Dali možda netko zna kako bih mogao ove boje na slici zapisati u obliku kodu. Problem je što se slika ne sastoji od jeden boje npr.plava, kod za plavu je #0029fa, nego od dvije boje koje se preljevaju (crna i bijela). Zanima me dali je to uopče moguče napraviti, a ako je molio bih za pomoć.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko ja znam to nije moguce napraviti s css-om ili html-om. Mozes napraviti takvu sliku u nekom image editoru(photoshop, gimp....) i onda ju postavis kao background image.
to ti se radi tako da taj gardient (tako se to zove, to prijeljevanje boja) napravis u nekom programu (npr, Photoshop, Gimp). To je jednostavno, samo odaberes 2 boje, kliknes na Gardient Tool, i povuces crtu u kojem smjeru zelis da ide....
Nakon sta napravis gardient, nemoj samo save-ati.... Dovoljno ti je samo stupac sirine 1px. Kasnije samo u CSS-u naredis da se taj jedan stupac ponavlja i tako dobijes gardient koje god velicine teske samo nekoliko bajti....
To sam ja napravio sa Photoshopom ali možeš mi malo pojasniti. Molim te. Hvala!
znaci... udjes u Photoshop... odaberes neku visinu i sirinu koju zelis...
Odaberes 2 boje. Kliknes na gardient tool i povuces u smijeru u kojem zelis da ide (horizontalno ili vertikalno)
Onda ,ako se radi o horizontalnom gardientu, odaberi 1 pixel column selection tool, a ako se radi o vertikalnom gardientu, odaberes 1 pixel line selection tool (ili slicno nesto, nisam sada siguran)...
(npr, ovaj gardient koji si poslao u prvom postu ti je horizontalni)
Kliknes bilogdje na sliku, i jedan redak/stupac slike ce ti biti oznacen. Klikni ctrl+C, pa ctrl+N. Otvorit ce ti se prozor u kojem trebas ponovno unijeti velicinu slike, ali ovaj puta sa padajuceg izbornika odaberes "Size from clipboard" ili slicno...
Kada napravis tu novu sliku, stisnes ctrl+V, i onda Ctrl+Alt+Shift+s da bi spremio sliku. Odaberi koji format (najcesce ili GIF ili PNG), kvalitetu i kada si gotov klikni na save.
Sada trebas staviti gardient na stranicu...
U slucaju horizontalnog:
<div style='width:123px; height:123px; background: url('putanja/do_slike.jpg') repeat-x;'></div>
A u slucaju vertikalnog, samo promjeni repeat-x u repeat-y....
Dali možda netko zna kako bih mogao ove boje na slici zapisati u obliku kodu. Problem je što se slika ne sastoji od jeden boje npr.plava, kod za plavu je #0029fa, nego od dvije boje koje se preljevaju (crna i bijela). Zanima me dali je to uopče moguče napraviti, a ako je molio bih za pomoć.
ee... trebam jedan odgovor...al jel mi mozete dati neki wesjat za prikazivanje kodova od boja npr kako je on napiso da je plava #0029fa
tako bi ja trebo generatora..da mi za svaku boju pokaze kod ?
Ljudi, moguće je napraviti gradient pomoću CSS-a, točnije pomoću CSS3 (CSS 2 i 1 nemaju tu mogućnosti).
Evo jedan generator za to -- složite boje, i on vam izbaci kod -- http://gradients.glrzad.com/
Ali problem je što CSS 3 ne radi na starijim browserima, pa je tu možda ipak bolje sliku staviti. Ne znam, nisam stručnjak.
ee... trebam jedan odgovor...al jel mi mozete dati neki wesjat za prikazivanje kodova od boja npr kako je on napiso da je plava #0029fa
tako bi ja trebo generatora..da mi za svaku boju pokaze kod ?
Potraži firefox ekstenzije Web Developer i Firebug
Koliko ja znam to nije moguce napraviti s css-om ili html-om. Mozes napraviti takvu sliku u nekom image editoru(photoshop, gimp....) i onda ju postavis kao background image.
Kako ne - upravo na taj način je napravljen Bug Forum BlackOut (pogledaj priložene slike pri dnu posta - to su sve CSS gradijenti).
Evo i primjera koji pokriva najpopularnije browsere (stvar još nije najbolje standardizirana, pa zato je sintaksa "mrvicu" dulja):
ELEMENT {background-color: #4c4c4c ! important; background-image: -moz-linear-gradient(top, #4c4c4c 0%, #000000 100%) ! important; background-image: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%,#4c4c4c), color-stop(100%,#000000)) ! important; background-image: -webkit-linear-gradient(top, #4c4c4c 0%,#000000 100%) ! important; font-family:"Arial" ! important;}