Windows XP na Windows Vistu

poruka: 8
|
čitano: 2.299
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

pozz nisam znao gdje da stavim ovo pitanje pa sam otvorio novu temu. Ovako imam komp. star 5 godina i na njemu je Windows Xp (1gb ddr2 667mhz,160gb WD,Intel Pentium Dual Core e2140 1.60Ghz) i nadogradio bih ga na Windows Vistu jer službena stranica matične ploče ne podrzava Windows 7 a ja bih je rado instalirao. Pa sam htio pitati može li se nekako instalirati Vista ako ne vec Windows 7. I koliko mi treba biti jak hardver za Windows Vistu. (Koliko RAMa pa čak i novi proc. i HARD DISK.) Koliki su sistemski zahtjevi za Windows Vistu. I koji je najnoviji service pack?

Link za matičnu je ASRock > ConRoe1333-D667 R2.0 

Hvala unaprijed

Tehno
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Windows XP na Windows Vistu

Windows Vista Home Basic

800-megahercni (MHz) 32-bitni (x86) procesor ili 800-megahercni 64-bitni (x64) procesor

512 megabajta (MB) sistemske memorije

Napomena Ako računalni sustav koristi sistemsku memoriju i kao grafičku memoriju, operacijskom sustavu mora biti dostupno najmanje 448 MB sistemske memorije kada se dio memorije dodijeli za potrebe grafike.

grafička kartica s podrškom za DirectX 9

32 MB grafičke memorije

20-gigabajtni (GB) tvrdi disk s 15 GB slobodnog prostora

interni ili vanjski DVD pogon

mogućnost pristupa Internetu

podrška za zvuk

Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise i Windows Vista Ultimate

1-gigahercni (GHz) 32-bitni (x86) procesor ili 1-gigahercni 64-bitni (x64) procesor

1 GB sistemske memorije

grafička kartica s podrškom za Windows Aero

Napomena U tu se kategoriju ubrajaju grafičke kartice s podrškom za DirectX 9 sa sljedećim značajkama:

podrška za WDDM upravljački program

hardverska podrška za Pixel Shader 2.0

razlučivost od 32 bita po pikselu

najmanje 128 MB grafičke memorije

40-gigabajtni tvrdi disk s 15 GB slobodnog prostora (tih je 15 GB potrebno za privremenu pohranu datoteka tijekom instalacije ili nadogradnje)

interni ili vanjski DVD pogon

mogućnost pristupa Internetu

podrška za zvuk

Windows xp bi letio na tvom kompu.7 ni ne pokusavaj vista je gora od xp.ja bi bez razmisljanja xp.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 22:35 (ivo0).
12 godina

Instaliraj win xp

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 23:13 (nicky.sl).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows XP na Windows Vistu

Može gore i Win 7 samo dodaj bar još 1Gb RAMa

12 godina

A znam da je bolje Xp ali podrska traje do travnja 2014. A sta poslije istalirat? A kad bi instalairao Xp bili stavio 32bita ili 64bita posto mi je dvojezgreni procesor ali bi nadogradio sve pomalo. I moze li mi neko napisat system requirements za Windows Xp 32 bita i 64 bita professional. SP3 Hvala unaprijed! I jos nesto samo da se ne bi cudili stapise u MOJ PC to su mi karakteristike na Asus laptop a ovaj kompjuter koji ima slabije karkteristike je stari komp. koji hocu malo nadogradit i "uredit ga". {#}

Tehno
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.1.2014 11:13 (CPU).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Posto ima 1gb rama instaliraj 32bitne winse, a ako ubacis jos jedan gb rama mozes slobodno i 7-icu isto 32bitnu

nicky.sl
Moj PC  
1 1 hvala 1
12 godina

ok. Hvala!! {#}

Tehno
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina

pozz forumaši zanima me jel licenca istekla za Windows Xp 64.bita Edition jel još traje podrška.

hvala unaprijed{#}

Tehno
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice