Konstanti framedropovi na RX 470

poruka: 13
|
čitano: 1.956
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Otkad sam zamijenio R9 280X sa RX 470 imam konstantne framedropeove u desetak igara koje sam igrao otada kao npr. GTA V/Tomb Raider 2016/Skyrim remastered/Quantum Break/Max Payne 3.

U GTA 5 sam sa R9 280X na istim postavkama imao 60 fps lock 95 % vremena,sad svakih 20s vrti igru na 45-50 fps iako je CPU usage 70-80 %,a GPU usage 60-70 %,znaci nema bottlenecka ociglednog.

Probao sam iskljuciti overclock preko MSI AB,probao sam sa par verzija drivera,iskljucivao vsync,opet identicna situacija,evo par screenshotova navedenog.

Dakle,prije ugradnje RX 470 pocistio sam drivere,deinstalirao trenutnu verziju MSI Afteburnera i nakon ugradnje skinuo najsvjezije verzije drivera i MSI AB.

Ima tko kakvu ideju ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Spusti je na factory clockove, 1266/1750 pa probaj.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Konstanti framedropovi na RX 470
zoharbizo kaže...

Spusti je na factory clockove, 1266/1750 pa probaj.

Probao sam,nema efekta,opet isti framedropeovi.

14 godina

Pobriši drivere i skini ove prije zadnjih pa probaj.

Tako ti je otkad imaš RX470?

Svi driveri plus bios su ti updateani?

root

0 0 hvala 0
16 godina

gta i sl. igre su 'najgori' (engine) za bilo kakvu usporedbu.. ostaje vidjeti razlike, tj stara vga je 384bit/3gb .. i to je važno, pogotovo ako tvoje postavke-rezolucija traži više rama (ako je 470 s 2gb.)..

dakle, po sirovoj propustnosti na engineu koj ne korisit novije prednosti razlika je čak normalna.

Radeon je oduvijek soft-ovisan, tj treba pronaći dobar driver, pogotovo koji radi s gta.. tj koliko se AMDu sad igra poatchiranja za relativno stariji naslov.. možda sutra izađe driver koji to fixa za 470.. možda nikad. Najgora kombinacija, radeonka+driver+gta.. kad se sve jednom posloži radi, do tad se čudiš kako (slabo) radi ili koristiš nvidia. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

vjerojatno.. tražeći teh.spec bile su i 460 i navedeno od 2gb, 4-8.. možda i prije izlaska.

tad ostaje širina sabirnice kao važna stvar kod lošeg enginea.. moguće objašnjenje, .. ili ima neku 'poluškart' vga. Uz AMDovo zanemarivanje održavanja drivera i sam GTA bitanje dali ijedna novija radi dobro kao starija vga.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 1 hvala 0
16 godina
ihush kaže...

vjerojatno.. tražeći teh.spec bile su i 460 i navedeno od 2gb, 4-8.. možda i prije izlaska.

tad ostaje širina sabirnice kao važna stvar kod lošeg enginea.. moguće objašnjenje, .. ili ima neku 'poluškart' vga. Uz AMDovo zanemarivanje održavanja drivera i sam GTA bitanje dali ijedna novija radi dobro kao starija vga.

Ne shvacas,dogada se u svim igrama,sa R9 280X i R9 280 sam imao konstantih 60 fps,nema veze sirina sabirnice kad se GPU hladi na 60-70 %.

RX 470 je 4 GB i ne prelazi 3,4-3.5 VRAM usage dok je R9 280X cesto bila zakucana u 3 GB vram i imala 60 fps lock.

Isto mi se dogada u COD MW Remastered,Quantum Break,Max Payne,Elder Scrolls Skyrim Remastered,tu bi trebao imati konstantih 60 fps lock na FHD,a ne konstantni framedropeovi.

Jel moguce da dotrajali HDD uzrokuje ovo sve,da polako krepaje i gubi perfomanse i posto te igre ucitavaju ogromne teksture i sta ne vec.

17 godina
odjavljen

U driverima isključi power efficiency. Ako niš drugo  ne pomogne onda rinstal windowsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

hmmm, radeon grafe, problemi, jedno ide sa drugim, rjesenje je da ju prodas, kupis nvidiu i mir ...

Cijenite više pitku vodu.

3 6 hvala 1
13 godina
protjeran
Bravo glavas, takoder i jaci cpu nebi bio na odmet:)lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Glavas_ZG kaže...

hmmm, radeon grafe, problemi, jedno ide sa drugim, rjesenje je da ju prodas, kupis nvidiu i mir ...

Kako ide jedno sa drugim kada sa R9 280X nije imao problema, i šta da uzme gtx 1050

http://hwbot.org/signature/u135800.png
13 godina
protjeran
Mozda ima neki cpu/gpu miner..
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Nije da nvidija nema svojih musica, eno sa zadnjim driverima mi memorija konstantno stoji na na 2D clockovima, kazu da rade na hotfixu...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice