Kako da upalim komp,zaboravio sam lozinku

poruka: 120
|
čitano: 144.284
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Kako da upalim komp,zaboravio sam lozinku
moje je puno jednostavnije... nek proba, ako mu se da i back door... xD samo da se nadopunim na prosli post:
citaj sve, sve je detaljno objasnjeno... :)
naime, editirat ću poruku jer sam prije pretpostavio da si već ušao u "administrator" acc, ali ocito nisi... administratorov acc je account koji je, tvornički, dozvoljen svim korisnicima računala... u visti mi ga neće otvorit, ali pošto sam shvatio da imas xp nema beda....
po meni, 2 su najbolja nacina da otvoris administratora: ovisi o broju korisnika na kompu.

1. slučaj- više korisnika- netko iz obitelji dijeli računalo s tobom. ovo je najlakše... upali komp, kad ti se otvori login screen, vidis imena svih korisnika, tada pritisni 3 tipke skupa- Ctrl + Alt + Delete.
tada ce ti na ekranu pisati da upises rucno ime nekog korisnika i njegovu lozinku. administrator je nema. u polje korisnicko ime upisi "Administrator", a lozinke nema. tada ce ti se ucitati administratorov account. tada slijedi upute po koracima iz proslog posta

2. slučaj- samo jedan korisnik- ovako: ukljuci komp, i tamo negdje dok ti se pokazuje memorija itd vamo tamo, pritisni F8. dolazi ti ekran s nekim opcijama. među njima, pronađi i pritisni na "Safe mode" (ides s strelicama gore dolje, a s enterom potvrđuješ). automatski ti se pocinje ucitavati administrator. nakon toga slijedi korake koje sam ti napisao u prošlom postu... :D
Loši stari komp... na izmaku snaga :P
17 godina
neaktivan

Postoji više načina da se uđe u komp pogonjen Windowsima. Ako želiš ući u windoze na nepošten način onda skini HIREN'S BOOT CD verziju 11 i upogoni komp preko njega, tj. iskoristi opciju KON-BOOT te preko njega se logiraj kao administrator bez ikakvog passworda te dalje znaš što ti je činiti (Start - Control panel - User accounts itd.)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za lijene "hackere"

How to Crack Your Windows Password:

Što ako imam još šest mjeseci života?? Pisao bi što je brže moguće. Isak Asimov

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kako bi mogao sredit tu šifru a da ne koristim ophc i hirens jer ih zapravo ne mogu koristit?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tonchy kaže...

mogu se ja javit??? ovako, lijepo sve ispocetka... ovo sam vec nekome rekao (imao je isti problem). Ima nekoliko koraka, sve je detaljno objašnjeno...

1. korak - uđi u "Start" izbornik

2. korak - pritisni "Run" ili "Pokreni" (ako imas hrvatski jezik)

3. u okviru pokreni upisi "cmd" (naravno bez " ")

4. otvara ti se command prompt

5. u njega upisi sljedeće (bez " ")- "net user [tvoje_korisnicko_ime]*" (obavezno stavi *)

6. sad pretisni enter 2 puta (najprije ti se otvara "napisi svoju novu lozinku" a kasnije "potvrdi")

to je to...

nadam se da cu bit od pomoci (ovo sto je podcrtano ili boldirano je vazno za upisivanje ili nesto drugo)

napomena: pod [tvoje_korisnicko_ime] upisi svoje korisnicko ime na kompu, ali BEZ[ i ]

I sta ce postici sa ovim i kako kad ne moze uci u win a samim tim ni do command prompta?

I kako znas da Administrator nema sifru? To je greska neukih korisnika koji ju ne stave. A sta ako je ima kao sto je slucaj u svim firmama koji imaju pismenog admina?

:)
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 7:50 (logic).
15 godina
neaktivan
neznam ja dali je on stavio ili nije... on zna dali je stavio ili nije... i ako dijeli s nekim računalo neka preko njegovog acca... ?
16 godina
tonchy kaže...
neznam ja dali je on stavio ili nije... on zna dali je stavio ili nije... i ako dijeli s nekim računalo neka preko njegovog acca... ?

-'ajd malo pročitaj par postova unazad.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
što želiš reć? mislim nek radi kako hoće... ja sam samo iznio svoje misljenje... nvm... :)
17 godina
neaktivan

U ovoj temi se ne trazi misljenje vec savjet a ti si na osnovu naslova nalupao gluposti i ne da nisi pomogao vec si odmogao jer ce drugi neuki korisnik citajuci tvoje budalastine povjerovati da to tako i moze.

15 godina
neaktivan
zasto sam ja osobno tako popravio stvar (a i korisnik kojemu sam pomogao)??? dobro, dobro, necu se upustati u raspravu... neka netko onda brise sve moje postove, kad su tako besmisleni i glupi.. :)
16 godina

@ tonchy,

trenutni postovi su odgovori na pitanje koje je postavio djdomi.

-to nije njegovo računalo, nema njegovog acc-a, itd.

Netrebaš se ljutiti, nasuprot trudiš se pomoći -to je pohvalno. Ipak nemoj biti brzoplet i sve pet.

NHF.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 22:12 (ihush).
17 godina
neaktivan
tonchy kaže...
zasto sam ja osobno tako popravio stvar (a i korisnik kojemu sam pomogao)??? dobro, dobro, necu se upustati u raspravu... neka netko onda brise sve moje postove, kad su tako besmisleni i glupi.. :)

Zato jer ti neko ko je instalirao wnse nije stavio pas na admn nalog. Ako ne stavis pass na admn nalog nema svrhe stavljati na ilo koji drugi. A ako admin nalog ima pass tvoa metoda ne pali. Zato.

15 godina
neaktivan

ajd,jesi li više odključao te windowse,pa stvarno imaš tu miljun savjeta.... ili ako ništa od toga neznaš odnesi nekome ko zna pa ti za sekundu riješi....

PUC´ GA MEDO

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Saga o krekanju Windows passworda ne prestaje.

USB, Ubuntu, Hiren`s...sreduju stvaru u roku "odmah" cemu gnjavaza i tuplenje oko toga tko je veci "haker"?

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja bi reko po ovom sto je lik prico u postovima na 1. stranici da je taj prijasnji vlasnik onesposobio administrator account jer da nije rekao bi barem da je password netocan,znam jer mi brat jedno vrjeme "upado" u komp sa tom forom ctrl+alt+del i administrator username...jedino rjesenje je koristenje prije navedenih programa za hack ili instalacija novih windowsa sto mu nebi trebalo bit problem jer komp je "dobio" i nema svojuh podataka koji bi bili izgubljeni pri postupku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Usput, na ovakav nacin krekanja passworda nije posteden niti jedan suvremeni OS (Linux, OS X...)

Reset Your Forgotten Ubuntu Password in 2 Minutes or Less

How to Reset Your Forgotten Mac OS X Password 

i konacno za Windows (nekonvencionalno Namigiva  )

You Can Reset Your Forgotten Windows Password with the Sticky Keys Trick 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja ne razumijem,o provali na windowse ili wireless se ne bana i ne brišu se teme a na provali (tj. crackanju) u igricama nedaj Bože da admin naiđe....

stvarno,nije da skrečem s teme ali provalom u winse ili wireless (nije u ovoj temi) se može napraviti šteta od nekoliko tisuća kuna (ako je računalo ukradeno,internet promet ili dokumenti) a za neku igricu za 100 kuna je halabuka.....

sramota

da te nešto pitam, jesu li na tom kompu neki važni dokumenti ili nešto šta se nesmi vidit? (ako je tako zaključani)

PUC´ GA MEDO

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pogledaj naslov teme -.-

A ko drugo, di je tema o provali u wireless?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

hehe,ne to, nego zašto tu netko ko je "dobio" komp traži razbijanje šifre i nije kažnjen a kad sam ja stavio temu kako crackat igricu odma sam dobio kartone,ta igrica za koju sam ja pitao je koštala 100 kn a ovaj "dobiveni" komp košta sigurno više od 3500 kn......... isto je tako i s piratstvom i dvaput pročitaj,rekao sam da konkretno u ovoj temi nema wirelessa a ti pitaš "gdje se spominje wireless?" Belji se

treba odma provjerit taj komp, a ne pomagati u probijanju šifre. i nek se javi onaj ko ga je dao tvom frendu....... i još nešto,da nisi ti tamo neki klinac (ili tvoj frend) kojemu su starci zabranili na komp pa sad ovdje želi saznat šifru ali ju ne želi izbrisati...

PUC GA MEDO

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
jurek95 kaže...

dvaput pročitaj,rekao sam da konkretno u ovoj temi nema wirelessa a ti pitaš "gdje se spominje wireless?" Belji se

Ti pročitaj 4 puta. Ja sam pitao di je TEMA o provali u wireless, a ne gdje se u ovoj temi to pita.

Anyway, svako znanje se može upotrijebiti u ilegalne svrhe pa prema tome nebi trebali npr. prodavati benzin ili bi se amonijev nitrat (umjetno gnojivo) trebao voditi kao eksploziv i njegova slobodna prodaja bi trebala biti zabranjena.

Moj frend je jednom došao kod mene i pitao me kako maknuti lozinku na Win7 jer ju je zaboravio. Jel to znači da sam trebao nazvati policiju i poslati ih tamo sa sudskim nalogom za pretres kuće jer se raspituje o brisanju lozinke?

Pitanja o crackanju igara su prilično jasna i nedvosmislena. Ti imaš zakonsko pravo napraviti jednu kopiju medija kojeg posjeduješ i to je to. Sve drugo je ILEGALNO. NoCD patchevi također bez obzira što posjeduješ orginal jer si se Licence Agreementom (koji nisi pročitao) obvezao da nećeš to raditi.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

ok,ne želim se svađat Šutim,  pitam jesu li na kompu neke važne datoteke ili tak nešt ? pa neće valjda netko bez razloga promjenit i administratorsku lozinku...

ima puno tema za wireless i na ovom forumu a i drugdje (dovoljno je u google napisati)

nego di je sad ovaj koji je pokrenuo temu,je uspio probit šifru?

PUC GA MEDO
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 11:01 (jurek95).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ej Lazarus, mi smo isprobali to sto si naveo u ovom postu, putem ease of accessa, ali nista se ne desava. nikakav comand prompt ne mogu otvoriti, samo za magnifier se pojavljuje prozorcic. evo ovako stoje stvari: laptop je toshiba, OS - windows vista home premium, i zaboravljen admin pass. Ne mogu uci ni u safe mode jer trazi pass. Skinuli smo na usb nekakav ecover za pass ali neznam kako ga pokrenuti na tom racunalu di je zaboravljen pass. Molila bih te da mi pomognes i detaljno objasnis kako rijesiti taj problem.

Nemamo disk za pass recovery, samo za operativni sustav - pise toshiba recovery na cdu. da li je moguce nesto uciniti a da se ne rusi cijeli sustav jer ne postoji na laptopu niti jedan drugi acc osim admina za koji neznamo pass tj. zab smo pass jer je laptop bio izvan funkcije malo vise mjeseci dok mu nismo rijesili problem s napajanjem koje je otislo.

Hvala

13 godina
neaktivan

Pozdrav! Imam problem  kupio sam hp probook 4710s   sa instaliranim windows 7 ultimate  i stavio sam na njega lozinku znaci kad uđem piše mi  USER   i dole lozinka eh a ja sam tu lozinku zaboravio.Molim vas da mi pomognete kak da saznam tu lozinku. HVALA UNAPRIJED :D

Skiljo

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kako da upalim komp,zaboravio sam lozinku
FisSergej kaže...

Pozdrav! Imam problem  kupio sam hp probook 4710s   sa instaliranim windows 7 ultimate  i stavio sam na njega lozinku znaci kad uđem piše mi  USER   i dole lozinka eh a ja sam tu lozinku zaboravio.Molim vas da mi pomognete kak da saznam tu lozinku. HVALA UNAPRIJED :D

http://www.howtogeek.com/89315/you-can-reset-your-forgotten-windows-password-with-the-sticky-keys-trick/

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
11 godina
neaktivan
15 godina

Drustvo sve najbolje u 2016,g.vidim da je stara tema,ali se nebih javljao da se i meni to nije dogodilo.ovako sogi mi donjeo novo racunalo iz svabije.

ali je koristeno no međutim onaj tko ga koristio i bacio koristio je pasword.isprobao sam ovo s hirnes boot cd, ali nisam uspio i dalje me trazi ALTCR pa plus itd.i normalno sve je po njemacki..jer..

jednom sam imao taj problem na svom racunalu i to sam uspio isto s nekim slicnim programom s tim da ti se u startanju izbaci key windowsa i onda ga prepises,ponovo ukljucis racunalo,upises taj

pasword i otključaš onda odes u panel pa user i promjenis ili iskljucis pasword i radi sve normalno.e sad imali kakav drugi put.pomoc....

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 19:50 (fight).
14 godina
fight kaže...

Drustvo sve najbolje u 2016..vidim da je stara tema,ali se nebih javljao da se i meni to nije dogodilo.ovako sogi mi donjeo novo racunalo,iz svabije.

ali je koristeno no medutimonaj tko ga koristio i bacio koristio je pasword.iyprobao sam ovo s hirnes boot cd ali nisam uspio i dalje me trazi ALTCR pa plus itd.i normalno sve je po njemacki..jer..

jednom sam imao taj problem na svom racunalu i to sam uspio isto s nekim slicnim programom s tim da ti se u startanju izbaci pasword i onda ga prepises,ponovo ukljucis racunalo,upises taj

pasword i otkljucase i onda odes u panel pa user i promjenis ili iskljucis pasword i radi sve normalno.e sad imali kakav drugi put.pomoc....

Pa ako je bilo nečije ne kužim zašto ne lupiš nove Windowse gore i to je to, ko zna kakvih sve gluposti ima gore...

16 godina
David87 kaže...
fight kaže...

Drustvo sve najbolje u 2016..vidim da je stara tema,ali se nebih javljao da se i meni to nije dogodilo.ovako sogi mi donjeo novo racunalo,iz svabije.

ali je koristeno no medutimonaj tko ga koristio i bacio koristio je pasword.iyprobao sam ovo s hirnes boot cd ali nisam uspio i dalje me trazi ALTCR pa plus itd.i normalno sve je po njemacki..jer..

jednom sam imao taj problem na svom racunalu i to sam uspio isto s nekim slicnim programom s tim da ti se u startanju izbaci pasword i onda ga prepises,ponovo ukljucis racunalo,upises taj

pasword i otkljucase i onda odes u panel pa user i promjenis ili iskljucis pasword i radi sve normalno.e sad imali kakav drugi put.pomoc....

Pa ako je bilo nečije ne kužim zašto ne lupiš nove Windowse gore i to je to, ko zna kakvih sve gluposti ima gore...

To sam ja predložio na prvoj strani i ekipa se očito nije složila.

15 godina
Diablo86 kaže...
David87 kaže...
fight kaže...

To sam ja predložio na prvoj strani i ekipa se očito nije složila.

racunalo je sluzilo kao uredsk. i na njemu su windowsi xp, wisata. solidno radi  sad nebih rusio te windowse, ako su dobri jer koliko vidim untar kucista je sve uredno

disk je  w digital gren,500gb po tome mislim da je sve uredu.ali isprobao sam sve programe,kao hirrns boot, spower windows password reset.nije pomoglo,imali jos ljeka kavoga ako je moguce.i dalje molim pomoc....

11 godina
neaktivan

Ma najbolje ti učini kako ti je ekipa gore rekla,stavi nove Windowse,možeš i sedmicu ako to racunalo dopušta

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice