Treba mi program koji če mi obaviti automatski neke radnje, naprimjer ovo:
1-da nakon logiranja u windows pokrene program "PCkeeper"
2-da pokrene gumb scan and repair
3-da nakon obavljena posla zatvori program
Ima li ko da zna kojim softverom mogu to da uradim
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj s ovim:
http://www.bug.hr/program/privatni-robot/95509.aspx
ili ovim:
http://www.jucktion.com/tech/softwares/sikuli-open-source-visual-automation-scripting/
Nisam koristio ove programe ali mislim da bi ti mogi biti od pomoći.
-Schreduler. Ili običan startup, batch itd. .... btw, navedeni programi-radnje su besmisleni (potreba?).
(task) schredule. Još jednostavnije, pokreni ga (s RUN ili controlpanel) jer je sve dovoljno jasno, lakše od programiranja mikrovalne ili videa...
(windows) startup. opet, jednostavnije, to služi za obično pokretanje, shortcut staviš u startup folder i rezultat je jednak kao da si pokrenuo aplikaciju.
itd...
-svaka od tih aplikacija (ponašanje) npr pokretanje s parametrima i gašenje ovisi o samoj aplikaciji, tj dali je predviđena za pokretanje s parametrima. Ako nije, tad i dalje korisnik mora 'klikati'. Većina aplikacija (za koje postoji razlog takvom pokretanju (CMD s prosljeđivanjem parametara), imaju 'quck help' tj ukucaš ime aplikacije (switch -? ili help) i dobiješ sintaksu...
-po samom pitanju, predpostavljam da je to overkill tj da nećeš napraviti nešto korisnog, istovremeno vrlo lako je napraviti problem (kod paljenja OSa). Ako ne znaš što radiš, nemoj.
Kolega mi kaže da je čuo da je to moguće izvesti tako da pokrenem nekakv macro recorder koji če mi snimiti radnju (navedenu u mom postu).
Zatim treba u windows task scheluder-u namjestiti da se ta naredba pokreče nakon podizanja windowsa.
Ima li ko da zna pa da objasni detaljno
-komp se najbolje održava u formi ako je pravilno podešen. Ne nekim smećastim utilsima ili automatikom kod logina. Cleanup diska ili defrag se ionako defaultno schreduliraju (npr defrag je svake srijede u 3:00).. tako da prije nego kreneš automatizirati, trebaš znati kako PC-OS radi. Ovako ćeš samo uzrokovati probleme (nepotrebnim kompliciranjem).
-btw, odgovoreno ti je task-schreduler. Što još trebaš? Jesi li ga pokerenuo?
Evo sad sam probao windows scheduled tasks i namjestio da nakon log on-a pokreće 1Click maintenance.
Ali izgleda da je to big shit, nakon restarta ništa se ne pokreće.
Ok ništa, potražiču na nekom drugome forumu ako neko zna za neki softver za snimanje macro naredbi pa ču onda probati na taj način
Thanks