Zaključan BIOS

poruka: 16
|
čitano: 17.786
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Zaključan BIOS

Pozdrav svima! Ovako, jedan moj poznanik je želio zaštititi laptop od djece i na neki nepoznat način odlučio postaviti lozinku. I došao je meni s problemom da se ne može prijaviti natrag, pokušao je sa velikim i malim slovima upisati šifru ali jednostavno neide. Mislio sam da mogu reinstalacijom windowsa ili prijavom kao administrator riješiti problem ali riječ je o LOZINKI NA BIOSU znači pri pokretanju računala otvori se prozor za lozinku.

Inače pri pokretanju izbaci poruku: please press f2 to enter efi bios ali kada ja pritiscem F2 opet mi izbaci isto, prozor za lozinku...

Nemam ideje kako da se riješim te lozinke ako nisam u mogucnosti ni bootat ni otvorit bios, što da radim?

Inače je riječ o ACER eee PC 15G29L noviji, windows 7 po defaultu.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zaključan BIOS

ovdje imaš backdoor pasworde za bios, prepiši na papir pa isprobaj : http://www.tech-faq.com/reset-bios-password.html

drugo kod nekih laptopa možeš doći do jumpera, ili ispod tipkovnice, ispod baterije, ispod memorije...a i probaj ugasit laptop skroz, otkopčaj sve sa njega, izvadi bateriju van...drži 60 sekundi tipku za paljenje, vrati bateriju i upali laptop..

samo krupno, ništa sitniš
14 godina
neaktivan

pokusao sam to s baterijom, izvadio sam bateriju i bez baterije sam drzao minutu tipku za paljenje ali nista i dalje stoji sifra, 

dal nekako mogu saznat koji bios koristi ovaj laptop jer stvarno ne znam koji je bios u njemu, kojeg imena..

a to sa jumperom mogu isto pogledat...

13 godina
neaktivan
Zaključan BIOS

Pozdrav. Na laptopu na kojem je DVD Drive ispravan nece da boota bootabialn CD, probao sam vise CD-ova, i njih probao na racunaru i sasvim normalno boot-a sve te CD-ove dok na laptopu nece nista, udjem u boot menu, izaberem CD/DVD Drive i laptop samo nastavi s ucitavanjem Windowsa. Problem predstavlja i zakljucan BIOS, mozda bih mogao u BIOS-u nastimati boot-anje sa USB-a ali ne mogu uci, pa bih zamolio sve koji znaju kako rijesiti ovaj problem ili kako otkljucati BIOS na laptopu Fujitsu Siemens Lifebook E8310 da mi obrazloze. Unaprijed hvala.

L.P 

0 0 hvala 0
11 godina
Zaključan BIOS

Pozdrav!

Može mi netko pomoći nači  JAMPERE, imam hp nx 6325{#}inače imam zaključan bios, skidao sam CMOS bateriju 24 sata i ništa.

DOBRI LJUDI POMOČ.HVALA

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Di si kupio laptop? ako si npr u linksu probaj pass links ili 1234 vecinom su ti takvi passwordi

11 godina

Lap sam kupio prije godinu i pola od jednog studenta iz Osijeka i nisam imao pojma da je prisutan pasword.(kupljen preko oglasa)

Probat ču sada.....ovako kako si naveo{#} nadajuči se da če upalit.

11 godina
Zaključan BIOS

Probao sam i niša,stisnem f10 i pita me password, ali kao da su tipke sve osim start blokirane.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Hvala na trudu, iako sam sve to probao.Ostaju mi samo" Jamperi" a neznam ih nači. Tražim po netu slike, video probao sam sa CMOS baterijom ma kakvi. POZZ!

11 godina
protjeran
Zaključan BIOS

jumperi izgledaju poput malih crnih pljosnatih kockicakao oni kratkospojnici na HDD-ima,kojim se odredjuje uloga hdd-a..nataknuti  su na dva pina,iglice,obicno ima tri pina u redu na ploci,i ako je sad na 1-2,skines,i spojis 2-3 pinove..e sad,neke ploce imaju zalemjene cetvrtaste litij-ionske baterije na ploci,tako da se ne mogu odvojiti,zato i postoje jumperi,da se kratkospajanjem baterija isprazni,odnosno Bios resetir na tvornicke postave...

0 0 hvala 0
17 godina
veseli007 kaže...

..Ostaju mi samo" Jamperi" a neznam ih nači. Tražim po netu slike, video probao sam sa CMOS baterijom ma kakvi. POZZ!

uzalud. Notebook i neke biznis MBO (kao fičer) ne resetiraju pass clrcmosom, postoji vrlo dobar razlog za to. Pass moraš znati, to mu je smisao.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Zaključan BIOS

Izgleda da ćeš morati potražiti lika od kojeg si kupio laptop.

yIn nI' yISIQ 'ej yIchep
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Hvala Duhonjo!!!ali ja neznam di su?možeš mi pokazat na slici gdje se nalaze jer ja nemam pojma.....a i frka me ako pogriješim mogu

oštetit matičnu sa kratkim spojom.{#}Za password je problem jer je lap prešao 2 ruke,tako da ni on nezna za nju (kaže da nije ni on imao pojma da postoji)Trebam instalirat Vistu jer Xp se ruši,a nema ni nadogradnje kako več svi znamo.Xp neće instalirat Vistu nego povuče 

custom pak i podigne Xp?i tako nn stop.Neželi ni formatirat hdd tako da sve šta radim je uzalud.....i to je razlog zbog čega tražim pomoč.

Vista je original i OEM i nije korištena.{#}

Matična ploča hp nx6325 Matična ploča hp nx6325
11 godina
protjeran
veseli007 kaže...

Hvala Duhonjo!!!ali ja neznam di su?možeš mi pokazat na slici gdje se nalaze jer ja nemam pojma.....a i frka me ako pogriješim mogu

oštetit matičnu sa kratkim spojom.{#}Za password je problem jer je lap prešao 2 ruke,tako da ni on nezna za nju (kaže da nije ni on imao pojma da postoji)Trebam instalirat Vistu jer Xp se ruši,a nema ni nadogradnje kako več svi znamo.Xp neće instalirat Vistu nego povuče 

custom pak i podigne Xp?i tako nn stop.Neželi ni formatirat hdd tako da sve šta radim je uzalud.....i to je razlog zbog čega tražim pomoč.

Vista je original i OEM i nije korištena.{#}

E ajd,budi dobar pa probaj malo ostrije sliku snimiti..inace,jumperi ti se uvijek nalaze uz rub ploce,a mora pisati nesto poput JP1 ili nesto slicno..ovdje vidim nesto slino uz gornji rub slike,ali nisam ziher,zato snimi ponovo,pa budemo vidjeli..

evo i jedn link na pdf,gdje sve ide detaljno...

http://h20565.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.BINARYPORTLET/public/kb/docDisplay/resource.process/?spf_p.tpst=kbDocDisplay_ws_BI&spf_p.rid_kbDocDisplay=docDisplayResURL&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&spf_p.rst_kbDocDisplay=wsrp-resourceState%3DdocId%253Demr_na-c00715299-2%257CdocLocale%253D&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken  

jos jedna stvar,bitna,negdje sam procitao da je bitno izvaditi bateriju laptopa,odspojiti napajanje,dakle strujni adapter,ako se baterija BIOS-a vadi,treba,nakon vdjenja ne vracati je 4-5 sati... dakle,ako ima obicnu dugmastu bateriju,onda jumpera za nju i nema,samo ako je litij-ionska zalemljena za plocu...

jos malo...dakle,postoji i mogucnost da jumper spaja samo dva pina,u tom slucaju,ne treba prespajanje,nego samo,skinuti jumper(kratkospojnik) i onda na kratko ukljuciti laptop,kojih pola minute..

sad,mnogi savjetuju razicite nacine,ali se svodi na prazjenje CMOS baterije

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 17:19 (duhonja).
16 godina
neaktivan
Zaključan BIOS

Probaj ovo:

1. Udjes u MS-DOS 
2. Napisi DEBUG (u windows root direktoriju je) 
3. Napisi: o 70 2e pa stisnes enter 
4. Napisi: o 71 ff pa stisnes enter 
5. Napisi: q pa stisnes enter 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice