Javascript i scripta prave problem

poruka: 5
|
čitano: 941
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo ovako pocinje problem..

Naisao sam na netu na neku scriptu za licni site tj. kao gotov site i nakon download-a i instaliranja na komp, naravno koristim xampp i znam radit sve to..pokrenem ja tu scriptu i normalno radi na localhostu...nije nesto veliko..e sad odlucio sam da malo izmjenim neke recenice i podatke i gle..otvorim folder kad tamo samo :

index.html

_content - U njemu su slike sa jedne strane

_layout - u njemu imam style.css i folder js u kom je navodno neki fancybox i par fajlova s imenom jquery

E sad ja otvorim Komodo Editor i ove fajlove ubacujem jedan po jedan u njega i pregledam i jasno ne vidim nigdje ono sto pise na pocetnoj..sve sam fajlove dobro pregledao i izgubio mnogo vremena al nisam mogao naci nista sto je na pocetnoj il na about stranici...npr. rijeci kao : Ja sam taj i taj i taj..

Onda sam se opet vratio na index.html kojeg sam pregledao vec par puta jer nije velik textualno i skuzio sam jednu stvar..naime u svim ovim jquery-ima se navodi neki .document kojeg prvi put vidim u indexu al ovako :

document.write(unescape('%3C%64%69%76%20%69%64%3D%22%63%6F%6E%74%61%69%6E%65%72%22%3E%0

E sad tu pocinje mala misterija...ak je to to sto ja trebam zasto je autor ove scripte to pisao u hexadecimalama jer naime to sam izvukao ovako :

Hexadecimal in ASCII Convertor

I on mi pokaze sljedece :

<div id="container"

I interesuje me jesul one recenice tipa opisa, i toga se nalaze tu jer je stvarno kod predug...

Nemam potpis osim na licnoj
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 10:02 (RimSo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Javascript i scripta prave problem
RimSo kaže...
 zasto je autor ove scripte to pisao u hexadecimalama

Možda je htio jednostavno zaštiti svoj kod pa ga je malo scramble-ao. Progooglaj malo o tom alatu čije ime nam nisi htio otkrit pa vidi žale li se drugi ljudi na isto i nude li kakvo objašnjenje

čist kod, duga ljubav
15 godina
neaktivan

Ma nije to neki alat nego neka vrsta gotove stranice-scripte kao vizit karta.. Smijeh

15 godina
neaktivan

errrrrrrr...... znači zapravo sav se sadržaj na stranicu zapisuje preko jqueryja? i stranica ni ne radi bez javascripta?

ja bi na tvojem mjestu otvorio stranicu u browseru pa je sejvao kao .html i onda s tim html-om radio dalje. dođeš na isto kad već nema server-side skripti.

čist kod, duga ljubav
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 22:56 (pedo bear).
15 godina
neaktivan

Gle..ja nju otvorim preko index.html al u sredini je taj jquery tj. javascript modul...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice