.hr domene i web hosting?

poruka: 21
|
čitano: 7.299
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Bok. Još malo razmišljam o tome koji ću princip web stranice uzeti od ponuđenih ali mislim da sam blizu odluke. Jedino što mi nije jasno je web hosting. Naime ponuđać mi nudi hosting u hrvatskoj i pošto trebam tri stranice po registraciji domene na godišnjoj bazi me ispada oko 500 kn + pdv po stranici plus cijena za hosting na nekom serveru. Ono što mene zanima je dal mogu registrirati domenu u hrvatskoj i gdje a da mi web hosting bude vani npr. iPage ili neki drugi sajt. Jednostavno iz razloga što imam dojam da mi ovi vani nude puno više nego ovi naši za iste pare. {#}

0 0 hvala 0
14 godina

Ta ideja s 3 stranice je i dobra i loša. Loša je prvenstveno zbog SEO-a što je po meni jako bitno. Ako ćeš hosting u Hrvatskoj, uzmi Plus. Ako ćeš u BiH, uzmi Global, a ako ćeš strani, onda biraj sam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: .hr domene i web hosting?

Ok, ali da li mogu registrirati domene kod nas i onda napraviti nekako web hosting vani?

14 godina

Možeš, samo povežeš DNS sa hostingom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za tih 500kn + PDV uzmeš strani servis sa kojim nikad neš imat ama baš nikakvih problema, Dok kod naših (Vjerovatno je slično stanje i u bosni) imaš problema ćim malćice treba napravit veći sajt od prostora do branwicha itd. Zato moj savjet kad već ulažeš tolike novce uzmi strani server sa kojim nikad neš imat problema neš morat stranice selit sa servera na server i sl što uzrokuje probeleme oko SEO i ostalo.

13 godina
neaktivan
NoorMomento kaže...

Za tih 500kn + PDV uzmeš strani servis sa kojim nikad neš imat ama baš nikakvih problema, Dok kod naših (Vjerovatno je slično stanje i u bosni) imaš problema ćim malćice treba napravit veći sajt od prostora do branwicha itd. Zato moj savjet kad već ulažeš tolike novce uzmi strani server sa kojim nikad neš imat problema neš morat stranice selit sa servera na server i sl što uzrokuje probeleme oko SEO i ostalo.

Da, ali koji strani servis nudi registraciju .hr domena. Thanks.

14 godina
neaktivan
dslivonja kaže...
NoorMomento kaže...

Da, ali koji strani servis nudi registraciju .hr domena. Thanks.

Od Carneta zatražiš .hr domenu i samo povežeš DNS sa stranim hostingom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 20:20 (Liverpool1892).
13 godina
neaktivan

Ma domenu registriraj kod bilokojeg poznatijeg hostera u HR a stranicu hostas ako oces i u Tunguziji!

http://www.plus.hr/domene/

HUGE RESPECT: woodgamesfx, captain_soap_McTawish, rustweaver, royalhero, tracerCPP,Indestructible
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 20:21 (FireMan97).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
dslivonja kaže...

Bok. Još malo razmišljam o tome koji ću princip web stranice uzeti od ponuđenih ali mislim da sam blizu odluke. Jedino što mi nije jasno je web hosting. Naime ponuđać mi nudi hosting u hrvatskoj i pošto trebam tri stranice po registraciji domene na godišnjoj bazi me ispada oko 500 kn + pdv po stranici plus cijena za hosting na nekom serveru. Ono što mene zanima je dal mogu registrirati domenu u hrvatskoj i gdje a da mi web hosting bude vani npr. iPage ili neki drugi sajt. Jednostavno iz razloga što imam dojam da mi ovi vani nude puno više nego ovi naši za iste pare. {#}

Što nije bilo jednostavnije napraviti pod-domene? imepoddomene.domena.hr? Za pravne osobe u RH, obrte, trgovačka društva, udruge moguće je registrirati domenu identičnu nazivu društva besplatno, a hosting koji bi zadovoljio takve potrebe je dovoljan i onaj od 120kn/mjesečno i imaš sve tri stranice u cijeni jedne hostane na istom hostu.

14 godina
neaktivan

za te novce vani dobiš gotovo dedicated server sa podomenama i svime što ti je ikad potrebno.

15 godina

pa uzmi jedan hosting, a ostale dvije domene stavi kao addon domene i imaš 3 stranice na jednom hostingu...

0 0 hvala 0
15 godina
NoorMomento kaže...

za te novce vani dobiš gotovo dedicated server sa podomenama i svime što ti je ikad potrebno.

Baš i ne... ja sam isto mislio da je vani superjeftino, pa kada ideš uzimati shvatiš da su cijene malo niže... a kod nas je jedino plus hosting skuplji od ostalih, ali s razlogom. Korisnička podrška im je fantastična i rješavaju probleme koje čak i nisu dužni rješavati.

14 godina
neaktivan

Znam da nije baš tako, al za te novce vani dobije server sa neograničenim prostorom, neograničenim brandwichom, neograničenim brojem podomena i još mu je SSL samo za njega nije šeran što je pravilo kod naših i limitacija što se tiče prostora i brandwicha, no definitivno za prvu godinu dobije sve šta mu treba jedino ako bude stvarno imo ogroman promet onda treba razmišljat o nadogradnji u protivnom ne i definitvno mu je jeftinije nego naši serveri. Obično imaju i popuste za produljenje i svako maalo kojekakve akcije dok naši sam pumpaju cjene.

13 godina
neaktivan

Hvala ,svima na savjetima. Kako stvari stoje registrirat ću domene u hrvatskoj a hostat ću ih sve na jednom hostu vani. Sviđa mi se opcija sa malo skupljim davanjima ali zato imam unlimited broj domena i podršku za sve moguće baze. Jedino što razmišljam između GoDaddya, iPagea i FatCowa, ali vjerujem da bilo koji uzmem od njih da neću fulat.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ne znam jesi li dobio moju privatnu poruku. Godaddy hosting ti ne preporucujem. Za ostane ne bi znao, hostgator bi trebao biti dobar.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Malo cu ukrasti temu - jel pametno kupiti domenu preko plus hostinga, a hosting neki drugi nabaviti? Vidim da je jedan to spomenuo, ali better safe than sorry...

0 0 hvala 0
15 godina
vuki kaže...

Malo cu ukrasti temu - jel pametno kupiti domenu preko plus hostinga, a hosting neki drugi nabaviti? Vidim da je jedan to spomenuo, ali better safe than sorry...

A zašto bi to radio? Gdje uzimaš hosting odmah uzmi i domenu... Za domene ti je najpovoljniji godaddy ako gledaš da prođes jeftinije...

16 godina
neaktivan
MatkoBB kaže...
vuki kaže...

A zašto bi to radio? Gdje uzimaš hosting odmah uzmi i domenu... Za domene ti je najpovoljniji godaddy ako gledaš da prođes jeftinije...

A zelim proci jeftino ali opet kvalitetno, malo sam googleo i plus mi se cini najboljim, ali hosting mu je dosta skup. Treba mi jedna domena sa nasim hostingom, nesto jednostavno ali da valja.

15 godina
odjavljen
vuki kaže...
MatkoBB kaže...
vuki kaže...

A zelim proci jeftino ali opet kvalitetno, malo sam googleo i plus mi se cini najboljim, ali hosting mu je dosta skup. Treba mi jedna domena sa nasim hostingom, nesto jednostavno ali da valja.

Koristio sam PLUS hostingove usluge i sklopu akcije godina dana besplatnog korištenja usluga i mogu reći samo pohvale, od uptimea do korisničke podrške. S time da nisam vrtio veliki projekt, nego više za osobnu/testnu uporabu, mana je nešto više cijena, ali vjerujem da postoje razlozi. Inače ako trebaš hosting za web stranicu, bilo koji shared hosting će zadovoljiti tvoje potrebe, veliki postotak hostinga za web je upravo shared hosting. Ja osobno preferiram fiuhost, tvrtka kćer avalona, i moram priznati da su s obzirom na ime jako ozbiljni, isto tako ako uzimam neku konvencionalnu domenu uzimam kod njih, dok .hr idu preko carneta, odnosno regice. Podrška 0-24, ne ovisim o vremenskim zonama, uplatama sa deviznog/žiro računa, a ne mislim varati i zaraditi 500kn na domeni koja košta 1.99$.

13 godina
neaktivan
david7 kaže...

Ta ideja s 3 stranice je i dobra i loša. Loša je prvenstveno zbog SEO-a što je po meni jako bitno. Ako ćeš hosting u Hrvatskoj, uzmi Plus. Ako ćeš u BiH, uzmi Global, a ako ćeš strani, onda biraj sam.

evo odličan strani hosting hostgator.com

12 godina
neaktivan

Što se tiče .hr domena meni su najpovoljnije i nekako mi najbrže ide kod Avalona možeš ovdje provjeriti http://www.avalon.hr/registracija-hr-domena/

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 13:52 (Sarko).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice