MORH platio izradu web stranice 199.000 kuna

poruka: 144
|
čitano: 28.442
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: MORH platio izradu web stranice 199.000 kuna
Programko kaže...

Gluposti, svatko tko je radio neku web stranicu/aplikaciju za neko ministarstvo ili neku drugu veliku organizaciju zna da je 199000kn prava sitnica i postoje softveri koji se izraduju po naruđbi čija cijena redovito prelazi 1 000 000Kn 

Hvala Programko - to je naravno pravi point priče

Na projektima tog tipa radi 3-4 osoba razne specijalnosti (information architect, dizajner, front-end developer, CMS developer, junior dizajner....) i to su sve zanimanja s 700, 1000 pa i više eura mjesečno bruto - samo plaće, a firma ima i troškove prostora, amortizacije, mora ostvariti dobit da bi mogla se širiti i investirati itd itd... Tako da su svi webovi u hrvatskoj danas podcijenjeni...

Inače, ovu priču smo prošli jednom kada smo lansirali www.vlada.hr. Sve junaci su komentirali koji bi radili to za dva tjedna i par tisuća kuna, a kad ih pozoveš da se jave na natječaj i odrade nešta za zbilja (za 3x veću plaću od njihovih želja) - od sto junaka glasa čuti nije.

Ponalvljam opet svim koji se ovdje javljaju i tvrde da mogu bolje i voljni su - radno mjesto za CMS devlopera je otvoreno..javite se... 
17 godina
neaktivan

jao sto ste svi blesavi, da se moram tako izrazit. Smijeh

Uopce se ne radi o tezini posla/programiranja/dizajniranja/surfanja po facebuku.../...  ili 'debljini' firewala iza kojeg stoji stranica.

Jako jednostavno. S jedne strane imamo klijenta koji je u mogucnosti to platiti a s druge strane jako pametnog poduzetnika koji 'zna zatraziti pravu cifru'.

I da, mislim da su blesavi oni koji kazu 'ja bih ovo uradio za 3000€!'. Zasto bi to radio za tako SITNE novce kada se moze dobiti i vise.

Ja osobno bi, ponavljam, trazio 200 000kn. Pa eto, kud puklo da puklo. Svaka cast neomediji na ovakvim poslovima...

Nego, koliko placate cistacicu/domara? Ako placate masno koliko zaradzujete prijavljujem se odma sutra... hehehe!

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. http://www.pixelatem.croshare.com/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa valjda je rok izrade bio mal pa je i to možda cjenu diglo...Izlanuo seIzlanuo se

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pixelatem, u tome je razlika između balkanskih i ostalih firmi. :)

Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
17 godina
neaktivan

Zaboravio si reći da tražite developera s iskustvom od dvije godine. Vjerujem da ima jako velik broj dobrih developera željnih posla kojeg nemogu naći zbog ovakvih potražnjih. Sam sam radio na dvije web stranice: http://www.automajer.hr/ i http://www.brodska-burza.net/. Obadvije stranice sam radio sam. Brodska Burza je gotovi template dok je AutoMajer moj template rađen upravo za tu stranicu. Bilo je tu svega, od PHP-a, Javascripta, modificiranja drugih modula, prijevoda velikog broja modula, dizajna. Uglavnom puno posla za mene, a nebi vjerovali da sam te stranice radio s 17 godina(napunio 18, prije nekih tjedan dana). Mislim da sam za svoje godine odradio odličan posao. Struka mi je daleko od ovoga što radim(i što ću raditi), ali valjda će dobar poslodavac gledati kakvog radnika uzima - onoga koji želi raditi, voli svoj posao, želi napredovati u znanju ili drugoga koji radi svoj posao ne zato što voli nego zato što mora. Da bi bio dobar u svome poslu moraš ga raditi, a da bi bio odličan moraš ga voljeti.

Eh da, obadvije stranice su rađen alatima otvorenoga koda na sistemu Fedora 9  - GIMP i Inkscape za obradu grafike, Bluefish kao editor koda, XRAY za inspekciju elemenata stranice i razno razni alati kao KColorChooser i sl. Stranice su rađene u Joomli.

Gentoo user. :')
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
Nix kaže...

ovakvom klijentu bi uzeo 3000€, mjesec dana rada ostavio bi na razvoj jedinstvenog i jednostavnog cms rijesenja, koristio bi opensource radna okruzenja sa MIT licencom, cakephp, prototype i 960.gs,

i stara baba bi bez poteskoca mogla dodavati sadrzaj,

za hosting usluge bi se brinula provjerena tvrkta, koja naplacuje hosting pakete, a ne koliko klijent ima novaca..

-misliš 'našeg' novca.. Da sve je to lijepo, ali primjećuješ da su dobrovoljno donirali dvije radne stanice (a to košta), pošto ipak nisu dobrotvorno društvo, morali su to naplatiti... pa razni kumovi, jer treba dobit natječaj, pa... nađe se troškova.

p.s.(isprika @Hrvoje & NeoM... jer niste Vi krivi)

Nisu svi natječaji takvi... Kod nas se kroz neke negativne primjere previše generalizira da je uvijek tako...

Ja u životu nisam sreo osobu s druge strane koja je tražila nešto sa strane. Najgore mi je kad naručitelja (uglavnom je to moguće u javnoj upravi) nije briga za kvalitetu proizvoda... Pa mu je svejedno što mu isporučiš...To je po meni isto tako ozbiljni problem.

Svjetska banka, USAID, UNPD - to su svjetske institucije koje imaju vrlo rigorozna pravila za natječaje - pa čak i kod njih postoji proces zvan "sole sourcing" - to je kada žele raditi s točno određenim partnerom jer znaju da je u tome najbolje... To je posebno izraženo u kreativnim i intelektuanim uslugama. A da se to kod nas aplicira na neke web projekte - žutilo bi tri mjeseca o tome piskaralo..

Pa vas pozivam na diskusiju: NEOMEDIA je stvarno iskusni web studio i znamo napraviti dobre projekte za javnu upravu (jer razumijemo što bi JU trebala biti). I zar javna uprava nema pravo na kvalitetu? Zar moraju uvijek kupovati najjeftinije? A onda ih se drugi dan proziva da je loše ovo, loše ono?. Ajmo se odlučiti..

Drugo, teško je u natječaju za kreativne i intelektualne usluge ocijeniti tko je ponudio bolje. Ako je frima A predložila svoju ASP aplikaciju koju zovu CMS i template dizajn ,a druga firma nudi CMS platformu, konceptualno promišljanje, autorski dizjan.... Kako odvagnuti da li je tvrtka 2 skuplja zbog samo cijene ili zato što nudi 3x bolji proizvod (i dugotrajniji)

16 godina
Hrvoje.B kaže...
Nisu svi natječaji takvi... Kod nas se kroz neke negativne primjere previše generalizira da je uvijek tako...

- slažem se. To je bila samo reakcija 'na prvu loptu'. Zato i isprika...

-s druge strane, razumiješ i pogled običnih ljudiTM na takve natpise (u kontekstu nedavno kupljnih automobila i štednje)

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
protjeran
pixelatem kaže...

jao sto ste svi blesavi, da se moram tako izrazit. Smijeh

Uopce se ne radi o tezini posla/programiranja/dizajniranja/surfanja po facebuku.../...  ili 'debljini' firewala iza kojeg stoji stranica.

Jako jednostavno. S jedne strane imamo klijenta koji je u mogucnosti to platiti a s druge strane jako pametnog poduzetnika koji 'zna zatraziti pravu cifru'.

I da, mislim da su blesavi oni koji kazu 'ja bih ovo uradio za 3000€!'. Zasto bi to radio za tako SITNE novce kada se moze dobiti i vise.

Ja osobno bi, ponavljam, trazio 200 000kn. Pa eto, kud puklo da puklo. Svaka cast neomediji na ovakvim poslovima...

Nego, koliko placate cistacicu/domara? Ako placate masno koliko zaradzujete prijavljujem se odma sutra... hehehe!

Ja ne bih išao ispod 300 000kn. Jer jednostavna matematika kaže 4ljudi za ovakav tip projekta * oko 14 000Kn bruto plaće svakome * 3mjeseca posla = 168 000kn ako dodam još dodatne troškove firmi koja je izradila stranicu ne ostane skoro ništa :-)
Programko http://programko.bloger.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 19:30 (Programko).
17 godina
neaktivan

Bit je u tome da se za iznose do 200k kuna NE MORA raditi javni natječaj. Pametnome dosta.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Lista kaže...

Bit je u tome da se za iznose do 200k kuna NE MORA raditi javni natječaj. Pametnome dosta.

Ili se ponudi 199000 kuna na javnom natječaju da bi se s jeftinim trikom eliminirala konkurencija koja je ponudila 200000kn
Programko http://programko.bloger.hr
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

pixelatem, u tome je razlika između balkanskih i ostalih firmi. :)

pa i mi smo sastavni dio balkana, pocevsi od samog vrha drzave pa do malog pojedinca, stoga zasto bi neka tamo firma radila ispravno ili postovala neke norme koje zadaje struka?
Zasto bi ja zavrsio veliku skolu kada sutra mogu postati mafijas i imati bemwe i dva motora u garazi te desetak sticenika u gradskoj opcini i par u policijskoj stanici...

Ovo je balkan, svi pametni zive na principu divljeg zapada pa je zbog toga i opravdano naplatiti sajt 199 000 kn.
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. http://www.pixelatem.croshare.com/
17 godina

hrvoje,

normalno je da branis svoj obraz, pogotovo kada su tvoji klijenti ZNA SE pa i moze se Izlanuo se , nije problem koristiti opensource cms / framework, samo treba i naglasiti da je koristen, jer u protivnom krsis licence. koliko vidim vi sve predstavljate kao vlastiti rad, pa jeste li onda platili silnim programerima joomle? u EU se nemoze tako.

ja sam freelancer / zadnje 2 godine zbog drugih obveza nisam uzimao ni jedan projekat, prije toga zavrsio sam www.clubrevolution.org i www.petergelderblom.com  handcoding, vlastiti cms, vrlo lagan za koristiti, uradjen po zahtijevu klijenta 

evo slikica http://yfrog.com/5usnapshot3p 

imao sam i jednog ZNA SE klijenta :) u bosni, radiosoli.ba, portal le bio slican po funkcionalnosti prijasnjem index.hr, nazalost ima vec dugo vremena kako je offline, i dalje da ne nabrajam,

Ovih dana ponovo krecem sa razvojem web i desktop resenja, Uprvo sam zapoceo izradu web stranice za jednu zagrebačku tvrtku, čeka me i jedan holandski klijent / trgovac biciklima, pripremam i jedan web projekat koji ce malo da uzburka vode na hr i regionalnom trzistu, otom potom.

about cake php :)

www.fashion.hr, mozilla itd itd mislim da mno  go propustate

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 20:09 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hrvoje.B kaže...
Pa vas pozivam na diskusiju: NEOMEDIA je stvarno iskusni web studio i znamo napraviti dobre projekte za javnu upravu (jer razumijemo što bi JU trebala biti). I zar javna uprava nema pravo na kvalitetu? Zar moraju uvijek kupovati najjeftinije? A onda ih se drugi dan proziva da je loše ovo, loše ono?. Ajmo se odlučiti..

Drugo, teško je u natječaju za kreativne i intelektualne usluge ocijeniti tko je ponudio bolje. Ako je frima A predložila svoju ASP aplikaciju koju zovu CMS i template dizajn ,a druga firma nudi CMS platformu, konceptualno promišljanje, autorski dizjan.... Kako odvagnuti da li je tvrtka 2 skuplja zbog samo cijene ili zato što nudi 3x bolji proizvod (i dugotrajniji)
Ako već pozivaš na diskusiju...

Možemo li diskutirati što to znači kad konkurencija ASP (.NET valjda?) aplikaciju "zove CMS", a kada (vi) druga firma "nudi CMS platformu..."?
Nemoj prodavati tu demagogiju. Malo je opasno da na javnom forumu otvoreno razgovaraš o tom projektu i načinu rada pa savjetujem da diskusiju o konkretnoj stvari završiš, ali me čisto zanima u čemu se razlikuje CMS konkurencije od tvog? Pogotovo ako je taj CMS (nisam provjerio ali netko je spomenuo Joomlu) izgrađen na Joomli koja je apsolutno smeće? Da je Drupal, ajd', ali Joomla... sajt od 200k se ne radi na Joomli, nego na vlastitom rješenju.
Uostalom, koji to element prerade Joomle uvjetuje toliki novac? Za 200k troškova napravi se cijeli custom sustav.
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
Luka kaže...
Nix kaže...

WTF??? Toliko platiti za joomla cms. mislim da je ovdje doslo do sukoba interesa, tj da je nekom rodjaku trebalo novaca za nov auto

link na MORH

A gdje si nasao tu informaciju?

Jel mozda index.hr koji iskoristava pravo govora i uvijek pise gluposti/laži samo da ga ljudi citaju...
 ja u rubrici novosti iz hrv nikad nisam nasao neku laz...
o ostalom necemo...

stranica ukljucuje odrzavanje godinu dana bit ce :D
tko je uboo je dobro uboo
 A jesu li na INDEX.hr spomenuli da je u tih 200k kuna ukljuceno i snimanje spotova itd. tj. velik broj stvari koji se tamo nalazi? Koje mozete gledati na stranici, neki su jako novi...

Zasto to ne spomenu? To namjerno izostave! Meni je od tog index-a muka!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 21:55 (Luka).
17 godina
Programko kaže...
 Ja ne bih išao ispod 300 000kn. Jer jednostavna matematika kaže 4ljudi za ovakav tip projekta * oko 14 000Kn bruto plaće svakome * 3mjeseca posla = 168 000kn ako dodam još dodatne troškove firmi koja je izradila stranicu ne ostane skoro ništa :-)
 Stvar je u tome da mnogi ovdje smatraju da se od tih 3 mjeseca koliko se sluzbeno radilo na webu jedno tjedan dana stvarno radilo, a ostalih 2 i pol mjeseca su ljudi ili spavali na poslu ili tulumarili uokolo. Smijeh
Think locally, act globally...
17 godina
Luka kaže...
 A jesu li na INDEX.hr spomenuli da je u tih 200k kuna ukljuceno i snimanje spotova itd. tj. velik broj stvari koji se tamo nalazi? Koje mozete gledati na stranici, neki su jako novi...

index je samo prenio ono sto pise na stranicama morh.a :) tamo lijepo pise izrada web stranice placena je uffff, 
17 godina
neaktivan

ma ljudi nije MORH to platio, platili smo mi porezni obveznici.A i stranica im je "super", tko god je radio nije znao niti poravnati dvije zelene površine na vrhu stranice.

"Autor ", u postu nenamjerno iznešenih, neistinitih tvrdnji sa svrhom zavaravanja trećih osoba, u potpunosti se odriče svake odgovornosti za navedene tvrdnje.Kome nije pravo, može se žaliti na www.uprava_vodovoda.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I dalje se lova iz proračuna troši šakom i kapom, mito,korupcija ,kumstvo ... Do kada...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bugy kaže...

I dalje se lova iz proračuna troši šakom i kapom, mito,korupcija ,kumstvo ... Do kada...

Točno. I sramotno. Pogotovo u MORH-u koji je već godinama vladin servis za pranje (i nestajanje) novca, zapošljavanje niškorisnih potomaka i članova obitelji te utočište odbačenih ministara iz drugih ministarstava. Kupuju se novi terenci za velike ribe, daju otkazi ostalima, pa pitanje je čemu uopće MORH? Zar nismo sad u NATO savezu? Trebalo bi ukinuti tu prokletu rupu bez dna! Sumnjam da im sad baš treba stranica od 200000 kuna... bez zamjerke neomediji...
Intel 486DX2/66 MHz Processor, 90MB Hard Drive - no OS, 8MB Memory,5.25" & 3.5" Floppy drives, 8 ISA Slots, Speakers, Keyboard and Mouse
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 22:57 (markbodin).
17 godina
neaktivan
Nix kaže...
Luka kaže...

index je samo prenio ono sto pise na stranicama morh.a :) tamo lijepo pise izrada web stranice placena je uffff, 
 Da ali u tu cijenu je uracunato i snimanje "propagande" itd, ne samo izrada stranice!
Naravno da je netko omastio brk, ne dobiva svatko takav posao ali opet nije ovako kako mislite...
17 godina
Baotica kaže...

ma ljudi nije MORH to platio, platili smo mi porezni obveznici.A i stranica im je "super", tko god je radio nije znao niti poravnati dvije zelene površine na vrhu stranice.

LOL !!!
16 godina

- čitajući markbodin-ov post, nešto me podsjeća na Alan Forda... (ministarstvo ruda i gubljenje vremena)

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
neaktivan
Lista kaže...

Ovo je prava bit i samo o tome se radi.
Tko je ikad pokušao ugovoriti poslove s državnim firmama zna da je ovaj iznos klasična namještaljka.

S čijim novcem? Našim.
Ali nema veze, prodat će retrovizor od BMW-a pa će pokriti troškove web stranice.

17 godina

stvar je jednostavna...

u portfoliu se sve vidi: vlada, eGuve...., HDZ,...

o cemu dalje pricati!?

u joomli se ne rado webovi tih razmjera (pogotovo ne JADNO kao sto ima nasa vlada, ili ovo sa zelenom bojom na vrhu stranice morha...), vec kako je naxeem rekao ulozis trud i znanje i napravis svoje....

kod ovakvih stvari nema potrebe za raspravom....

zapravo me čudi da nije msan radio.... ili su ovi neka od firmi gazde msan-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
Nix kaže...
Luka kaže...

Da ali u tu cijenu je uracunato i snimanje "propagande" itd, ne samo izrada stranice!
Naravno da je netko omastio brk, ne dobiva svatko takav posao ali opet nije ovako kako mislite...
 A otkud ti znaš kako je? Očito da imaš neku informaciju kad to govoriš!

Daj mi molim te reci jel u redu da sve firme i svi developeri rade ovakve stranice do 10 000kn a jedna firma radi za 20 puta više?? Firme rade kompletne web aplikacije za cijene do 10 puta manje od ove. Pa da ju je radio i sam Bog nebi toliko naplatio. Ma po čemu su oni posebni? Pa rade na Joomli koja je najveća hrpa smećastog koda koja se ikada izdavala kao CMS.

Ajde molim te... Da sam se recimo ja javio na natječaj, cijena od 5 000 kn bi bila "ohoho" previše...

I mali edit:

Ali to nije sve, Hrvoje je rekao da je ovo samo privremeno te da će finalnu verziju sitea pogoniti ezPublish. Mislim da ne moram završiti misao...(nadam se da nije onako kako mislim da je)
There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! Are you a web developer? Are you, punk??
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2009 23:32 (coder_).
16 godina

Hrvoje, jedna zamolba ako može...

Jel možeš na PM, ukoliko nije poslovna tajna il tako nešto, jel, poslat financijski plan jednog takvog projekta? Nemora biti ovaj, nemora biti niti stvarni (simulacija)... Zanima me taj financijski background na jednom takvom projektu (potrebno nešto duže vrijeme, više ljudi uključeno i malo veća lova je u pitanju), a, naravno, takvi podaci nisu baš dostupni na googlu... Ili bar okvirno - koji troškovi se javljaju i u kojoj visini? I da li radite ikakva istraživanja / forecasting ?

Shvaćam da tražim jednu malo delikatniju stvar...

Ja bih tebe skidao k'o filmove s torrenta
17 godina
neaktivan
coder_ kaže...

A otkud ti znaš kako je? Očito da imaš neku informaciju kad to govoriš!

Daj mi molim te reci jel u redu da sve firme i svi developeri rade ovakve stranice do 10 000kn a jedna firma radi za 20 puta više?? Firme rade kompletne web aplikacije za cijene do 10 puta manje od ove. Pa da ju je radio i sam Bog nebi toliko naplatio. Ma po čemu su oni posebni? Pa rade na Joomli koja je najveća hrpa smećastog koda koja se ikada izdavala kao CMS.

Ajde molim te... Da sam se recimo ja javio na natječaj, cijena od 5 000 kn bi bila "ohoho" previše...

I mali edit:

Ali to nije sve, Hrvoje je rekao da je ovo samo privremeno te da će finalnu verziju sitea pogoniti ezPublish. Mislim da ne moram završiti misao...(nadam se da nije onako kako mislim da je)
 Netko je omastio brk ali krivo govorite da je sve otislo u izradu stranice jer da je tako sigurno ne bi to objavili na svojoj stranici (pa hebote bi li ti tako nesto priznao i jos se hvalio time)!

Da znam...
17 godina
neaktivan
coder_ kaže...
Ajde, ajde, nije baš tako. 10,000kn je ulaznica za bilo što ozbiljnije. Login sustav za neki CMS košta cirka 10,000 ako baš hoćeš.
Ovo nije tako strašno velika cirfa i nije strašno nerealna ako iza nje stoji CMS koji nečemu i služi na sajtu.
Eventualno nekih 100,000 bi bilo prihvatljivo valjda; ne znamo što sve tu ide.

Bukva kaže...

Hrvoje, jedna zamolba ako može...

Jel možeš na PM, ukoliko nije poslovna tajna il tako nešto, jel, poslat financijski plan jednog takvog projekta? Nemora biti ovaj, nemora biti niti stvarni (simulacija)... Zanima me taj financijski background na jednom takvom projektu (potrebno nešto duže vrijeme, više ljudi uključeno i malo veća lova je u pitanju), a, naravno, takvi podaci nisu baš dostupni na googlu... Ili bar okvirno - koji troškovi se javljaju i u kojoj visini? I da li radite ikakva istraživanja / forecasting ?

Shvaćam da tražim jednu malo delikatniju stvar...

Koliko znam oni moraju dati sve detalje ugovora s MORH-om. Svaki građanin Republike Hrvatske ima pravo na uvid svaki ugovor koji je ostvaren između državne firme/ustanove i bilo koje tvrtke. Ako ti ga Hrvoje ne želi ovdje attachati, zatraži ga službenim putem od MORH-a ili Neomedie.

Ali nije to cifra koja se ne može opravdati. Malo pretjerujete.

Radije se zapitajte zašto je stranica Grada Splita naplaćena 400,000kn.
17 godina

Ono što mogu prokomentirati je, da je ovako daleko preglednija i ono što je najvažnije ugodna oku. Ona prije, ajoj....

Poruka je uređivana zadnji put 01.01.2020. u 00:00 (HCSC).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lista kaže...

Taj zakon više nije na snazi - ne znaš fakte pa nemoj davati takve izjave, barem bez ograde "ja mislim"...

Do 70.000 kn se može raditi izvravna pogodba - ali se i ta pogodba mora objaviti u Narodnim novinama. To je razlika od prije kada se do 20k mogla napraviti izravna pogodba bez ikakve javne objave.

Za iznose veće od 70.000 kn radi se javni natječaj i mora se objaviti u narodnim novinama.  Postoj opcija da pozoveš određene tvrtke, što je i MORH napravio. Ali su se onda javili neki dodati pa su i njih uvrstili i produžili rok upravo da oni stignu poslati svoju dokumentaciju..

Također, moraju se objaviti i rezultati natječaj. Na te dokumente sam dao linkove u jednom od mojih odgovora.

Ono štoje naručitelj napravio u ovom slučaju, a rade i mnogi drugi je definirao gornji iznos 230.000 kn, pa eto i odgovor jednom od diskunata koji je komentirao zašto 199.000 kn. To je bila naša procjena da će se svi kretati između 200.000 i 229.000 pa smo htjeli biti maksimalno moguće povoljni...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice