Totalna blokada kompjutera pri igranju

poruka: 16
|
čitano: 3.367
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Jednostavno:

Igram BF3 multiplayer jedno 20-30 minuta i odjednom usred igre zvucnici pocnu zujat glasno i sve blokira nmg alt+f4, ctrl+alt+del, akt+tab .. ma nis moram rr komp..

tako se neda igrat... slican problem neko? pomoc? ty!

Intel Core Quad 2.33

RAM 4gb

Win 7 64-bit

Ati Radeon HD 4850 512mb

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 18:30 (KiCo77).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Totalna blokada kompjutera pri igranju

koju konfiguraciju imaš, jesu driveri novi, jel računalo zeza na drugim igrama ili dok npr. gledaš filmove i najvažnije- jel igra oriđiđi ili pirat?

LoL East server, nick Skullscar, main champ Ezreal
17 godina
neaktivan

Jesu u pitanju Realtekovi driveri za zvuk? Ako jesu isključi zvuk u BIOSima ili kupi zvučnu.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 18:31 (Septah).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
skullscar kaže...

koju konfiguraciju imaš, jesu driveri novi, jel računalo zeza na drugim igrama ili dok npr. gledaš filmove i najvažnije- jel igra oriđiđi ili pirat?

Edit sam prvi post, driveri su najnoviji, računalo je zezalo na COD 4 MP crackanom  i zato sam ga presto igrat, na MW2 npr ne crasha nego je sve normalno na high postavkama, BF3 campaign sam prelazio na piratu i nije crashalo, danas sam kupio original (izbriso cijeli BF3 i ponovno instaliro original) i krenuo MP koj je poceo blokirat...

Realtekovi su... ali nije samo zujanje zvucnika nego i blokada kompa znaci nis neradi i zvucnici zuje dok ne restartam komp... 

mozes malo pojasnit, zasto mislis da je problem u realteku?

EDIT: sad sam jedva igro 3 minute i pocelo blokirat -.-

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 18:40 (KiCo77).
15 godina
neaktivan

zato jel i zvuk ima drivere, također u postavkama igrara pogotovo ovih modernih imaš par razina zvuka od low do high, pa 5.1 bla bla i slične...i ukoliko ti nisu uredu driveri ili nešto sa zvučnom vrlo lako popiješ crash u igri..

najbolje bi ti bilo ispitat to malo, ok svi volimo na high postavkama peglat...ajd ti spusti malo postavke na niže, ako treba probaj malčice peglat i sve na low (uključujuči i kvalitetu zvuka na low) ako nema crasha u igri u kojoj ti se to događalo, to je super...onda probaj postepeno dodavat na dedaljima podizat pa ćeš vidit gdje ti je optimum

ako je sve hardwareski ispravno, nepregrijava se recimo, onda je problem softwareske prirode, od gpu drivera, windowsa, direct x-a, kojekakvih dodataka, da se nekolju driveri i slično

samo krupno, ništa sitniš
14 godina

hah iam 5.1 zvucnike i postavke su mi na home cinema... al u oba primjera i u cod 4 i u bf3 mi SP radi normalno a MP blokira - COD 4 na XP nije blokirao btw a na 7 64-bit sada da

hvala na savjetu, probat cu sve na low pa dizat pomalo.. 

EDIT: Audio stavio na TV; video stavio sve na low, i svjedno crasha... pomoc!

Temperatura graficke se penje do 90 nakon nekog vremena..

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 19:07 (KiCo77).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mjenjaj pastu na grafi nije ni cudo da se pregrijava.
Me gusta....
14 godina

a gle pa kako nekuzis da mi Driver SF, Modern Warfare 2, Fifa 12, Pes 2012, Just Cause 2, GTA IV sve to radi na high postavkama i da mi Battlefield 3 radi normalno na singleplayer i da mi samo multiplayer za*ebava... pa onda bi i drugo crashalo pri zagrijavanju...

nasao sam ljude sa slicnim problemom i niko nema rjesenje :   http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=1292291&mpage=1 

I ako stvarno mislis da treba mjenjat pastu, imas neki savjet? nikad nisam mjenjo, pa bi mi dobro dosao savjet/uputa...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 19:54 (KiCo77).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
KiCo77 kaže...

a gle pa kako nekuzis da mi Driver SF, Modern Warfare 2, Fifa 12, Pes 2012, Just Cause 2, GTA IV sve to radi na high postavkama i da mi Battlefield 3 radi normalno na singleplayer i da mi samo multiplayer za*ebava... pa onda bi i drugo crashalo pri zagrijavanju...

nasao sam ljude sa slicnim problemom i niko nema rjesenje :   http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=1292291&mpage=1 

I ako stvarno mislis da treba mjenjat pastu, imas neki savjet? nikad nisam mjenjo, pa bi mi dobro dosao savjet/uputa...

ako imas Bug od prije 2 mjeseca, u temi o pecenju grafe ti je sve opisano ili pogledaj neki filmic na youtubeu

U biti, skines sve serafice s donje strane grafe(pazi da sve izvadis da ne bi isao na silu skidati,a neki je ostao i nesto potrgas). Kada skines hladnjak, uzmes nekakvu krpicu, umocis ju u alkohol(medicinski) i ocistis i GPU(veliki cip nasred grafe sa sivom pastom na njemu) i hladnjak. Vjerojatno ces naci nekoliko malih bijelih "spuzvica" na donjoj strani hladnjaka. To ne diraj. Tada stavis "zrno rize" termalne paste na sredinu GPU-a. Ja osobno preporucam ovu, nije skupa. Nakon sto stavis pastu, samo opet stavis gore hladnjak i vratis sve serafice i piknes ju u maticnu. Makar ti se ocito ne bloka zbog grafe, dosta ce ti opcenito sniziti temeraturu u kucistu i poboljsati hladenje ostalih komponenti(prventstveno procesora). ;)

Me gusta....
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 21:46 (Suddenly Psychotic).
14 godina

Hvala svima na pomoci, grafu cu kad tad morat ocistit, ali problem sam rijesio sa gameboosterom... jednostavno sam pobio sve procese(ne doslovno sve...), te sada igram normalno na medium quality (high jos nisam testo)...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 21:54 (KiCo77).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

odi na event viewer i cekaj dok ucita podatke...klikni na critical i ak tamo nades kernel-power error onda imas isti problem kakav sam i ja imao prije...neznam rijesenje,samo od sebe se popravilo {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
KiCo77 kaže...

Hvala svima na pomoci, grafu cu kad tad morat ocistit, ali problem sam rijesio sa gameboosterom... jednostavno sam pobio sve procese(ne doslovno sve...), te sada igram normalno na medium quality (high jos nisam testo)...

FACEPALM! kak mi to nije palo na pamet... {#}

Me gusta....
14 godina
domac5 kaže...

odi na event viewer i cekaj dok ucita podatke...klikni na critical i ak tamo nades kernel-power error onda imas isti problem kakav sam i ja imao prije...neznam rijesenje,samo od sebe se popravilo {#}

imam ih barem 4-5 xD al kao sta pise u descriptionu, to ti samo oznacava da je komp "nasilno" ugasen, znaci pri svakom restartanju kompjutera to ce doc samo ;)

Kernel power: "The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly." 

Dobro, barem mislim da sam rjesio problem, nadam se da stvarno jesam :)  

Jos moram danas malo testat i sve 5

15 godina

nekom liku se to isto desavalo,stavio je jace napajanje i vise mu se nije zamrzavao

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BTW, danas me opet zajebava i nemogu igrat vise od pol sata, napajanje iam od 500W, sad updateam PB, micem aero theme, gasim procese, mjenjo sam AVG sa avirom itd. nalazim ljude sa istim problemom na netu i gledam kako su to rjesili...
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Očistiti hladnjak procesora, zamijeniti termalnu pastu između procesora i hladnjaka, očistiti grafičku karticu i na njoj zamijeniti termalnu pastu, očistiti ostatak unutrašnjosti računala, napraviti clean install novih Windowsa, instalirati sve najnovije drivere za sve komponente koje se koriste (grafička, matična/čipset, zvučna, mrežna, ...), instalirati potrebne programe, izvršiti optimizaciju i obavezno defragmentirati...

Izbjegavajte Playomania forum; večina administratora, moderatora i forumaša su neotesani retardi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice