Community review vaših web stranica izdvojena tema

poruka: 3.898
|
čitano: 815.862
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Community review vaših web stranica
midzan21 kaže...
kakapo kaže...

evo ti savjet - dodaj u anketi užas, grozota za oči

e onda znas zasto je sajt zavrsen u rekordnom roku (4 sata rada)

{#} više u {#} m... i ti i tvoje {#} vrijeme izrade i {#} verzije izrade... ne pilaj nas više! Molim te {#} ako ti se sam tvoj rad ne sviđa ne pokazuj nam ga, a pogotovo nakon racionalnog komentara nemoj davat {#} argumente tipa u "ovo sam uradio za kucnog mog ljubimca, i svidilo mu se " ili da je još u "beta, gama ili alfa" verziji izrade.

Nitko nije bogom dan, pa ni ja da ti sudim i hvalim se da sam bolji. Samo! ti ocu reci da mi je tvojih postova sa anketama i onda! Nakon negativnih komentara sa strane forumaša tvoje izvlacenje kako si uradio sajt u pola sata ili koliko vec pun {#}.

Neznam zašto duša mi je sada puno lakša.

Bolje živjeti 100 godina kao bogataš, nego 2 dana kao siromah. | www.ivankunjasic.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2011 20:02 (sk8 4 life).
16 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Kakve veze ima rok izrade s izgledom sajta? Imas vremena napraviti bolje, onda i napravi bolje. Jer ljude obicno ne zanima koliko ti je trebalo, nego kako to na kraju izgleda.

Rok je bio do danas u 13h sve zgotovljeno (a to sam dobio sinoc u 22h na posao), tak da je to uzasno (mislio sam odustat kad sam vidio kakav je to dizajn, al jbg lova je lova (busssines is bussines)).... pa ja sam i PETI koji je pokusao napravit stranicu ( i jedini koji je uspio zavrsit do kraja)... Mrzim kad imam rok samo 18h (i manje)...

My web site ( <3 ): http://midzan21.com TorrentHR.Org User ==> TorrentHR.OrG Power User :D THR in <3
16 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...

{#} više u {#} m... i ti i tvoje {#} vrijeme izrade i {#} verzije izrade... ne pilaj nas više! Molim te {#} ako ti se sam tvoj rad ne sviđa ne pokazuj nam ga, a pogotovo nakon racionalnog komentara nemoj davat {#} argumente tipa u "ovo sam uradio za kucnog mog ljubimca, i svidilo mu se " ili da je još u "beta, gama ili alfa" verziji izrade.

Nitko nije bogom dan, pa ni ja da ti sudim i hvalim se da sam bolji. Samo! ti ocu reci da mi je tvojih postova sa anketama i onda! Nakon negativnih komentara sa strane forumaša tvoje izvlacenje kako si uradio sajt u pola sata ili koliko vec pun {#}.

i meni je lakše sa lovom u džepu, ali jbg-a imo sam ograničeno vrijeme za završetak radova (pročitaj post od maloprije)....

Sry na double postu, ovaj post je dosao prije oiznosenja mog prvog komentara :P

My web site ( <3 ): http://midzan21.com TorrentHR.Org User ==> TorrentHR.OrG Power User :D THR in <3
17 godina
Nix kaže...
kunof00 kaže...
Pogledajte malo tv reklame i jumbo plakate, sve vrišti od velikog texta, bitne stvari su istaknute (Povoljno, Nevjerojatno.., Sniženo, Senzacija,..), ovdje je navigacija istaknuta da privuče pažnju  posjetitelju stranice i pokaže mu da ima i ostalog sadržaja na stranici.

Uglavnom font..velicina fonta naglasi odredeni natpis ali ne ako je svaki tekst poveceg tipa, naglasavanje se moze napraviti na razne nacine, i bojom, grafickim dodacima itd. Mozes naglasiti na samim novim artiklima necime sto odvlaci paznju na njih bez naglasavanja naslova kategorije. Ma svejedno da se svasta sa stvarima na svakoj stranici pa tako i na ovoj, no ako si zadovoljan trenutnim izgledom (pogotovo narucitelj) onda u redu. Ipak oni gore linkovi desno morali bi biti jasni svakome bez teksta ako je ikona npr home jasna, nema potrebe i tekst i slika vecinom, na na tebi je naravno ;) Dobro je razmisljati o olaksavanju posjetiocima i sl. ali ne treba pretjerivati..  ma da ne davim, evo mini promjene u nekoliko minuta (natpisi s weba i tih par ikona) mada bi ja samo vjerojatno upitnik (cpp, sve sto treba slicno moze biti tamo) ,home i O nama stavio na ikone gore desno, ostalo bi premjestio, pogotovo telefon (ionako svi ocekuju takve informacije pod Kontakt, ili O nama) itd.

Ova stranica, http://www.vmkonzalting.hr/ ,je zaista losa.. nema opravdanja za toliko pogresnih stvari na njoj, osim ako je cilj bio uspjeti sloziti html da se uopce prikazuje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2011 20:34 (kunof00).
14 godina
protjeran
midzan21 kaže...
kakapo kaže...

evo ti savjet - dodaj u anketi užas, grozota za oči

e onda znas zasto je sajt zavrsen u rekordnom roku (4 sata rada)

Svejedno si antitalent za web dizajn i development. Grozota i za 4 sata rada.

$this->db->where->('I don't have a clue');
16 godina
neaktivan
midzan21 kaže...
sk8 4 life kaže...

i meni je lakše sa lovom u džepu, ali jbg-a imo sam ograničeno vrijeme za završetak radova (pročitaj post od maloprije)....

Sry na double postu, ovaj post je dosao prije oiznosenja mog prvog komentara :P

Ha gle, jedan kolega sa foruma mi je zadao projekt kojem iskreno možda nisam ni dorastao, dizajn sam uradio u kratkom roku...(dizajn mog templatea i tvog necu uspoređivat, jer bi ispao kao neki egoist). Rad mi je "odjeban", radim na novom opet! Što hocu reci kad sam uradio template i kad je kolega otpilio moj rad nisam krenuo sa izvlacenjima tipa "padala je kiša", "mama je htjela igrat karte, pa nisam mogao na PC" ili da je rok pre kratak ILI još gore "pa uradio sam ga u 3 sata ili još gore ma mogao sam ja bolje". Nego template sa strane, pitati za mišljenje, prihvatit mišljenje, opsovat dvije tri i krenut na posao.

Bolje živjeti 100 godina kao bogataš, nego 2 dana kao siromah. | www.ivankunjasic.com/
16 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Svejedno si antitalent za web dizajn i development. Grozota i za 4 sata rada.

Još nisam dorastao za zahtjevnije zadatke (moje osobno mišljenje)...

sk8 4 life kaže...

Ha gle, jedan kolega sa foruma mi je zadao projekt kojem iskreno možda nisam ni dorastao, dizajn sam uradio u kratkom roku...(dizajn mog templatea i tvog necu uspoređivat, jer bi ispao kao neki egoist). Rad mi je "odjeban", radim na novom opet! Što hocu reci kad sam uradio template i kad je kolega otpilio moj rad nisam krenuo sa izvlacenjima tipa "padala je kiša", "mama je htjela igrat karte, pa nisam mogao na PC" ili da je rok pre kratak ILI još gore "pa uradio sam ga u 3 sata ili još gore ma mogao sam ja bolje". Nego template sa strane, pitati za mišljenje, prihvatit mišljenje, opsovat dvije tri i krenut na posao.

Ovaj template nije moj rad, vec je rad nekog njihovog graficara i njih samih (los izbor boja i fontova)... a ovo novi template radit, to cu mozda prek ljeta se uhvatit malo veceg posla (nije da ne stignem, al kad moram radit za ovakve ljude najrađe bi ih otkantao ( i poslat cu ih u 3 {#}materine ak ne posalju lovu za ovo, jer sam p{#}io na ovome))...

17 godina
neaktivan
midzan21 kaže...
D4RKL1NG kaže...

Kakve veze ima rok izrade s izgledom sajta? Imas vremena napraviti bolje, onda i napravi bolje. Jer ljude obicno ne zanima koliko ti je trebalo, nego kako to na kraju izgleda.

Rok je bio do danas u 13h sve zgotovljeno (a to sam dobio sinoc u 22h na posao), tak da je to uzasno (mislio sam odustat kad sam vidio kakav je to dizajn, al jbg lova je lova (busssines is bussines)).... pa ja sam i PETI koji je pokusao napravit stranicu ( i jedini koji je uspio zavrsit do kraja)... Mrzim kad imam rok samo 18h (i manje)...

Iz ovog mi se čini da si ti vrlo neozbiljan... I ti i ovaj koji je naručio site... A to se vidi i iz priloženog rada...

Dobio si posao sinoć u 22h. Tko to traži nekoga za posao u 22h? Dao ti je rok do 13h? Ja ga nikad ne bih prihvatio... Odmah samo zbog jedne stvari, a ta je da bih se smatrao poniženim... On ponižava ono čime se ja bavim i ono što ja radim i svodi to na nešto što se može napraviti u 4 sata... (pretpostavljajući da počinješ u 09:00). Nema šanse... Nikad!

"tak da je to užasno" - ne prihvaćaj poslove koji su užasni, samo ti mogu smetati kasnije u karijeri (ako imaš takve ambicije, a čini mi se da nemaš, pa onda možda i razumijem)...

Ti si peti koji je pokušao napraviti stranicu? Pokušao? A ne, rekao bih ja da si ti prvi koji je prihvatio takvo sra** od posla...

Mrziš kad imaš rok manji od 18h? A što ti to možeš, molim te, napraviti za 18h? Što? Možeš dogovoriti osnovne stvari s klijentom (da, i to spada u radno vrijeme), početi s nekim konceptima na papiru (ili wireframeovima u nekom grafičkom programu)... I to je to, uglavnom...

Potpis ;)
16 godina
neaktivan
midzan21 kaže...

Evo da ja prijavim jedan projekt.

http://www.vmkonzalting.hr .

Ovaj sajt je:

jbg izvni ali ovo je katastrofalan website, nekako imam osjecaj da bi napravio bolji website sa ugasenim monitorom ! {#}

16 godina
Da ja imam malo vremena, gore bi bacio joomlu i neki osnovni template kojeg bi malo izmijenio (oko 1h posla) ostatak bi dodavao sadrzaj, plug-in ove itd...btw pise se consulting a ne konzalting (savjetovanje!!!) :facepalm:
2.588 Posts! And counting...
16 godina
neaktivan
8ax kaže...
Da ja imam malo vremena, gore bi bacio joomlu i neki osnovni template kojeg bi malo izmijenio (oko 1h posla) ostatak bi dodavao sadrzaj, plug-in ove itd...btw pise se consulting a ne konzalting (savjetovanje!!!) :facepalm:

I ja bi da im hoster ima cpanel i mysql, al nema :p... zivio tamo neki retardirani hosting kojem neznam niti ime :p

14 godina
neaktivan

U kojim programima radite te stranice? Dreamweaver, notepad++ ? nikada nisam radio web stranice.. zainteresirao sam se sada, pa da znam početi :)

15 godina
neaktivan

Ja radim u Notepad++,a grafičke elemente obićno u Photoshopu.Gimpu il' ako treba nest na brzinu onda koristim Paint.NET....

Programer,3D artist i web dizajner
16 godina
neaktivan
N-s24x kaže...

U kojim programima radite te stranice? Dreamweaver, notepad++ ? nikada nisam radio web stranice.. zainteresirao sam se sada, pa da znam početi :)

Notepad++ (prva alatka za izrdau weba), Dreamweaver (portable tj. {#}, ak me kuzis), te nvu(rijetko, portable verzija),a za grafiku koristim Paint.NET i GIMP

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2011 21:52 (midzan21).
14 godina
neaktivan
Wedran Dev kaže...

Ja radim u Notepad++,a grafičke elemente obićno u Photoshopu.Gimpu il' ako treba nest na brzinu onda koristim Paint.NET....

Aha, znači u notepadu++ je najbolje? Sve ručno bih trebao pisati ?

midzan21 kaže...
N-s24x kaže...

Notepad++ (prva alatka za izrdau weba), Dreamweaver (portable tj. {#}, ak me kuzis), te nvu(rijetko, portable verzija)

Kak misliš portable, i prvi puta čujem za nvu :)

I kako stoje stvari kada se oće kupiti neki prostor, i da stavim tu stranicu na internet, kako ide procedura...? Jel trebam sada pri pravljenju paziti na te stvari.

15 godina
neaktivan
Community review vaših web stranica

Pa Notepad++ je najbolji editor za web programiranje(za mene) i da sve ručno moraš...A možeš i čisti kod pisat u dreamwaveru,al' on ce ti malo i pomoci jer moze predvidjeti sve funkcije...

Programer,3D artist i web dizajner
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2011 21:58 (Wedran Dev).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo stavitu ću i svoju stranicu, da vidite. Jer vjerujem da ju neću nikad dovršit. Rađena je sa codeigniterom, a hosting je bio badava.

I evo stranice http://pizza-dostava.com/

Slobodno date neke prijedloge, možda ju ipak dovršim jednog dana.

EDIT:

Samo malo preispitivanje tržišta, pa molim da odgovorite na anketu.

Kolko često bi koristili stranicu sa popisom pizzerija. 

4 Koristio bi ju redovito.
1 Ne prečesto, jednom mjesečno.
2 Veoma rijetko.
0 Preferiram letke u sandučiću.
0 Ne jedem pizze.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2011 22:24 (struja).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wedran Dev kaže...

Pa Notepad++ je najbolji editor za web programiranje(za mene) i da sve ručno moraš...A možeš i čisti kod pisat u dreamwaveru,al' on ce ti malo i pomoci jer moze predvidjeti sve funkcije...

Aha, znači dreamweaver mi samo previdi sve funkcije? Onda ga ne vrijedi kupovati, bacam se na notepad++ :)

16 godina
neaktivan
struja kaže...

Evo stavitu ću i svoju stranicu, da vidite. Jer vjerujem da ju neću nikad dovršit. Rađena je sa codeigniterom, a hosting je bio badava.

domena zlata vrijedi..

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
16 godina
neaktivan
joze kaže...
struja kaže...

domena zlata vrijedi..

Taman mi treba nekakav popis pizzeria u zg-u.... BTW. doradi jos malo opise pizzeria i stavi google mape da znamo gdje su :)

EDIT: Ovo boldano je bilo odlicno :D, taman za prvu pravu domenu

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2011 22:12 (midzan21).
16 godina
neaktivan
joze kaže...
struja kaže...

domena zlata vrijedi..

Nekoliko sati sam razmišljao o domeni, i nadao sam se kak cu ju dobro iskoristit (novcano). Al eto, nemam vremena se sad bavit sa tim.

16 godina
@ns24x khm... jogurt verzija
2.588 Posts! And counting...
14 godina
neaktivan
8ax kaže...
@ns24x khm... jogurt verzija

jogurt? :P

16 godina
neaktivan
midzan21 kaže...
joze kaže...
struja kaže...

domena zlata vrijedi..

Taman mi treba nekakav popis pizzeria u zg-u.... BTW. doradi jos malo opise pizzeria i stavi google mape da znamo gdje su :)

EDIT: Ovo boldano je bilo odlicno :D, taman za prvu pravu domenu

To je već u planu, vidjet ćemo kasnije kolko ću zagrist.

17 godina
neaktivan
midzan21 kaže...
N-s24x kaže...

Notepad++ (prva alatka za izrdau weba), Dreamweaver (portable tj. {#}, ak me kuzis), te nvu(rijetko, portable verzija),a za grafiku koristim Paint.NET i GIMP

Haha... a sjećam se da si prije par tjedana tvrdio da imaš original Dreamweaver... I opet ponavljam, osobi koja zna koristiti Notepad++, Dreamweaver je nepotreban...

Potpis ;)
16 godina
neaktivan
Danijel kaže...
midzan21 kaže...
N-s24x kaže...

Dreamweaver je nepotreban...

kada znaš šta ti dreamweaver piše i ako kužiš kod naravno da je potreban. Štedi vrijeme dosta

17 godina
neaktivan
joze kaže...
Danijel kaže...

kada znaš šta ti dreamweaver piše i ako kužiš kod naravno da je potreban. Štedi vrijeme dosta

Kako točno štedi vrijeme? Meni ne štedi, ja se osjećam puno ugodnije i puno sam efektivniji i produktivniji kad radim u nekom običnom text editoru sa syntax highlightingom... Jednostavno, Dreamweaver mi je nekako overkill... :)

Potpis ;)
15 godina
neaktivan
Danijel kaže...
midzan21 kaže...
N-s24x kaže...

Haha... a sjećam se da si prije par tjedana tvrdio da imaš original Dreamweaver... I opet ponavljam, osobi koja zna koristiti Notepad++, Dreamweaver je nepotreban...

Ma šta ti je, teta mu iz Njemačke poslala -.-

80 % mladih ne zna matematiku. Ako si među onih 40 % što znaju, stavi ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Danijel kaže...
joze kaže...
Danijel kaže...

Kako točno štedi vrijeme? Meni ne štedi, ja se osjećam puno ugodnije i puno sam efektivniji i produktivniji kad radim u nekom običnom text editoru sa syntax highlightingom... Jednostavno, Dreamweaver mi je nekako overkill... :)

Mislim, jedan dizajn se može za napraviti za duplo manje vremena.. I ja sam govorio protiv dreamweavera i samo sam tipka u notepadu. Al evo iša sam probat u njemu, naučia sam ga, vidia kako funkcionira i sad svaki dizajn radim duplo brže..

16 godina
neaktivan

Sad kad procitam vaše postove u vezi DW-a, jedno se može zakljuciti a ta je da je DW sa svojim "ikonicama" za lako korištenje zacrnio svoju bolju stranu. Prebacite svoj "workspace" na "coder" ili "coder plus" pa cete vidit kako DW možda biti mocan editor. Po meni je DW jedan jako solidan code editor ali ne WYSIWYG editor! Uz DW preporucio bi Komodo editor. Radio sam i u notepad++ i u programers notepadu ali u njima se nisam ugodno osjecao {#}.

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice