HDD ili ti je grafa na izdisaju,za ovo drugo možete reć da sam lud,al meni je nakon 2 dana grafulja ošla u Polje Mandarina
Problem pri podizanju sistema
- poruka: 41
- |
- čitano: 17.220
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Imam problem pri podizanju sistema. Naime, kad uključim kompjuter i windows odradi svoje,na kraju mi se pojavi pozadina bez ikona i start menu-a tako da nista nemogu radit,osim da ga ponovo restartujem preko tipkovnice. Tek nakon što 3-4 puta restartujem onda se pojave i ikone i start menu sa malom zadrškom. Zadnji put sam obavio kompletno skeniranje pomoću avasta i boot scan, ali mi se opet isto dešava. Malo je i kompjuter sporiji.
HDD preopterećen...Meni je dizao sistem po 15 minutaa pa sam digao win nanovo...i sad sve 5
Kako riješiti?
Odi u my computer i provjeri slobodno mjesto na HDD--u
EDIT:Koliko je vremena prošlo od zadnjeg dizanja sistema?
Ima slobodnog mjesta na HDD-u. Proslo je oko sat vremena od zadnjeg dizanja sistema.
Valjda greška na instalaciji...Odi u veseli birc i reci im da posjete temu...
Imam problem pri podizanju sistema. Naime, kad uključim kompjuter i windows odradi svoje,na kraju mi se pojavi pozadina bez ikona i start menu-a tako da nista nemogu radit,osim da ga ponovo restartujem preko tipkovnice. Tek nakon što 3-4 puta restartujem onda se pojave i ikone i start menu sa malom zadrškom. Zadnji put sam obavio kompletno skeniranje pomoću avasta i boot scan, ali mi se opet isto dešava. Malo je i kompjuter sporiji.
Kad ti se to dogodi, ne resetiraj komp nego stisni Win+R (ili u task manageru klikni na File - New Task). U run prozorčić upiši explorer.exe i stisni enter. Ako ti se pojave ikonice i start menu, treba startup malo sredit.
Da bi vidio problem upiši šta ti piše
Nemaš instalirane Windowse. Imaš Linpus (distra Linuxa) koji je došao sa laptopom.
Odi u ADM, kupi windowse i posjeti ovu temu. Ili skini neki drugi Linux (Mint, Ubuntu, Fedora - preporučam Mint) i potraži u ovoj temi pomoć oko instalacije. Linux je besplatan i možeš sa njime na net, igrati neke igre (treba ti malo više znanja), imašLibreOffice (besplatna zamjena za Office), GIMP umjesto photoshopa i skoro sve drugo što ti može zatrebati. Uz to, manje-više sve je prevedeno na hrvatski.