Promjena ikone .exe datoteka

poruka: 4
|
čitano: 6.879
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima na forumu!

Ovo mi je prvi post, naime imam jedan problem, te molim sve dobre ljude za pomoć.

Skinuo sam jednu pc igru, nakon instalacije pojavio se jedan problem.

.Exe datoteka od te igre mi je prazna, tj. nema ikone, kao npr. C:\WINDOWS\TASKMAN.

To nije shortcut,nego bas glavni .exe file koji normalno radi i igra radi,nije virus,nije spyware ili adware.

To me je iritiralo pa sam odlucio da malo proguglam i nista par sati sam bacio uzalud, skinuo sam desetak programa

s kojima sam htio ubaciti neku svoju ikonu u taj prazni game.exe file, no bez uspjeha jer svi programi koje sam skinuo

rade na principu da se zamijeni postojeća ikona od .exe datoteke,no moj je problem sto je nemam s cim zamijent jer imam

praznu ikonu.

Molim vas za pomoć, kako ubaciti ikonu u praznu .exe game datoteku?

Hvala!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imaš dva načina ako sam ja dobro shvatio, prvi jedan malo jednostavniji i drugi malo kompliciraniji gdje i postoji mogućnost da poslije toga da taj file ekstenzije .exe ne funcionira ispravno.

Prva opcija (ona jednostavnija):

1. desni klik mišem na file na kojem želiš promijeniti ikonu, odaberi opciju > CREATE SHORTCUT

(Pojavit će se prečac do te datoteke)

2. na taj shortcut isto desni klik mišem i na  > PROPERTIES

i pod tab > SHORTCUT odaberi change icon

Druga opcija (ona složenija):

Putem ovog programa Resource Hacker - click here

Pronađi .exe file kojem želiš promijeniti ikonu ukoliko je moguće da sad ne duljim i otvori ga.

(za svaki slučaj napravi backup tog exe file-a ukoliko nešto krene po zlu).

Vidjet ćeš dio strukture unutar tog exe file.

Pod ICON ili ICON GROUP probaj promijeniti iconu (slika u prilogu),

desnik klik na file i odaberi > REPLACE RESOURCE ... (vidi sliku)

i kod drugog ekrana odaberi OPEN FILE WITH NEW ICON gdje ćeš odabrati onu ikonu koju želiš priljepiti na exe file.

Ponekad boje u kojoj je ikona napravljena moraju biti iste - npr. 16-bit iconu kod nekih exe fileova ćeš moći promijeniti sa 32 -bitnom a kod nekih ne radi strukture exe datoteke velim - da sad ne duljim.

s.t.a.l.k.e.r. AC177-D9
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 7:54 (stalker).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stalker hvala ti na odgovoru.

Za prvu soluciju, ne treba mi shortcut sa ikonom, to znam napraviti, nego .exe file zauvijek, da slika bude i na npr drugom pc-u.

Za drugu soluciju, što se tice resource hakera, probao sam to,
probam otvoriti file - open - taj .exe ali ništa program ostane prazan,nemam image,icon,program group to ti je jedan od onih 10 programa za koje za probao i rade na principu da se zamijeni postojeća ikona, a ja nemam nikakve ikone

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Promjena ikone .exe datoteka

jel piše kakvo upozorenje ili nešto kad ga otvoriš u rec hackeru?

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice