VLC se ruši na teletekstu

poruka: 1
|
čitano: 455
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
VLC se ruši na teletekstu

Znam, naslov je isprva čudan, ali zapravo ima smisla. :Đ

Uglavnom, riječ je o VLC izvođaču medija verzije 2.2.1 - najnovija verzija koja postoji. Jezik je sučelja hrvatski, iako ne vjerujem da je to relevantan podatak. Verzija je operacijskog sustava na kojem se koristi ta verzija VLC-a Windows 7 Professional u 64-bitnoj inačici. Prijamnik je televizijskog signala neki kinez s BDA upravljačkim programima (to je zapravo jedino i bitno) koji u DVBVieweru ili ProgDVB-u radi savršeno, ali oni mi ne odgovaraju zbog nekih pravnih začkoljica. S VLC-om, smrad, sere - iako je većinski ipak funkcionalan. Slika i zvuk rade bez problema[1] i prijam je stabilan, ali teletekst mi vadi mast. Kad pritisnem na ikonicu koja na ekran poziva teletekst, ništa se ne dogodi dvije-tri sekunde, a zatim se program jednostavno sruši. Bez poruke i upozorenja, naravno, da ne bih mogla otkriti u kojem grmu leži zec. Ako ponovno pokrenem program, on mi mudro veli da se neočekivano srušio[2] i da mi može ponuditi jedino slanje izvještaja razvijateljima. Nakon toga podjebava šuteći dok idući put ne probam pokrenuti teletekst. Sad, jednom u tristo puta teletekst se pokrene i radi normalno, ali to mi ne igra ulogu jer bi trebao raditi stalno i stabilno.

Zna li netko gdje je problem? Teletekst bez problema radi u ostalim programima koji podržavaju BDA uređaje, a navodno je i u VLC-u nekad davno dotični prijamnik normalno prikazivao teletekst. Čak se radilo o istoj verziji OS-a (ne i istoj instalaciji, ali to ne bi trebalo biti relevantno) i upravljačkih programa. Ne znam vrijedi li probati VLC zamijeniti MPC-om - zna li netko provjereno podržava li on M3U DVB-T liste za izvođenje u ovakvom[3] formatu? Također bi bilo dobro da ima dobar algoritam rasplitanja isprepletenog 576i signala, npr. Yadif ili Yadif (2x). Ako MPC zadovoljava te pretpostavke, možda bi mogao zadovoljiti i mene... :)

[1] Evo, radi bez problema. :) [1] Evo, radi bez problema. :)
[2] Ovdje filozofira... [2] Ovdje filozofira...
[3] Glasoviti M3U. :D [3] Glasoviti M3U. :D
Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice