Gluposti, svatko tko je radio neku web stranicu/aplikaciju za neko ministarstvo ili neku drugu veliku organizaciju zna da je 199000kn prava sitnica i postoje softveri koji se izraduju po naruđbi čija cijena redovito prelazi 1 000 000Kn
MORH platio izradu web stranice 199.000 kuna
- poruka: 144
- |
- čitano: 28.442
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
jao sto ste svi blesavi, da se moram tako izrazit.
Uopce se ne radi o tezini posla/programiranja/dizajniranja/surfanja po facebuku.../... ili 'debljini' firewala iza kojeg stoji stranica.
Jako jednostavno. S jedne strane imamo klijenta koji je u mogucnosti to platiti a s druge strane jako pametnog poduzetnika koji 'zna zatraziti pravu cifru'.
I da, mislim da su blesavi oni koji kazu 'ja bih ovo uradio za 3000€!'. Zasto bi to radio za tako SITNE novce kada se moze dobiti i vise.
Ja osobno bi, ponavljam, trazio 200 000kn. Pa eto, kud puklo da puklo. Svaka cast neomediji na ovakvim poslovima...
Nego, koliko placate cistacicu/domara? Ako placate masno koliko zaradzujete prijavljujem se odma sutra... hehehe!
Pa valjda je rok izrade bio mal pa je i to možda cjenu diglo...
pixelatem, u tome je razlika između balkanskih i ostalih firmi. :)
Zaboravio si reći da tražite developera s iskustvom od dvije godine. Vjerujem da ima jako velik broj dobrih developera željnih posla kojeg nemogu naći zbog ovakvih potražnjih. Sam sam radio na dvije web stranice: http://www.automajer.hr/ i http://www.brodska-burza.net/. Obadvije stranice sam radio sam. Brodska Burza je gotovi template dok je AutoMajer moj template rađen upravo za tu stranicu. Bilo je tu svega, od PHP-a, Javascripta, modificiranja drugih modula, prijevoda velikog broja modula, dizajna. Uglavnom puno posla za mene, a nebi vjerovali da sam te stranice radio s 17 godina(napunio 18, prije nekih tjedan dana). Mislim da sam za svoje godine odradio odličan posao. Struka mi je daleko od ovoga što radim(i što ću raditi), ali valjda će dobar poslodavac gledati kakvog radnika uzima - onoga koji želi raditi, voli svoj posao, želi napredovati u znanju ili drugoga koji radi svoj posao ne zato što voli nego zato što mora. Da bi bio dobar u svome poslu moraš ga raditi, a da bi bio odličan moraš ga voljeti.
Eh da, obadvije stranice su rađen alatima otvorenoga koda na sistemu Fedora 9 - GIMP i Inkscape za obradu grafike, Bluefish kao editor koda, XRAY za inspekciju elemenata stranice i razno razni alati kao KColorChooser i sl. Stranice su rađene u Joomli.
ovakvom klijentu bi uzeo 3000€, mjesec dana rada ostavio bi na razvoj jedinstvenog i jednostavnog cms rijesenja, koristio bi opensource radna okruzenja sa MIT licencom, cakephp, prototype i 960.gs,
i stara baba bi bez poteskoca mogla dodavati sadrzaj,
za hosting usluge bi se brinula provjerena tvrkta, koja naplacuje hosting pakete, a ne koliko klijent ima novaca..
- slažem se. To je bila samo reakcija 'na prvu loptu'. Zato i isprika...
-s druge strane, razumiješ i pogled običnih ljudiTM na takve natpise (u kontekstu nedavno kupljnih automobila i štednje)
jao sto ste svi blesavi, da se moram tako izrazit.
Uopce se ne radi o tezini posla/programiranja/dizajniranja/surfanja po facebuku.../... ili 'debljini' firewala iza kojeg stoji stranica.
Jako jednostavno. S jedne strane imamo klijenta koji je u mogucnosti to platiti a s druge strane jako pametnog poduzetnika koji 'zna zatraziti pravu cifru'.
I da, mislim da su blesavi oni koji kazu 'ja bih ovo uradio za 3000€!'. Zasto bi to radio za tako SITNE novce kada se moze dobiti i vise.
Ja osobno bi, ponavljam, trazio 200 000kn. Pa eto, kud puklo da puklo. Svaka cast neomediji na ovakvim poslovima...
Nego, koliko placate cistacicu/domara? Ako placate masno koliko zaradzujete prijavljujem se odma sutra... hehehe!
Bit je u tome da se za iznose do 200k kuna NE MORA raditi javni natječaj. Pametnome dosta.
Bit je u tome da se za iznose do 200k kuna NE MORA raditi javni natječaj. Pametnome dosta.
pixelatem, u tome je razlika između balkanskih i ostalih firmi. :)
hrvoje,
normalno je da branis svoj obraz, pogotovo kada su tvoji klijenti ZNA SE pa i moze se , nije problem koristiti opensource cms / framework, samo treba i naglasiti da je koristen, jer u protivnom krsis licence. koliko vidim vi sve predstavljate kao vlastiti rad, pa jeste li onda platili silnim programerima joomle? u EU se nemoze tako.
ja sam freelancer / zadnje 2 godine zbog drugih obveza nisam uzimao ni jedan projekat, prije toga zavrsio sam www.clubrevolution.org i www.petergelderblom.com handcoding, vlastiti cms, vrlo lagan za koristiti, uradjen po zahtijevu klijenta
evo slikica http://yfrog.com/5usnapshot3p
imao sam i jednog ZNA SE klijenta :) u bosni, radiosoli.ba, portal le bio slican po funkcionalnosti prijasnjem index.hr, nazalost ima vec dugo vremena kako je offline, i dalje da ne nabrajam,
Ovih dana ponovo krecem sa razvojem web i desktop resenja, Uprvo sam zapoceo izradu web stranice za jednu zagrebačku tvrtku, čeka me i jedan holandski klijent / trgovac biciklima, pripremam i jedan web projekat koji ce malo da uzburka vode na hr i regionalnom trzistu, otom potom.
about cake php :)
www.fashion.hr, mozilla itd itd mislim da mno go propustate
WTF??? Toliko platiti za joomla cms. mislim da je ovdje doslo do sukoba interesa, tj da je nekom rodjaku trebalo novaca za nov auto

ma ljudi nije MORH to platio, platili smo mi porezni obveznici.A i stranica im je "super", tko god je radio nije znao niti poravnati dvije zelene površine na vrhu stranice.
I dalje se lova iz proračuna troši šakom i kapom, mito,korupcija ,kumstvo ... Do kada...
I dalje se lova iz proračuna troši šakom i kapom, mito,korupcija ,kumstvo ... Do kada...
ma ljudi nije MORH to platio, platili smo mi porezni obveznici.A i stranica im je "super", tko god je radio nije znao niti poravnati dvije zelene površine na vrhu stranice.
- čitajući markbodin-ov post, nešto me podsjeća na Alan Forda... (ministarstvo ruda i gubljenje vremena)
stvar je jednostavna...
u portfoliu se sve vidi: vlada, eGuve...., HDZ,...
o cemu dalje pricati!?
u joomli se ne rado webovi tih razmjera (pogotovo ne JADNO kao sto ima nasa vlada, ili ovo sa zelenom bojom na vrhu stranice morha...), vec kako je naxeem rekao ulozis trud i znanje i napravis svoje....
kod ovakvih stvari nema potrebe za raspravom....
zapravo me čudi da nije msan radio.... ili su ovi neka od firmi gazde msan-a?
Hrvoje, jedna zamolba ako može...
Jel možeš na PM, ukoliko nije poslovna tajna il tako nešto, jel, poslat financijski plan jednog takvog projekta? Nemora biti ovaj, nemora biti niti stvarni (simulacija)... Zanima me taj financijski background na jednom takvom projektu (potrebno nešto duže vrijeme, više ljudi uključeno i malo veća lova je u pitanju), a, naravno, takvi podaci nisu baš dostupni na googlu... Ili bar okvirno - koji troškovi se javljaju i u kojoj visini? I da li radite ikakva istraživanja / forecasting ?
Shvaćam da tražim jednu malo delikatniju stvar...
Hrvoje, jedna zamolba ako može...
Jel možeš na PM, ukoliko nije poslovna tajna il tako nešto, jel, poslat financijski plan jednog takvog projekta? Nemora biti ovaj, nemora biti niti stvarni (simulacija)... Zanima me taj financijski background na jednom takvom projektu (potrebno nešto duže vrijeme, više ljudi uključeno i malo veća lova je u pitanju), a, naravno, takvi podaci nisu baš dostupni na googlu... Ili bar okvirno - koji troškovi se javljaju i u kojoj visini? I da li radite ikakva istraživanja / forecasting ?
Shvaćam da tražim jednu malo delikatniju stvar...
Ono što mogu prokomentirati je, da je ovako daleko preglednija i ono što je najvažnije ugodna oku. Ona prije, ajoj....