Nestanak stranice i čudne promjene na postojećoj

poruka: 29
|
čitano: 4.301
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nestanak stranice i čudne promjene na postoječoj

poštovani forumaši! , več tjedan dana trpim promjene koje su mi neobjašnjene.

Sve je počelo prije tjedan i pol kada mi je jedna osoba zaprijetila i uspijela promjenit pass za moderatora , imam potvrđeno mailom! (samo dio priče)

Također sam na som forumu morao kreirat profil svaki dan , iz dana u dan dok nisam kontaktirao Webs.help di su mi resetirali pass!

Samo dva dana kasnije cjela stranica nestane pod zemlju!

Napokon sam odustao i na jednoj stranici od kolege se udomio i naravno dan kasnije opet mi poremečen profil.

Siguran sam da netko nešto loše radi kao i što sam siguran da to baš nije česta pojava!

Radi se o Webs hosting free!

Najme kako se zaštit od takvih stvari!

Želim p...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jeli koristiš neki CMS, koji forum, jeli sam programiraš, o čemu je riječ?!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nestanak stranice i čudne promjene na postoječ

Neznam kaj je CMs (Čoban) , solo sam si sredio stranicu na Webs (hosting) free verziju!

Želim p...
15 godina
protjeran

Daj link na stranicu.

Nema potpisa jer egomainiaci odmah polude :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nema više! , ali evo ti "nepostoječi link"  ,  http://f1croliga.webs.com/

A promjene također na "postoječoj" koju sam posudio;

http://croliga.webs.com/

Nije nešto ali je pristojna!

Želim p...
15 godina
protjeran

Okej, javim tijekom dana rezultate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

što god učinio ako nešto središ hvala! , plačam pivo!

pogotovo ako si web majstor! , i još ako radiš site inače!

Želim p...
16 godina
neaktivan

Dude, pusti priče. Teško da će ti neko u webs upasti. Uglavnom, načini iduće.

Skini superantispyware. Free verziju. Proskeniraj komp. Zatim promjeni password na mailboxu i instaliraj Comodo Firewall.

Vjerojatno neki RAT ili keylogger. Kad ti nešto upišeš, na njegovu FTP računu stoji sve što si upisao.

EDIT: Sad ti ni 2 link ne radi?!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 14:45 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa sad , prečudno jer mi je zadnja i jedina site nestala evo u 15.00! , kako to odjednom!

Želim p...
16 godina
neaktivan
igzyy kaže...

Pa sad , prečudno jer mi je zadnja i jedina site nestala evo u 15.00! , kako to odjednom!

Kontaktiraj webs. I uradi što sam ti rekao.

16 godina
neaktivan

igzyy-jel možeš popisati s čim se štitiš/skeniraš od AV-a,firewalla do ostalih antimalware/spyware alata

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Nod 32 nije updateSramim se   i Antivir! , jednom tjedno skeniram cijeli konp i moram priznat da nedje pomalo svašta!

Ali znam imat otvoren port za igricu dok radim server za igricu (host)

Želim p...
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 16:11 (igzyy).
16 godina

pa skini nove updateove,mozda ti ga nod ne prepoznaje i to ti je tak,da..

Skini malwarebytes i proskeniraj s njim.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Zaboravi webs.com.

Kao što rekoh, zastarjeli server loše postavljena stranica i uz to i njihov forum. Ima podosta javnih exploita za taj server, a i vjerujem za samu stranicu i forum.

Probaj sa google site ili nešto temeljeno na phpbb3. Ili možeš sa wordpressom pa čak i VBulletin. Sve je to free. Samo nađi kvalitetan free hosting.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da znas koliko spywarea krade podatke za FTP i ostalo... uuuuuuuuu... samo mi nije jasno sto ce nekom nesto takvo, to da naleti na neki fini sajt da ga mazne ajd ajd al da se ide gnjavit sa nekim lijevim sajtovima... imao bi ja i pametnijeg posla :)

Sto se tice otvorenog porta... to nema vezew... Prije nego ista budes radio pocisti komp kako bog zapovijeda, tek onda radi restore i ostale djindje mindje.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 16:16 (tnakir).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nema FTP-a na freewebs odnosno na webs.com - u. Čisto web administriranje (čak i ne bi zvao administriranjem jer ne možeš ništa osim napraviti stranicu).

Savjet dana, promijeni hosting i uzmi kvalitetni free software za forum i za stranicu (kao što je gore napisano).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Dobra stranica za domene ti je http://www.co.cc/ . Relativno je kratko i prihvatljivo, a i naravno free.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala ljudi! , stvarno ste zakon!

Ako ču trebat savijet , kontaktirat ču vas!

E sad da vam kažem da je to samo radi jedne igrice , koja je malo zastarjela a osoba koja to radi je bolesna i kako je neko rekao "klinac"!!

Želim p...
16 godina
neaktivan

Dude, barem u ovom podforumu (Razvoj web-stranica) imaš dosta tema, kako pokrenuti forum, vidi, i pokreni svoj.

Opet ti kažem, ako je neki noviji stealer, bindan 100%FUD binderom, neće ga tvoj neupdatani AV prepoznati. Proskeniraj s onim programom, Superantispyware.

@Buffer: Bi li podijelio svoj izvor, na kojem si našao exploit za webs?! Ili barem source kod?! Thanx

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 19:50 (Smooth Operator).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pokušao sam kontaktirat webs ali odgovora nema , prvi put kad sam imao problem s pass tada su mi napravili novu lozinku tj.vratili staru!

Sad neznam funkcionalnost anti virus prog , trenutno imam Aviru , Spy bot S & D (sve update) i ove po preporuci Comodo i Super antispyware!!

koliko je pametno na jednom os imat takvu zaštitu i da li uopče ima smisla , kao i koji stavit na win7 ??

Želim p...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Biti će ti dovoljan jedan ativirus i jedan antispyware. Za antispyware bi ti preporučio malwarebytes, Spybot je malo zastarjeli.

Samo redovito čisti komp i pazi na to što skidaš i od koga skidaš.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

spybot ti ne treba,slab je..jedino ti još treba malwarebytes free verzija za povremno skeniranje ..
avira u rezidentnoj zaštiti,i superantispyware i malwarebytes za eventualne probleme,a njih povremeno pokreneš,uzmeš apdejte i proskeniraš komp..
tu prvenstveno mislim na malwarebytes,jer avira nije svemoguća..

EDIT:zaboravio sam ti reći,mislim da avira ima svoj firewall..pa se moraš odlučit koji ćeš koristiti..ako si insalirao i comodo..
..nije dobro se natrpat..ovo gore navedeno je sasvim dovoljno..

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 11:50 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ubacio sam sve što ste mi rekli i skenirao i našao toga..............................................!!

Hvala na utrošenom vremenu svima!

Želim p...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Drago mi je sto smo pomogli... sada jos samo lijepo promijeni sve passworde od svega zivog i nezivog sto si koristio na kompu, zlu ne trebalo  i sve bude 5... Netreba ti valjda da ti se neki barba zakaci na mail i skine kucne uratke :)) Pa da ih distribuira po netu...

Da samo znas koliko problema danas ima sa stealerima, pogotovo ovim gadnim sto se kace na ftp servere... Jedno od rijesenja je koristiti Secure ftp ili nekakva druga secure zastita, medjutim ljudi su toliko tupasti (govorim od strane hosting providera) da neznaju ni osnove FTP-a, ni razliku od domene i hostinga da bi im takve stvari zakomplicirale zivot, a pogotovo nama koji se javljamo na telefon :))

Ako tko ima kakav prijedlog kako se rijesiti takvih botova koji se non stop kace na ftp servere bio bih mu zahvalan. Nasa ideja je bila blokiranje IP adresa svih drzava van europe (nemamo klijenata van Europe) koje se kace na ftp, ali takvih IP adresa je previse, svaki dan dolaze nove, postojece se mijenjaju bla bla... firewall imamo, ali nema koristi od njega kada u biti ovi rade sve legalno (imaju username i pwd, jel)...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Je....! , nisam znal to!

Evo mogu reč d sam promjebio sve šifre i neznam da li je pametno staviti u mozillli kad otvarš i ukucaš šifu stavit kvačicu na "remeber" , skeniram od sad 1 u tjednu!

Želim p...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nestanak stranice i čudne promjene na postojeć
igzyy kaže...

Je....! , nisam znal to!

Evo mogu reč d sam promjebio sve šifre i neznam da li je pametno staviti u mozillli kad otvarš i ukucaš šifu stavit kvačicu na "remeber" , skeniram od sad 1 u tjednu!

pa stavi nek ti firefox pamti,da ne moraš stalno upisivati lozinke,pogotovo ako samo ti koristiš komp..

17 godina
RE: Nestanak stranice i čudne promjene na postojeć
igzyy kaže...

Je....! , nisam znal to!

Ma ako ce ti vrazic uhvatit pwd onda ce ti ga uhvatit sa pamcenjem sifri ili bez... U ostalom ne hvata ti on FTP sifru preko ffoxa... vjerovatno cita ftp promet koji zapravo vecinom ide kao tekst obican (ftp naredbe) tako da...

I'm going woo woo
15 godina
protjeran

Ako si sve reinstalirao, stavi kvalitetan antivirusni program i dobar firewall. A nakon toga nemoj skidati sve i svašta, pogotovo ne nešto što ti je netko preporučio na nekom žblj forumu itd. Ako već ideš to raditi koristi VM ili neki sandbox software. Kloni se rapidshare-a, megauplada, fileshare itd i ostalih free uploading servisa.

Ovo pišem samo zato jer imaš site pa moraš malo i paziti šta radiš na računalu s kojim pristupaš svojem site-u.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Tako je... ljudi najcesce pokupe virus jer si skidaju svakakve gluposti, bez obzira na podrijetlo... Treba samo paziti da se ne kreces po sumnjivim sajtovima i ne skidas sumnjive datoteke i sve bude ok!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice