Kod boje za naslov

poruka: 10
|
čitano: 2.175
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kod za boju

Dali možda netko zna kako bih mogao ove boje na slici zapisati u obliku kodu. Problem je što se slika ne sastoji od jeden boje npr.plava, kod za plavu je #0029fa, nego od dvije boje koje se preljevaju (crna i bijela). Zanima me dali je to uopče moguče napraviti, a ako je molio bih za pomoć.

Software is like sex: it's better when it's free!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2008 0:02 (Gixx).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kod boje za naslov

Koliko ja znam to nije moguce napraviti s css-om ili html-om. Mozes napraviti takvu sliku u nekom image editoru(photoshop, gimp....) i onda ju postavis kao background image.

Gentoo user. :')
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kod boje za naslov

to ti se radi tako da taj gardient (tako se to zove, to prijeljevanje boja) napravis u nekom programu (npr, Photoshop, Gimp). To je jednostavno, samo odaberes 2 boje, kliknes na Gardient Tool, i povuces crtu u kojem smjeru zelis da ide....

Nakon sta napravis gardient, nemoj samo save-ati.... Dovoljno ti je samo stupac sirine 1px. Kasnije samo u CSS-u naredis da se taj jedan stupac ponavlja i tako dobijes gardient koje god velicine teske samo nekoliko bajti....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kod boje za naslov

To sam ja napravio sa Photoshopom ali možeš mi malo pojasniti. Molim te. Hvala!

Software is like sex: it's better when it's free!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kod boje za naslov

znaci... udjes u Photoshop... odaberes neku visinu i sirinu koju zelis...
Odaberes 2 boje. Kliknes na gardient tool i povuces u smijeru u kojem zelis da ide (horizontalno ili vertikalno)
Onda ,ako se radi o horizontalnom gardientu, odaberi 1 pixel column selection tool, a ako se radi o vertikalnom gardientu, odaberes  1 pixel line selection tool (ili slicno nesto, nisam sada siguran)...
(npr, ovaj gardient koji si poslao u prvom postu ti je horizontalni)

Kliknes bilogdje na sliku, i jedan redak/stupac slike ce ti biti oznacen. Klikni ctrl+C, pa ctrl+N. Otvorit ce ti se prozor u kojem trebas ponovno unijeti velicinu slike, ali ovaj puta sa padajuceg izbornika odaberes "Size from clipboard" ili slicno...
Kada napravis tu novu sliku, stisnes ctrl+V, i onda Ctrl+Alt+Shift+s da bi spremio sliku. Odaberi koji format (najcesce ili GIF ili PNG), kvalitetu i kada si gotov klikni na save.

Sada trebas staviti gardient na stranicu...
U slucaju horizontalnog:
<div style='width:123px; height:123px; background: url('putanja/do_slike.jpg') repeat-x;'></div>

A u slucaju vertikalnog, samo promjeni repeat-x u repeat-y....

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2008 14:21 (Jazzfan).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kod za boju
Gixx kaže...

Dali možda netko zna kako bih mogao ove boje na slici zapisati u obliku kodu. Problem je što se slika ne sastoji od jeden boje npr.plava, kod za plavu je #0029fa, nego od dvije boje koje se preljevaju (crna i bijela). Zanima me dali je to uopče moguče napraviti, a ako je molio bih za pomoć.

ee... trebam jedan {#} odgovor...al jel mi mozete dati neki wesjat za prikazivanje kodova od boja npr kako je on napiso da je plava #0029fa

tako bi ja trebo generatora..da mi za svaku boju pokaze kod ?

Error 404 Not Found
15 godina
neaktivan
Kod boje za naslov

http://www.colorpicker.com/

prvi picker na googlu :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kod boje za naslov

Ljudi, moguće je napraviti gradient pomoću CSS-a, točnije pomoću CSS3 (CSS 2 i 1 nemaju tu mogućnosti).

Evo jedan generator za to -- složite boje, i on vam izbaci kod -- http://gradients.glrzad.com/

Ali problem je što CSS 3 ne radi na starijim browserima, pa je tu možda ipak bolje sliku staviti. Ne znam, nisam stručnjak.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kod za boju
Cojek kaže...
Gixx kaže...

ee... trebam jedan {#} odgovor...al jel mi mozete dati neki wesjat za prikazivanje kodova od boja npr kako je on napiso da je plava #0029fa

tako bi ja trebo generatora..da mi za svaku boju pokaze kod ?

Potraži firefox ekstenzije Web Developer i Firebug

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
15 godina
neaktivan
Re: Kod boje za naslov
Tux Slave kaže...

Koliko ja znam to nije moguce napraviti s css-om ili html-om. Mozes napraviti takvu sliku u nekom image editoru(photoshop, gimp....) i onda ju postavis kao background image.

Kako ne - upravo na taj način je napravljen Bug Forum BlackOut (pogledaj priložene slike pri dnu posta - to su sve CSS gradijenti).

Evo i primjera koji pokriva najpopularnije browsere (stvar još nije najbolje standardizirana, pa zato je sintaksa "mrvicu" dulja):

ELEMENT {background-color: #4c4c4c ! important; background-image: -moz-linear-gradient(top, #4c4c4c 0%, #000000 100%) ! important; background-image: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%,#4c4c4c), color-stop(100%,#000000)) ! important; background-image: -webkit-linear-gradient(top, #4c4c4c 0%,#000000 100%) ! important; font-family:"Arial" ! important;}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice