Kako da se riješim spomenutog virusa?
W32/Virut.Gen problem
- poruka: 20
- |
- čitano: 5.181
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije a uspio naći, bome nmi malwarebytes inje, a avira staaalno javlja da je ovdje :SS.. Ima li možda drugih rješenja?
Istaliraj si Kaspersky Internet Security. On ti ima mogučnost ukloniti virus prije podizanja samog windowsa.
Taj alat ko i svi drugi ne pomažu, ako si imao onaj zloglasni Virut tj verziju onda nema pomoči bolje ponovo instalirat Windowse i gotovo.Prema tome da si ga očistil s tim alatom, je očito da nisi imal tog glavnog Virut gada a o ovoj novijoj verziji da ne govorimo uglavnom ima ih više varijanti no samo dvije su totalno fatalne fučkaj ga.
Taj alat ko i svi drugi ne pomažu, ako si imao onaj zloglasni Virut tj verziju onda nema pomoči bolje ponovo instalirat Windowse i gotovo.Prema tome da si ga očistil s tim alatom, je očito da nisi imal tog glavnog Virut gada a o ovoj novijoj verziji da ne govorimo uglavnom ima ih više varijanti no samo dvije su totalno fatalne fučkaj ga.
To je točno, specifično kod tog virusa je što inficira gotovo sve .exe datoteke (i još neke ekstenzije), pa ti obično nema spasa jer se upiše i u sistemske fajlove koje onda teško možeš dezifincirati, odnosno vratiti u početno stanje, tako da je jedino rješenje reinstalacija windowsa. Ali evo recimo meni je taj program dosta pomogao, jer sam imao 2 particije, sistemsku i programe, i drugu neke svoje podatke (glazba, dokumenti, itd). S tim sam programom počistio D particiju, reinstalirao windows (format C), i onda je bilo uspješno. Naravno poslije sam provjerio cijeli sistem sa avastom i tim programom i ispostavilo se da nema više tragova Viruta.
Pitaj korisnika Total. On ima iskustva s uklanjanjem i najokorjelije gamadi.
E sad, nakon temeljitog skeniranja malwarebytesa, našao mi je 2 rootkita još kojima je ime: Rootkit.0Acess... I još mi je načudnije to što mi malwarebytes nenađe viruta... Jedinno što znam jest da se seli stalno od fajla do fajla :P..
Imam od 8 gb i od 4 gb..
ne, OTS.txt...jesi li pokrenio scan s OTS-om?..ovi logovi su od rogue killera
vjerojatno nisi, nema veze sad...uradi ovako
Farbar Recovery Scan Tool
skini Farbar Recovery Scan Tool i spremi na usb stick koji si formatirao
Farbar Recovery Scan Tool (64 bit)
Farbar Recovery Scan Tool (32 bit)
-ukopčaj stik u računalo
restartiraj računalo, i stiskaj F8 tipku dok ne dobiješAdvanced Boot Options
-odaberi Repair your computer
-odaberi jezik tipkovnice i klik na next
-odaberi OS koji želiš popraviti i klik na next
-odaberi user acount i klik na next
kad se otvori System Recovery Options menu
-klik na Command Prompt
-u command promt prozoru upiši notepad i klik na enter
-kad se notepad otvori >klik na file>klik na open
-u novom prozoru klik na Computer da bi vidio koje je slovo dodjeljeno usb stiku
-kada vidiš koje je slovo dodjeljeno stiku u command prompt upiši
x:\frst64 (ovo upiši ako su ti windowsi 64 bit)
x:\frst.exe (ovo upiši ako su windosi 32 bit )
umjesto slova "x" pišeš slovo koje je dodjeljeno
kad se otvori program klik na scan
-kad program završi s skeniranjem kreirat će log FRST.txt na usb stik
-taj log kopiraj na speedyshare
Ovako pitanje, Da li virut ima baš specifični dan kada mu počinje payload?? I jel on kao i drugi virusi, zapiše se (ako ne patchira file) na kraj coda, i odna svaki pu kada pokreneš to i on se pokrene... Jer tu imam neke igrice koje je zarazio, no xfire ih uredno očitava kao da su tu..
ti onda nebi ništa dirao dok još igrice rade ?
pitanje je vremena kad nećeš ni windowse pokrenut, i jedino što će ti preostati je kompletan format i sve iznova
na ovom linku možeš pogledati tehničke informacije vezane za virut
pitanje je vremena kad nećeš ni windowse pokrenut, i jedino što će ti preostati je kompletan format i sve iznova
Nisam pokretao jer se neusudim.. Imam previše podataka, pa dok ne nabavim externi, neću ni pokušavat.. Jedino ako je siurgno.. Ali viruta sam i maknuo sa avast boot scanerom i odonda nema baš ekh problema...
Nisam pokretao jer se neusudim.. Imam previše podataka, pa dok ne nabavim externi, neću ni pokušavat.. Jedino ako je siurgno.. Ali viruta sam i maknuo sa avast boot scanerom i odonda nema baš ekh problema...
nemoj ni pokušavati pokrećati nego izbriši odmah dok nije veća šteta učinjena