E naime potrebna mi je jedna malo cudna stvarka a mozda postoji i neki program..puno sam sreo domena al neznam koji je portal na toj domeni..npr. dal je neki homemade il nesto CMS ako me kuzite..i sad kako da provjerim sta je instalirano na nekom hostu tj. sta neko koristi..dal Jooomla, dal WP il tako sto..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hm, teško da ćeš viditi tek tako... Osim ako ne napišu šta koriste. Također bi mogao naći defaultne login stranice. Tako kod joomle upišeš domena.com/administrator i ako izbaci login od joomle, onda jest joomla... Ako ne, onda ajd dalje. Malo jest zeznuto i čak većinu njih nećeš naći(custom CMS) ali eto, možeš probati.
Neznam neki drugi način.
I to je bitno zašto?
Hm, teško da ćeš viditi tek tako... Osim ako ne napišu šta koriste. Također bi mogao naći defaultne login stranice. Tako kod joomle upišeš domena.com/administrator i ako izbaci login od joomle, onda jest joomla... Ako ne, onda ajd dalje. Malo jest zeznuto i čak većinu njih nećeš naći(custom CMS) ali eto, možeš probati.
Neznam neki drugi način.
ako je domena.com/wp-admin onda je WordPress
Dobro to sam znao jer sam se s tim portalima vec susretao al ima ih jos raznih.. kao naprimjer :
www.bug.hr
www.index.hr
www.sarajevo-x.com
Kako to saznat sta je...
Dobro to sam znao jer sam se s tim portalima vec susretao al ima ih jos raznih.. kao naprimjer :
www.bug.hr
www.index.hr
www.sarajevo-x.com
Kako to saznat sta je...
Nije da je neko pravilo, ali puno toga možeš saznati što se krije u pozadini desnim klikom negdje na stranici i odabirom opcije View Source Code.
puno je parametara koji mogu odgonetnuti što pokreće dotičnu stranicu.
sam sadržaj, organizacija sadržaja, pa i sam kod stranice...
Nema načina da se to sazna. Možeš jedino pogađat.
Prvo pogledaš u footeru jel ima powered by. Ako nema, onda pogađaš linkove. Npr wp-admin za Wordpress, manager za MODx itd (ostale ne znam). Pa malo baciš oko u source i gledaš komentare ili bilo što specifično za neki admin.
A konkretno što se tiče recimo Buga, ne bih dao ruku u vatru, ali poprilično sam siguran da se tu radi o njihovom vlastitom i customiziranom adminu posebno za ovu stranicu. Kad kažem njihovom, onda mislim na firmu Dizzy koja im je radila web. Stavljati primjerice Joomlu na Bug bilo bi suludo, a uostalom, mislim da su i ovaj forum sami pisali.
A konkretno što se tiče recimo Buga, ne bih dao ruku u vatru, ali poprilično sam siguran da se tu radi o njihovom vlastitom i customiziranom adminu posebno za ovu stranicu. Kad kažem njihovom, onda mislim na firmu Dizzy koja im je radila web. Stavljati primjerice Joomlu na Bug bilo bi suludo, a uostalom, mislim da su i ovaj forum sami pisali.
Slažem se. Jedino gornji izbornik podsjeća na PHP- Fusion.