Instalacija windows xp problem

poruka: 44
|
čitano: 10.355
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

imam problem imam ovu maticnu plocu, P5VD2-VM...i nemogu instalirati xp na nju, dodje mi do onog prvog restarta, i kad restarta nece da ga boota ponovno..prominio sam dosta hard diskova ali ništa , nema pomoći, ako mi itko od vas moze pomoci ili dati neki savjet, stvarno bih bio puno zahvalan, ima 2 dana se mucim s ovime.

Hvala!

Odi na google i upiši SEARCH...:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Instalacija windows xp problem
El Maniachi kaže...

imam problem imam ovu maticnu plocu, P5VD2-VM...i nemogu instalirati xp na nju, dodje mi do onog prvog restarta, i kad restarta nece da ga boota ponovno..prominio sam dosta hard diskova ali ništa , nema pomoći, ako mi itko od vas moze pomoci ili dati neki savjet, stvarno bih bio puno zahvalan, ima 2 dana se mucim s ovime.

Hvala!

Dali si napravio redom kod instalacije Windows XP? Vidi na temi "Instalacija operativnog sustava Windows XP"

16 godina
neaktivan
Nello kaže...
El Maniachi kaže...

Hvala!

Dali si napravio redom kod instalacije Windows XP? Vidi na temi "Instalacija operativnog sustava Windows XP"

e dodje do ovog dijela :

Nakon što se proces formatiranja završi, kreće kopiranje podataka . I kad to završi resetira se racunalo, i dalje nista, nece da nastavi instaliranje, ocete da vam postavim video na youtube, snimio sam?

16 godina
neaktivan

Evo video:

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

smijem ja pokušati blebnuti sa svojim skromnim znanjem? si pokušao sa još jednim primjerkom instalacije? da nije možda do medija (cd/dvd)... makar, onda ne bi instalacija ni došla do ovog dijela, pretpostavljam... hm.. ram? inače su ti problemi, ako se ne varam nemogućnost instalacije os-a iz ovakvih razloga, vezani za ram

http://www.youtube.com/watch?v=Hk4fXsUZQWw
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

CD je u redu, ..a windows 7 mogu instalirati, ali cd je u redu 100%...rami, da promjenim ram kocku pa da vidim?

17 godina
neaktivan

Ne moraš, samo izvuci jedan ram van puhni u slot i vrati ga nazad i tako s drugim ukoliko imaš dva modula.

16 godina
neaktivan

samo jedan..a nevjerujem da je do rama ali ok

16 godina
odjavljen

Tu nešto jako ne štima. Kad kopiranje dođe to 100%, treba se pojaviti poruka "Setup will restart computer in 10..9..". Provjeri RAM memtestom.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kažeš da si promijenio dosta hardova, jesu li svi bili SATA?

16 godina
odjavljen
mkrmpotic kaže...

Kažeš da si promijenio dosta hardova, jesu li svi bili SATA?

Nije problem u SATA disku (tj. AHCI i IDE modu). Da je to problem, fajlovi se nebi kopirali uopće. Setup bi krepao već kod odabira diska/particije.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Tu nešto jako ne štima. Kad kopiranje dođe to 100%, treba se pojaviti poruka "Setup will restart computer in 10..9..". Provjeri RAM memtestom.

a kako cu memtestirat?

16 godina
neaktivan

1 gb ddr2 je ram,a ja trenutno imam takav kod sebe u ovom compu, ocu probat sa njim samo zamjenit na trenutak to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa sa memtestom :)

Skini image, sprži ga na CD sa ImgBurnom (moraš ga spržiti kao image inače neće biti bootabilan) i bootaj ga. Pusti ga koji sat da se vrti. Ili ako imaš neki linux na CDu, bootaj sa njega jer 99% njih ima uključen memtest na CDu.

16 godina
neaktivan

imam linux ubuntu, a da ja jednostavnije zamjenim kockice čas?

16 godina
odjavljen

Možeš probati. Kad već imaš ubuntu, pusti ga nek vrti memtest, uštedit ćeš vremena i živaca. Bar ćeš znati da imaš neispravan RAM.

16 godina
neaktivan

nisam jos testirao ram-memoriju, nemoze preko ubuntua.

Ali neki napredak je tu, znaci dodje mi do restarta compa, i restartira i opet kao triba bootat, boota, ali tad mi stane i pokaze ovu sliku.

12 12
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ovo nije dobro. Sad se i grafička dodala u jednadžbu. Prvo i osnovno - provjeri RAM. Kad njega izbacimo, idemo dalje.

16 godina
neaktivan

nekako ovaj comp  koji sam dobio , nepari mi dobar...inace ja sam dobio ovaj comp na popravak..pa eto..da ga rijesim da barem znam sta mu nevalja..

Dual core intel 3.0

Integrirana graficka

1 gb rama

Jmicron neka stvar neman pojma, nisan se suocio jos s time..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
El Maniachi kaže...

nisam jos testirao ram-memoriju, nemoze preko ubuntua.

Ali neki napredak je tu, znaci dodje mi do restarta compa, i restartira i opet kao triba bootat, boota, ali tad mi stane i pokaze ovu sliku.

Ovo me zvuči kao pokvarena grafa. Dali na ploči ima interna (intergrirana) grafa?

16 godina
neaktivan

Na ploči je samo integrirana, druge nema !

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako, testirao sam memoriju s memtestom i ovo mi je pokazalo.

Error : 0

64 64
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 16:25 (El Maniachi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

moraju ti memtestom proći barem dva ciklusa da bi bio siguran... svaki ima 12 testova ako se dobro sjećam

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a ja san samo jedan zavrsio..:P imas sliku poviš

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
El Maniachi kaže...

Evo video:

Prema slikama hdd trebao bit na Primary IDE Master to znači da ti je kabel na krivom mjestu kojim je postavljen na Third IDE Master. Ide kabel uštekaj na Primary piše ti na ploči. Tad bi funkcioniralo kako treba.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 20:59 (Nello).
14 godina
Nello kaže...
El Maniachi kaže...

Evo video:

Prema slikama hdd trebao bit na Primary IDE Master to znači da ti je kabel na krivom mjestu kojim je postavljen na Third IDE Master. Ide kabel uštekaj na Primary piše ti na ploči. Tad bi funkcioniralo kako treba.

mislim da si apsolutno u krivu. pozicija jumpera ne može uzrokovati ovakav problem

16 godina
neaktivan

Momci meni treba neko rijesenje, šta da napravim, nevjerujem da je do rama, jer mogu instalirati win7 bez problema, ali nemogu drivere za graficku pa mi onda to neodgovara.

Što uraditi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa jel imaš cd od compa za podršku chipset, jer ako je integrirana grafa onda bi trebao mislim biti riješeno sa tim cd-om na win 7.

Fero
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemam ništa! :P...ali dobro, win7 hoce radit, ali meni nije jasno zasto XP neće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 13:30 (El Maniachi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice