PF usage

poruka: 4
|
čitano: 797
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
PF usage

Frendov komp je star, ali to opet nije razlog da bude tak nemoguce spor i neucikovit. Skrolanje stranice traje po 5 sekundi, task manager se otvara pol minute, itd... Uglavnom uzasno sporo. On je sumnjao da Winzi imaju virus, ali kad sam otvori task manager vidio sam da umjesto memory usage pise pf usage. Kada sam googlo shvatio sam da komp koristi Hard disk zbog premale kolicine RAM-a, a vecina zna da je HD nekoliko puta sporiji od RAM-a. Uzeo sam svoja dva keksa od 1 GB DDR2 memorije i stavio u njegov, kod bootanja je pisalo da je prepoznato 128 MB RAM-a, ali kad sam otvorio task manager vidio se napredak, i dalje je pisalo PF usage, ali je bilo dosta vise slobodne memorije. 

Jel moguce komp potpuno prebaciti na physical (RAM) memoriju ili je ipak doslo do nekog kvara na maticnoj?

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
18 godina
PF usage

Uleti u bios, i "reset to defaults".

Ili izbrisi cmos preko jumpera. POST mora provjeriti sav ram.

Danas kada postajem pionir ...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: PF usage
Edge kaže...

Jel moguce komp potpuno prebaciti na physical (RAM) memoriju ili je ipak doslo do nekog kvara na maticnoj?

Ajde ti sada polako reci, što veli POST koliko je BIOS memorije detektirao, što vele windowsi koliko oni radne memorije detektiraju?

Možeš samo isključiti page file, tada bi se koristio samo RAM i dobio bi out of memory grešku čim bi se cijeli RAM popunio (a to bi po svemu sudeći bilo odmah nakon bootanja). Dakle loša ideja :D

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 21:24 (rustweaver).
18 godina
odjavljen
PF usage

U BIOS-u nisam gledo uopce, sve sam to nabrzaka odradio.

U Windowsima sam otvorio task manager, i dalje je pisalo PF Usage, ali vidi se da se prostor prosirio preko 2 GB. Dakle valjda je windows koristio 2 GB (koja je stvorila memorija) + ostala memorija (koju je stvorio disk).

Budem ovih dana iso kod njega, pa cu javit rezultate.

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice