Zanima me kako funkcionira izrada web stranice kada u pitanju nisu PHP i ASP. Naime, Google (kao najbolji primjer), a i ostale velike web stranice (izuzev Wikipedie) koje koriste neke druge divlje jezike da web stranice budu brže (što mene najviše zanima), koliko uspijem pročitati, navodno koriste JSP, C++ etc.
Još ne znam koji od njih je brži/sporiji i kakve su im mane/vrline, međutim kad bih odlučio raditi s tim, postoji li uopće neka aplikacija za lokalno testiranje npr JSP-a ili Perla? Nadalje, kad se kaže izrada web stranice u C-u, misli li se tada na programiranje u C-u pod ASP-om? Ili baš postoji način za hardcore low-level programiranje web stranice u C-u? Ako je ovo drugo, kakav točno hosting tražim za to i gdje? I kad smo već kod hostinga, je li moguće na istom serveru vrtit više programskih jezika i bi li to imalo negativan utjecaj na performanse? Onda, nisam upoznat puno sa ASP-om, ali sam čuo da se on može vrtit i "skriptno" (kao PHP) i kompajlirano. Je li razlika između kompajliranog i nekompajliranog koda ono baš jako jako osjetna ili tek nezamjetna? I šećer na kraju, čija baza je najbrža?
Inače, oduvijek radim samo u PHP-u i MySQL-u.