oni cak dizajn logotipa naplate 5 ili 10 tisuca kn

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2010 16:37 (sasa).
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice