MORH platio izradu web stranice 199.000 kuna

poruka: 144
|
čitano: 28.372
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: MORH platio izradu web stranice 199.000 kuna
coder_ kaže...
I mali edit:

Ali to nije sve, Hrvoje je rekao da je ovo samo privremeno te da će finalnu verziju sitea pogoniti ezPublish. Mislim da ne moram završiti misao...(nadam se da nije onako kako mislim da je)

Ne, ne brini za to -  to će biti dio ugovorne cijene.... Kao što rekoh, trebao nam je novi web za NATO i napravili smo ga najbrže moguće ali želimo da bude još bolji CMS i biti će..
Većina ovdje griješi i misli da je CMS-a glavni trošak web projekta - od tuda i početak ove diskusije - ako je CMS open source - projekt bi trebao biti besplatan...  Nevjerojatno je koliko diskusije o Open Sourceu u onda shvatiš da većina opet ne kuži bit -

Vremenski isto traje izrada kvalitetnog front-enda (XHTML, CSS, javasript) i prilagodba CMS-a na layout i logiku koju želiš implementirati... Zato nije neki problem zamijeniti CMS obzirom da imamo gotov front-end, dizajn, koncept, sadržaje u struktuiranom obliku u bazi...

17 godina
protjeran

Nevezano za ovaj slučaj, ovako se to kod nas radi: Recimo firma A ponudi na natječaju izradu za 100 000 kn a firma B za 50 000 kn. Posao dobije Firma A, i da dio novca firmi B koja će taj posao napraviti. Svi sretni i zadovoljni.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
coder_ kaže...
naxeem kaže...

Može pitanje? - Kako to da nemate neko svoje rješenje nego se oslanjate na open source zajednicu čak i u projektima ovog ranga?

Mislim da bi odgovor bio sličan ovome:

Zašto trošit vrijeme na razvoj svog CMS-a kad možeš na joomli uzimat lovu. I to nekoliko puta više nego što košta. (Ima primjera da se može)

To nije pravo pitanje - pitanje je zašto razvijati nešto što ima 10x bolje i dostupno je pod određenom licencom (GPL) za implementaciju i nitko u normalnom svijetu ne smatra da si zbog toga loš ili radiš krivo, dapače, niz prednosti se vidi u tome. Prvo si open source- nema troškova licenci, drugo- ne vežeš se uz neko propertary rješenje koje sutra može nestati jer su Pero i Ivo odlučili da im se više ne piše CMS

I zašto "tjerati" klijenta da plaća tvoj razvoj (jer pretpostavljam da po logici kada razvijaš CMS imaš pravog tražiti da ti klijent to plati) kada mu možeš isporučiti bolji CMS i bolji finalni proizvod za manje novaca? Zar to nije prevara klijenta? Tebi se razvija - pa daj ti meni to plati.

Iskreno, u sve što se u hrvatskoj nudi od CMS-a kao vlasitta rješenje je smješno u usporedbi s eZ Publishem, Alfrescom, dotCMS-om, Liferayem ili bilo kojim drugim enterprise open source rješenjem...

Pozivam svakog autora vlastitog CMS-a na dvoboj

- brzina izvedba sajta
- kvaliteta izvedbe
- proširivost (što sve korisnik s CMS-om može uređivati - samo unositi nove sadržaje na hard-coded pozicije ili stvarati nove layoute, nove logike itd)
- skalabilnost (static cache, clustering)
- kompatibilnost s raznim bazama
- podrška - uh, ovo je itekako važno
- sigurnost

Evo pogledajte tko sve koristi eZ Publish - koji se domaći CMS može pohvaliti da ga koristi poznati globalni brand? Zar su svi oni ludi što korist Open Source i njih je netko nasamario i prodao im besplatno za novce?

A možemo biti ponosni da je www.vlada.hr Site of the Month po izboru eZ Publisha, odabrana među stotinama koji mjesečno izlaze na platformi.

> @Hrvoje.B
Baš me zanima koliko bi onda naplatili posao poput ovoga?? http://www.2advanced.com/
Znam da kategorija weba nije ista, no gledam čisto po količini posla i vremena koje je potrebno da se taj posao napravi.

Treba preciznija računica. Ali ovdje imaš ove poslove za napraviti

- koncept
- dizajner
- animator
- Flash programer (ako rješenje ima neki Flash CMS ili se veže na bazu, tj nije sve hrpa SWF-ova sa embedanim sadržajem)
- glazba
- renderi

Na cijenu utječe i da li tvrtka nastupa agencijski - sve nudi i promišlja sama ili samo odrađuje...
U marketinškim agencijama u HR, sat creativnog directora je do 200 eura, art director 160 itd itd. Jedna slika na gettyu može biti i 200 eura...

Hrvoje

17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Nevezano za ovaj slučaj, ovako se to kod nas radi: Recimo firma A ponudi na natječaju izradu za 100 000 kn a firma B za 50 000 kn. Posao dobije Firma A, i da dio novca firmi B koja će taj posao napraviti. Svi sretni i zadovoljni.

Tux, previše čitaš index i slično žutilo i prihvaćaš njihove interpretacije biznisa od ljudi koji o biznisu pojima nemaju. Kada bi svi novinari koji kod nas mudruju o biznisu i iznose svoja razmišljanja i viđenja razumjeli biznis - onda bi bili poduzetnici i imali svoje novine ili portale, ne bi pisali za nekoga...

U tvojem žutilo svijetu revizija bi teško prihvatila da je posao dobila tvtka A ako je tvrtka B nudila 100% istu stvar za upola cijene.
Ali u biznisu je koperacija normalna pojava i može biti da firma A nudi 10 elemenata tražene usluge, ali ne i 11. za koju angažira tvoju tvrtku B i plati manji dio sveukupnog projekta jer tvrtka B je radila samo jedan manji dio..

Ali to je toliko usko vezano uz konkretne slučajve i određene grane biznisa da svaka žutilo-generalizacija kakvu ti iznosiš nema smisla i obična je medijska manipulacijama masama...
Jer ako pratiš na bug.hr zločestu stranicu i vidiš tamo koliko gluposti novinari pišu kada se radi o ICT industriji, zašto misliš da su pametniji i da poznaju materiju kada se radi o nekoj drugoj grani industrije...

Moj savjet za zdravlje - ne čitraj žutilo i nikao, nikako, ne formiraj svoje mišljenje na osnovu toga što ti neki novinarčić na portalu ili novinama gura kao istinu i objašnjenje...

Hrvoje

17 godina

Mislim da su ljudi ili zavidni ili ne poznaju posao izrade weba. Svi misle da to moze sloziti od susjeda mali

Mogu misliti koji su se sve sastanci odrzavali sa MORHom

Pozdrav Hrvoju Namigiva

________ ________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne treba nam index da bi vidili u kako korumpiranoj zemlji živimo. Čestitam vašoj firmi da dobrim vezama, dobro ste im se uvukli.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovdje skoro nitko nema pojima što znači 200 000 kn i koliko je to u principu skromna cifra za sajt ministarstva ili za sajt vlade, neke koorporacije, veće firme i slično ... Ovi mudraci ili djeca koja pričaju o tome da bi isti napravili za 20, 30 ili 50 000 kn su preneozbiljni za komentirati ... Čudim se i Hrvoju da ima volje više ikome objašnjavati išta. Koliko bi trebao koštati sajt na kojem se izgubi ( recimo ) mjesec dana firma sa 10, 20 ili više zaposlenih ( a što je obično jedan od uvijeta za dobiti ikakav iole ozbiljan posao u Javnim upravama ) ... toliko radnih mjesta i plaća, legalnog softvera na svakom kompu, brdo troškova ... mjesec dana firmu košta bitno više novaca nego je naplaćen taj sajt ... 200 000 kn je po meni i malo ali ajde, može se prihvatiti na račun kasnijeg održavanja i slično.

Totalno glupa rasprava ... ali razumljiva jer malo tko shvaća realnu ekonomiju i realne cijene sajtova ili bilo kakvog posla i intelektualnih usluga.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osobno ne kažem da niste dobili natječaj i nisam siguran da bih ja išao na silu štediti puno MORH-u ako već nudi 230k, niti me taj dio zanima jer to i nije neka strašna cifra iako ste praktički naplatili skin za CMS (pa bi se dalo i o tome).

Ova listanja dolje? To je sve cheap-talk za one koji su laici u industriji. Istina, odlično prolazi u državnoj upravi, a ja ovdje nemam ni volje ni vremena raspravljati o prednostima i negativnim stranama CMS-ova. To neka stoji za neku drugu temu u kojem ćemo o tome stručnije, a to je i tema koja nije baš da niste uopće u pravu.

To s tim cijenama dizajnera i umjetnika u HR jer su to gluposti i preseravanja. Ovaj tko je dizajnirao vlada.hr i morh.hr nije zaslužio previše. Dizajn je neuredan, nekonzistentan, itd.

Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2009 2:41 (naxeem).
17 godina
dgigibao kaže...

Ne treba nam index da bi vidili u kako korumpiranoj zemlji živimo. Čestitam vašoj firmi da dobrim vezama, dobro ste im se uvukli.

Najveca ironija je sto MORH ima svojih ljudi, racunaraca, ferovaca, koji dobivaju svoju placu, ali se dosadjuju na poslu i nemaju sta radit, dok se s druge strane ovako razbacuje s lovom poreznih obveznika za nekakav web, koji su zapravo mogli dobiti za 0 kn. Sumnjam da je mogao ispast ista losije od ovoga sto je sada. Smijeh
Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
dgigibao kaže...

Najveca ironija je sto MORH ima svojih ljudi, racunaraca, ferovaca, koji dobivaju svoju placu, ali se dosadjuju na poslu i nemaju sta radit, dok se s druge strane ovako razbacuje s lovom poreznih obveznika za nekakav web, koji su zapravo mogli dobiti za 0 kn. Sumnjam da je mogao ispast ista losije od ovoga sto je sada. Smijeh

Supreme, nije jedina radna snaga na web projektu Ferovci, racunarci. Daj malo proširi vidike kad pričaš... 
Oni imaju znanja za rad na programskim elementima razvoja. Ima li na FERU smjerova - web dizajn? Usability? Vizualni identieti? Web komuniciranje?

17 godina
neaktivan

Smijem biti zločest? - Tih smjerova očito nema ni u Neomediji... Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Smijem biti zločest? - Tih smjerova očito nema ni u Neomediji... Cool

Hahaha.. predobra....  SmijehSmijehSmijeh
Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2009 10:49 (SupremeCommander).
17 godina
neaktivan

Ja se ispričavam za bash. Vidim da tako izgleda pa ću prestati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

To s tim cijenama dizajnera i umjetnika u HR jer su to gluposti i preseravanja. Ovaj tko je dizajnirao vlada.hr i morh.hr nije zaslužio previše. Dizajn je neuredan, nekonzistentan, itd.

Svaka kritika koja je stručno obrazložena je dobrodošla. Molim te pošalji linkove na sajtove koje si ti napravio pa se možemo dogovoriti da te angažiramo za savjetnika za dizajn i vrlo rado ćemo tvoje ideje za urednost i konzistenciju aplicirati...

ovo ti govorim ozbiljno...trebamo razne suradnike..jaaaavi se!!!
17 godina
neaktivan
Hrvoje.B kaže...

.

Ono štoje naručitelj napravio u ovom slučaju, a rade i mnogi drugi je definirao gornji iznos 230.000 kn. To je bila naša procjena da će se svi kretati između 200.000 i 229.000 pa smo htjeli biti maksimalno moguće povoljni...

Evo,upravo u tome leži problem u ovoj našoj napaćenoj državi, procjene ...Da si definirao iznos za privatne potrebe ponuda bi bila manja , ali pošto je država krava muzarara (ima se ,jelte,ko u HDZ-u), išlo se je s procjenama takvog iznosa. E, kad budu te procjene rađene sa svrhom uštede, i državnog interesa,na dobrobit građana RH, onda ćemo moći početi razmišljati o boljoj budućnosti naše djece.
17 godina
neaktivan

Hrvoje, nisam dizajner nego programer, tako da ti nemam što pokazati, a svoje komentare temeljim isključivo na svom osobnom stavu, mišljenju koje je bazirano na iskustvu gledanja u dizajn i groznih i vrhunskih dizajnera.

Što mislim: koristite previše različitih fontova/veličina, vizualni elementi su nabacani, dizajn je nekonzistentan sam sa sobom; na jednom tabu jedna grafika, na drugom druga, na trećem treća; okviri još gori - negdje ih ima, negdje ne; negdje su titlovi masni, negdje nisu, negdje imaju header, negdje nemaju; neke su stvari (meni) jednostavno ružne.

Eto ti u slikama. Neću ti poslati račun za konzalting. Nevinašce Napominjem da ne moram biti u pravu niti držim da je moje mišljenje apsolutno važno jer nisam službeno dizajner.

ovo se ne smije dogoditi na sajtu s tom cijenom ovo se ne smije dogoditi na sajtu s tom cijenom
translacija boja na ovom grbu je totalni fail translacija boja na ovom grbu je totalni fail
zar je problem odluciti se za jedan font size barem? :D zar je problem odluciti se za jedan font size barem? :D
uradi sam dizajner se odlucio za ovako ruzan mouseover i ovako debilan plutajuci font-size selektor? uradi sam dizajner se odlucio za ovako ruzan mouseover i ovako debilan plutajuci font-size selektor?
header mi se čak i sviđa, dobro je započet, ali ovo ispod kao da nema nikakve veze header mi se čak i sviđa, dobro je započet, ali ovo ispod kao da nema nikakve veze
malo sivi outer glow, malo zeleni... mekani outer glow na sajtu koji se na vrhu drži oštrih i preciznih linija i rubova? lol malo sivi outer glow, malo zeleni... mekani outer glow na sajtu koji se na vrhu drži oštrih i preciznih linija i rubova? lol
kad pogledas meni gore i tabove dolje... ufff... kao neka druga priča. kad pogledas meni gore i tabove dolje... ufff... kao neka druga priča.
okvir trazilice i okrvir registracije su radila dva posebna dizajnera u izolaciji? - jezivo... okvir trazilice i okrvir registracije su radila dva posebna dizajnera u izolaciji? - jezivo...
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ja se ispričavam za bash. Vidim da tako izgleda pa ću prestati.

Naxeem da bi daljnja diskusija s tobom bila smislena

- predstavi se da vidimo tko je hrabri kritičar
 - pošalji link na svoje radove (ne mora biti dizajn, da vidimo kakvu ti to perfekciju ispunjavaš u svojem poslu)
 - napiši precizno što ne valja na morh webu (možeš odabrati bilo koju stranicu - a vjeruj mi ja imam sigurno veću listu od tebe za sitnice koje želim da budu drugačije). Ali eto,  da vidimo kako ti promišljaš o dizajnu

Hrvoje
16 godina

Po ovim slikama što je naxeem postavio ima jako puno grešaka za jednu, ajmo reči ozbiljnu firmu. Razlog može biti brzopletost i timski rad koji se nije baš dobro uskladio.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Valjda si ovo pisao prije mog odgovora.Dakle, nemam se namjeru predstaviti. To imam običaj u svojoj struci, ali ovdje ne.

Kao što sam rekao, nisam dizajner i moja opažanja su isključivo subjektivna, neslužbena i laička i apsolutno dopuštam kritiku na svoju kritiku i proglašavanje mojih kritika nevažećima. Ako bih ti poslao link na svoje radove, to bi vjerojatno, direktno ili indirektno, otkrilo moj identitet, a nemam od toga nikakvu korist na bilo kakvom forumu.

Ako te muči jesam li tko iz domaće web scene, nisam - radim na sasvim drugom tržištu na kojem vi niste prisutni.

Dakle, da ponovim, jesam se malo našalio s vama i da, smatram da je dizajn ova dva sajta bezveze i da se neke stvari očekuju na višoj razini za tu cijenu, ali istovremeno želim naglasiti da nemam apsolutno ništa protiv tebe ili Neomedie.

Ako je ispalo da napadam, još jednom se ispričavam - to mi nikako nije bila namjera. Pozvao si na kritiku pa sam se ja našao slobodnim malo kritizirat. Eto, čak sam ti pro-bono argumentirao što smatram bezveznim.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Hrvoje, nisam dizajner nego programer, tako da ti nemam što pokazati, a svoje komentare temeljim isključivo na svom osobnom stavu, mišljenju koje je bazirano na iskustvu gledanja u dizajn i groznih i vrhunskih dizajnera.

Što mislim: koristite previše različitih fontova/veličina, vizualni elementi su nabacani, dizajn je nekonzistentan sam sa sobom; na jednom tabu jedna grafika, na drugom druga, na trećem treća; okviri još gori - negdje ih ima, negdje ne; negdje su titlovi masni, negdje nisu, negdje imaju header, negdje nemaju; neke su stvari (meni) jednostavno ružne.

Eto ti u slikama. Neću ti poslati račun za konzalting. Nevinašce Napominjem da ne moram biti u pravu niti držim da je moje mišljenje apsolutno važno jer nisam službeno dizajner.

Baš me zanimaju linkovi na vrhunske dizajne koje ti smatraš ok i da imaju svi samo jedan font i jednu grafiku za sve tabove i sličnu uniformnost.  Da konzistencija je važna, ali ne nužno na način da je sve monotono i istog izgleda jer se time može postići apsolutna dizajnerska nirvana ali generirati problem za korisnike.

Npr Tabovi navigacije i tabovi boxeva na stranici. Primarna je razlika funkcionalnost - navigacija otvara nove kategorije, tabovi u boxevima prikazuju slične sadržaje... Važno je vizualnim kodom komunicirati razliku funkcionalnosti, i to se pokazalo kao prioritet pred uniformnim prikazom.. Dakle, promatraš dizjan previše matematički (vjerojatno zbog programerskih temelja)...

Priznajem da si dobro uočio bugove s razmacima na vlada.hr, a to je rezultat suvišnog <p> koje ubacuje CMS u određenim situacijama za koje samo on procijeni da je potrebno... A doći će to na red za popravak...

17 godina
neaktivan

A, eto, meni i detalja nedostaje. Ružno mi je to. - A oni tabovi mi nikako ne idu s headerom kojeg kao da je radio drugi dizajner.

Linkove na ono što mise sviđa ću ti dati. S nekima sam i radio. Sad moram dovršiti posao za ovaj tjedan.:)

P.S. Kad CMS "misli" i ima svoju volju, to je znak... upozorenje :D

EDIT: Evo ti linkovi na neke koje volim i cijenim:

http://in2media.com/ - vrlo profesionalni Danci koji svaki projekt koji rade izvedu apsolutno savršeno. Ja sam možda cjepidlaka pa uživam u mazohizmu perfekcije.

http://www.plotdev.com/ - isto kao i gore. Ameri ovaj put. Zna se što je red, koliko što košta i kako se radi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2009 14:52 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Hrvoje vi ste gori od njih zato sto im nesto objasnjavate a oni iako ste sve logicno objasnili tvrdit ce da je to mito i korupcija...ja samo imam reci
"ako ste vec tako zavidni,probajte i vi"
Nema nista casno u siromastvu

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

P.S. Kad CMS "misli" i ima svoju volju, to je znak... upozorenje :D

To je jedan od problema kada koristiš CMS koji nije aplikacja napisana za taj web već generički CMS framework. Dobiješ puno, izgubiš na takvim sitnicama (a vjeruj mi - dizajneri to vide i stalno se oko toga "svađamo" in-house)

Konkretno na naslovnici Multimedija na vlada.hr (gdje si istaknuto problem neravnina boxeva) postoji cool feature (i na drugim mjestima na sajtu) što se ne vidi s front-enda - umjesto video i foto boxeva web urednik može s par klikova ubaciti potpuno druge module (od 10+ kojima sajt raspolaže) koji će se uredno smjestiti na ta mjesta i prilagoditi se prostoru... A osim modula (što i nije nešto posebno), tu može biti mix HTML-a, statike, slika, flasheva. Ili npr "fetch" na različite izvore sadržaja unutar portala po custom-postavljenim kriterijima u prikazu koji definiraš po želji... Dakle radi se o engineu za generiranje sajta po potrebi.. unutar CMS-a...

To je fleksibilnost zbog koje se ne volim odreći zbog par krivih linija :)

Siguran sam da tailored-to-fit CMS-ovi (koji su popularni u hrvatskom net prostoru) nemaju niti približni nivo fleksibilnosti i razvojnih mogućnosti (za korisnika s malo HTML znanja) i to je jedan od glavnih razloga zašto smatram da je bolje koristiti open source CMS framework nego napisati vlasiti CMS...

17 godina
neaktivan

Ma sve je to OK, ali tailored-to-fit CMS razvija se i vani; barem tako rade oni s kojima ja radim. Cijena od 200k kn odgovara takvom.

Nisi komentirao linkove koje sam ti dao?

16 godina
neaktivan
Hrvoje.B kaže...
...pa smo htjeli biti maksimalno moguće povoljni...

To je neka akcija? Inače radite po 400k? Namigiva
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ma sve je to OK, ali tailored-to-fit CMS razvija se i vani; barem tako rade oni s kojima ja radim. Cijena od 200k kn odgovara takvom.

Pa onda bi web poput MORH-a koštao najmanje 300.000k. Za 200k dobiješ prazni CMS, a onda smisliš komunikacijski koncept, dizajniraš, stavaraš sadržaje, unosiš, educiraš, instaliraš, održavaš najmanje 1 godinu kroz jamstveni period (besplatno)... A MORH je to sve dobio za 200k. MORH (i svi drugi) od web studija naručuju web u cjelini, ne CMS.. CMS je najmanji dio priče...

kada bi se vani radilo tailored-to-fit onda ova ekipa ne bi imala što prodavati - jer oni upravo prodaju to o čemu pričam u ovoj diskusiji od početka - CMS frameworks na kojima web agencije razvijaju satjove poput www.adobe.com, www.apple.com i slične webove... Teško ćeš me uvjeriti da je vani tailored-to-fit dominatan.

Neke jače web agencije, tipa www.f-i.com, ili Razorfish moguće u godinama postojanja naprave svoj CMS koji zbog broja klijenata i zahtjeva sigurno nije tailored-to-fit već generički temelj na kojem onda customiziraju za pojedine projekta...
17 godina
naxeem kaže...

Evo s gledišta običnog surfera.
Pokušao malo surfat tim stranicama i svaki put čekam, a on kao očitaje koliko je loadirao za mene je to loše. U dizajn neću ulazit jer me to nikad nije zanimalo kod web stranice, dapače što manje tog dizajna a što više funkcionalnosti i brzine izvedbe je po mom ukusu.
Ne daj Bože da nam Bug stranice ikad budu takve.
Btw ovo je samo moje mišljenje i površno je, nisam proveo duže vrimena pokušavajući surfat tim stranicama (vjerovatno bi mi "pojelo" sav promet za ovaj mjesec Osmijeh), ali eto vidim svak gluposti valja, pa valjda mogu i ja malo površno mišljenje napisat.
Ukratko, prvi dojam loš.
PS. Znam da nisi tražio moje mišljenje, ali eto nisam izdrža. Smijeh
Q6600 -OCC, 8GB ddr2 mushkin, 4870 512MB OCC, 2x640GB Samsung F1 raid 0, DFI P45-T2RS MB, Antec p182 kućište
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

http://in2media.com/ - vrlo profesionalni Danci koji svaki projekt koji rade izvedu apsolutno savršeno. Ja sam možda cjepidlaka pa uživam u mazohizmu perfekcije.

http://www.plotdev.com/ - isto kao i gore. Ameri ovaj put. Zna se što je red, koliko što košta i kako se radi.

plotdev su opsjednuti flashom. Flash sajtovi su im super za gledati, greška je ovakve webove raditi u Flashu (graniči s ludilom i vrijeđanjem korisnika), a ovavke HTML uratke ne bi trebali niti staviti u portfolio... Toliko na brzinu...

in2media su bolji...usporedivo s ovim majstorima http://www.f-i.com/ koji su napravili novi EA.com

nije da se žalim, ali raditi web za neki cool brand s cool materijalima je nešto čega u HR ima jako malo...to uvijk ispadne više cool nego infosajt javne uprave...

17 godina
neaktivan
Hrvoje.B kaže...
naxeem kaže...

plotdev su opsjednuti flashom. Flash sajtovi su im super za gledati, greška je ovakve webove raditi u Flashu (graniči s ludilom i vrijeđanjem korisnika), a ovavke HTML uratke ne bi trebali niti staviti u portfolio... Toliko na brzinu...

in2media su bolji...usporedivo s ovim majstorima  http://www.f-i.com/  koji su napravili novi EA.com

nije da se žalim, ali raditi web za neki cool brand s cool materijalima je nešto čega u HR ima jako malo...to uvijk ispadne više cool nego infosajt javne uprave...

I pitanje je koliko MORH-u treba cool site,a koliko pregledan site sa lako dostupnim informacijama.Pogledao sam taj novi MORH-ov site i on je prilično pregledan,a i lako se dolazi do informacija,s druge pak strane site koje je dao naxeem izgledaju odlično,ali ja stvarno nema volje gledati "loading" ako želim doći do kakve informacije.Ovo govorim iz perspektive običnog surfera,ne dizajnera tako da.......

Nije MORH tu da bude cool (uključujući njegove stranice).
Failure is never an option I'm sorry, but if I want your advice on a gaming rig, I'll ask for it. I make a quarter-million in salary, I can afford the top of the line. Poor people should not be allowed to play this game, like the guy above me.
17 godina
neaktivan

Hrvoje. TOF (ili custom) CMS se vani radi na dva načina: spajanjem gotovih modula (više - manje kao klasični otvoreni CMS-ovi) ili izgradnjom CMS-a na gotovoj platformi.

@Vakaka: u SAD-u, Koreji, Japanu, Englesko, skandinavskim zemljama itd. uglavnom vani Flash i učitavanje ne smatraju se problemom jer su veze kudikamo brže.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice