Sata driveri pitanje

poruka: 2
|
čitano: 908
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Sata driveri i opcije kod matične ploče
pitanje

gledam na stranici od gigabayta, vezano za matične ploče da ima izbornik gdje se mogu skinuti driveri za sata kontroler. sad kod jedne matične imaju driveri za intel + za gigabayte sata kontroler dok kod nekih matičnih imaju driveri samo za gigabayte sata kontroler. moje pitanje je da li kod onih matičnih ploča koje nemaju za skinut drivere za intel sata kontroler se može koristiti sata disk u achi modu i onaj native mode (ncq). evo ova matična ima te drivere (Intel ICH9R/ICH10R SATA RAID Driver), dok ova ima samo gigabyte sata driver. ili te matične ploče nemaju tu funkciju od intela, mada kolko vidim na slikama imaju one žute kontrolere. ako nemaju te funkcije achi mode i ncq koliko to nije loše imati na matičnoj ili to nije važno.

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sata driveri i opcije kod matične ploče

Ako me sjećanje ne vara neke Gigabyte-ove ploče ti imaju Intelove, neke Gigabytove, a neke i jedan i drugi SATA disk kontroler.

Trebalo bi pogledati u priručnicima ili nekim detaljnjijim uputama ploče, koje kontrolere ima koja ploča.

Recimo za X38-DS5 znam da ima i Intelov i Gigabyte-ov kontroler, jer sam slagao jedan komp s tom pločom.

Ne znam koliko će ti ta informacija pomoći.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice