RivaTuner ili nesto slicno

poruka: 18
|
čitano: 4.837
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Eh imam program RivaTuner i kad povecam brzinu ventilatora na npr 70% i sve snimim tamo, nakon izvjesnog vremena mi se vrati na 40%

ev znaci sve fino snimim :

http://img120.imageshack.us/my.php?image=dddnk0.jpg

da li sad ima neka caka da to ostane tako ili neki drugi program za istu namjenu? graficka je geforce

Intel core2quad 2,33GHz, 4gb ram II OCZ, GF9800GE 512mb, gigabyte ep43-s3l
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2009 21:01 (W3ha).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

neznam što bi ti htio od Rive tunera automasko ili fiksno podešavanje vrtnje ventilatora na grafi u mene je instalirana riva2.22 sa automaskom vrtnjom venta na grafi Asus 8800 gts 512 i kako mi se grafa grije tako mi se i podižu i obrtaji na vantu tako da sam u fan regulaciji postavio parametre u Auto fan speed control rul: najniža vrtnja od 45% do max 100 %, a temperatura grafe u full loadu ne prelazi 60 stupnjeva dok je u idlu oko 40-ak stupnjeva , i sam možeš uraditi u Rivi pod Power user panelom gdje pod Riva tuner/ Fan , u prvom pod odjeljku upišeš broj 3 i mora ti biti uključena ikonica kao sijalica te spremiti postavku i onda u Auto fan speed control rul sa si postavi temperature (kao najniža temp. do najviše temp. radne temp. ) koje ti hoćeš da ti budu na grafi i sa programom GPU_Caps_Viewer optereti grafu i isprobaj kako se ponaša ventilator a sa GPU_Z prati obrtaje i temperatutu grafe

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: RivaTuner ili nesto slicno
autorov komentar
glama kaže...

neznam što bi ti htio od Rive tunera automasko ili fiksno podešavanje vrtnje ventilatora na grafi u mene je instalirana riva2.22 sa automaskom vrtnjom venta na grafi Asus 8800 gts 512 i kako mi se grafa grije tako mi se i podižu i obrtaji na vantu tako da sam u fan regulaciji postavio parametre u Auto fan speed control rul: najniža vrtnja od 45% do max 100 %, a temperatura grafe u full loadu ne prelazi 60 stupnjeva dok je u idlu oko 40-ak stupnjeva , i sam možeš uraditi u Rivi pod Power user panelom gdje pod Riva tuner/ Fan , u prvom pod odjeljku upišeš broj 3 i mora ti biti uključena ikonica kao sijalica te spremiti postavku i onda u Auto fan speed control rul sa si postavi temperature (kao najniža temp. do najviše temp. radne temp. ) koje ti hoćeš da ti budu na grafi i sa programom GPU_Caps_Viewer optereti grafu i isprobaj kako se ponaša ventilator a sa GPU_Z prati obrtaje i temperatutu grafe

nisam te bas najbolje skontao kako to da uradim?

de postepeno objasni
18 godina
neaktivan

Odi u pod meni Power user i klikni na stavku Riva Tuner/ Fan i klikni na stavku AutoFanSpeedControl i upiši broj 3, označi stavku sa žutom sijalicom i spremi postavku i potom idi na Main meni i gdje se vrši odabir regulacije Fana auto ili Fix prebaci regulaciju na Auto i u stavki Auto fan speed rule imaš pod stavke kojima određuješ min i max vrijednosti

Duty cycle min  ---  45             - min. obrtaji Fana

Duty cycle max ---  100           - max. obrtaji Fana (izraženo u postotcima)

T min  -----              51            - min temperatura gpu-a

T rage ----               53            - nebitno

T operating             51           - radna temp. gpu-a (najbitnije u reg. Fana)

T low limit ----         47            - najniža radna temperatura gpu-a

T high limit ---         80            - najviša radna temperatura gpu-a

Ove vrijednosti sam ja postavio na svojoj 8800 gts 512 i radi savršeno u idlu nečujna ali kad je opetretim srazmjerno rastu obrtaji Fana

Sve vrijednosti ti sam možeš mjenjati kako ti hoćeš samo klikneš na brojeve u podstavkama koje sam ti naveo tako da sam ti je stavio samo svoj primjer

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2009 22:04 (glama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
dodjem do ovog kad u stavki auto fan speed rule (gdje se to nalazi rule nikako nemogu da nadjem ?)
18 godina
neaktivan

Evo sam ti postavio slike samo prati u prvoj upisuješ broj 3 onako kao sam ti već gore naveo, u drugoj otvaraš stavke za auto regulacijau u trećoj postavljaš vrijedosti  za Auto fan speed control rule i slobodno upiši one gore koje sam ti naveo i testiranj grafu sa stres programom

prva slika prva slika
druga slika druga slika
treća slika treća slika
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2009 11:22 (glama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ili pogledaj ovaj Rivatuner guide, tu ćeš sve naći što te zanima, od automatskog do ručnog reguliranja vrtnje ventilatora.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

@Glama

meni je drugacije nego u tebe a ista nam je verzija, evo pogledaj ovu trecu sliku kakva je kod mene

http://img23.imageshack.us/my.php?image=slikicaaaaxj7.jpg

18 godina
neaktivan

Koja ti je grafička kartica single slot ili dual slot  i jesi li ikako vršio regulaciju fana sa nekom drugim programom Expert tool od gainwarda ( u njega je fiksna regulacija a jednostavan za upotrebu) ili je stalna brzina okretaja a tu tvoju treću sliku nisam na svojim grafičkim nikako dobio u mene je uvjiek bilo za podešavanje u Riva tuneru a ako ne dobiješ ovakvu sliku biće da ne može vršiti regulaciju Fana na tvojoj grafi  .

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
glama kaže...

Koja ti je grafička kartica single slot ili dual slot  i jesi li ikako vršio regulaciju fana sa nekom drugim programom Expert tool od gainwarda ( u njega je fiksna regulacija a jednostavan za upotrebu) ili je stalna brzina okretaja a tu tvoju treću sliku nisam na svojim grafičkim nikako dobio u mene je uvjiek bilo za podešavanje u Riva tuneru a ako ne dobiješ ovakvu sliku biće da ne može vršiti regulaciju Fana na tvojoj grafi  .

jedan slot, nisam nikada provavao sa drugim programom
17 godina
neaktivan
autorov komentar

moze li link da skinem expert tool?

18 godina
neaktivan

Evo link za Expert tool:    http://www.gainward.com/main/support.php?lang=en

i za EVGA  tool :   http://downloads.guru3d.com/EVGA-Precision-1.4-download-2112.html pa eto probaj

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
glama kaže...

Evo link za Expert tool:    http://www.gainward.com/main/support.php?lang=en

i za EVGA  tool :   http://downloads.guru3d.com/EVGA-Precision-1.4-download-2112.html pa eto probaj

ja bi zelio da stavim da mi je minimalno 80% a da se automatski povecava do 100%..

sad sam skinuo evga al nema ovu opciju
18 godina
neaktivan

Ja sam svakakve programe isprobavao ali sam samo sa Riva tunerom uredio postavke za automasku regulaciju kako ja želim svi ostali su radili ili u profilima koje ja postavim ili fiksno na određenu veličinu pa eto malo eksperimentiši što je najbolje za tebe samo strpljenja vjeruj i meni nije nitko govorio kako i što sve dok sam to neriješiš ali ako se može pomoći tu sam ja ti opet kažem pokušaj sa rivom skini posljednju verziju i uradi kako sam ti gore naveo i tu ti je jedan čklan foruma naveo link za regulaciju pa pomalo pogledaj i pročitaj i sprovedi u djelo Pozz

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kako na riva tuner podešavati vrtnje vent

Tako svaku koju igricu igram ono sve radi normalno i odjednom mi pocne stekat na jedno 15 sekundi pa opet sve normalno pa opet za jednu minutu pocne stekat na  15 sekundi i tako cijelo vrijeme na svim

igricama cak i na call of duty 2

my computer: ati radeon hd 5500 sreies 2 gb ram intel od 1.6 ghz

15 godina
neaktivan

Dobar dan svima e ovako imam 1 pitanje moj prijatelj je kupio orginal call of duty black ops i napravio si je multiplayer i sad da li si ja mogu od njegovog cd napravit multiplayer

unaprijed hvala na odgovoru{#}.

my computer: ATI Radeon HD 5570 intel od 1.6 ghz 2 gb ram windows 7 ultimate 32 bit

15 godina
neaktivan
Woods_CRO kaže...

Dobar dan svima e ovako imam 1 pitanje moj prijatelj je kupio orginal call of duty black ops i napravio si je multiplayer i sad da li si ja mogu od njegovog cd napravit multiplayer

unaprijed hvala na odgovoru{#}.

my computer: ATI Radeon HD 5570 intel od 1.6 ghz 2 gb ram windows 7 ultimate 32 bit

Momak fulo si temu...:D

blacky
15 godina
neaktivan

el mozes odgovorit

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice