Joomla! templates

poruka: 13
|
čitano: 5.781
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Joomla! templates
pitanje

Upravo sam krenuo proučavati i izučavati izradu joomla! template-a.....evo slika moga drugog template-a sto sam radio.Mozda je jednostavno ali za početak.

Zanima me općenito što mislite o joomli kao CMS i njenoj upotrebi i dali se tko bavi izradom templatea.

<?php echo "Zdravo ja sam sysrq" ?>
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2008 0:14 (sysrq).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Joomla! templates
a slika
Nema pitanja na koje ne postoji odgovor.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

evo slike....gore ...up

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2008 0:00 (sysrq).
17 godina
neaktivan
Joomla! templates

Da..  Joomla je vrlo jednostavan i user friendly alat, što najvjerojatnije povlači za sobom da ju se ne može previše poštimavati na razini koda (kao recimo u Dreamweaver-u).

Stranice izgledaju oku ugodno i glatko, no nekako mi tu nedostaje 'fine tuning' tj. mogućnosti za dodavanje završnog sjaja i peglanja..     doduše nisam puno radio u njoj pa se možda i varam Neodlučan

Za nešto nabrzinu sklepat super alat.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Joomla! templates

Da slazem se...

Joomla je ok za sklepat neki sajt nabrzaka, ali za full customizing prema zeljama klijenta sa njom dodje malo teze. Ali ok je... Iako su neki moduli jaaako lose bili napisani i gutali su previse resursa. Al u svakom slucaju samo naprijed!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Jest dobro ovako kad se svi slažemo..Cool....Pa slažem se i ja sa vama. Prema meni osnovna prednost Jooml!-a CMS-a je izrazita jednostavnost te mogućnost da i apsolutni početnik složi prilično uredne i funkcionalne web stranice.   No kako je to jedna velika prednost ujedno je i velik nedostatak jer često osobe radeći stranice na taj način, ne žele ući u srž web designa niti početi učiti izrađivati stranice...Prema meni još jedan nedostatak jeste što je stranice na joomli! lako prepoznati jer   su nekako klasičnog izgleda....No ipak smatram da uz dobar rad i malo mašte može da se naprave fini template-i..

<?php echo "Zdravo ja sam sysrq" ?>
16 godina
neaktivan
Joomla! templates

upravo tako. joomla i njena filozofija rada je prilagođena prije svega onima koji ne razumiju niti im se da razumjeti proces izrade weba i web tehnologije.

to za sobom povlači posljedice da je sve iznimno automatizirano, templati i prilagodbe su prilično gadni za modificiranje i bilo kakva značajnija izmjena koda, layouta ili dizajna je vrlo zeznuta čak i onima koji vrlo dobro razumiju web tehnologije i imaju iskustva s joomlom. tako da - sretno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Joomla! templates

istina .... imam 4 sajta s joomlom... prepravljanje je katastrofa - ali uz pomoć Google Chroma sada je puno jednostavnije... ako dobro poznaješ php - u par minuta možeš rješiti problem

0 0 hvala 0
17 godina
Joomla! templates

Radim stranice sa joomlom i sa njom možeš doslovce sve. Ako znaš nešto i php-a nema ti kraja.

Odlična je za početnika ali još bolja za one koji znaju raditi sa css-om i php-om. Dosta olakšava i ubrzava rad.

Ima bezbroj extenzija, pa je vjerovatno i zato tako korištena.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Joomla! templates

I ja radim na joomli....pocetnik sam....pa ako mozete neke extenzije da mi preporucite...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
danijel2006 kaže...

istina .... imam 4 sajta s joomlom... prepravljanje je katastrofa - ali uz pomoć Google Chroma sada je puno jednostavnije... ako dobro poznaješ php - u par minuta možeš rješiti problem

zanima me, kakve veze ima Google Chrome i PHP ? :S

Ili sam ja mozda nesto krivo skuzio..

Nisam se bas jako bavio joomlom..nekako je bila..prevelika za moj ukus.. Wordpress mi je nekako više prirastao srcu :) Al to je samo moje mišljenje Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 0:06 (br0wn).
15 godina
neaktivan
Joomla! templates

Ni j ane shvatam kakve veze ima php sa chrome-om...???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Joomla! templates

Joomla je ok ...besplatna je pa nebi bilo u redu da pljuvam po njoj jer i sam radim na joomli ali ako znate PHP i neki slicni programski jezik bolje je uraditi svoj CMS. Jedino što mi smeta kod joomla što ogranicava slobodu dizajna, probao sam u wordpress-u raditi ali ne volim kad mi je footer na jednoj stranici, header na drugoj i css stylesheet u jedno par komada presjecen.

Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!!! | Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice