Lijep pozdrav svima, vec neko vrijeme na razne nacine pokusavam u wordpress-u 3.4.2 napraviti padajuci meni, ali mi ne ide. Pokusao sam na najjednostavnije nacine, pa sam probao programirati kroz HTML, ali jednostavno ne ide... Moze li mi netko dati neki savjet, ideju kako da to napravim?
Te stvari nemožeš radi preko HTML-a on ti služi samo za prikaz podataka i njihovu strukturu, dok je sam WP pisan ui PHP i komunicira sa bazom (MySQL) preko PHP-a i sva mu je funkcionalnost kodirana preko PHP-a.
Što se tiće tvog padajućeg menija sigurno postoje "komponente" il ga možeš ukodirati direktno u samu temu za WP. Ako ga misliš kodirati direkno u temu moraš poznavati PHP jer će on vući podatke iz baze koje su potrebne da bi radilo kako treba i JavaScript za njegovu funkcionalnost (interakciju), sam HTML ti je lista koja je taj meni, a preko CSS je uređuješ. HTML i CSS su ti ovdje samo kozmetika na gotov proizvod.
Nemoj me krivo svatiti, al HTML nije programiranje već samo strukturno prikazivanje podataka, CSS je njegov dizajn, a što se može nazvati programiranjem je interakcija preko JavaScripta, te programiranje sa Server-Side jezikom u ovom slučaju PHP-om i upitima na bazu. Probaj nači neku komponetu koja ti odgovara i samo je prilagodi preko CSS-a svojim potrebama, eventualno malo javascripta, ako ti treba određena interakcija.