"Hvatanje" procesa

poruka: 2
|
čitano: 722
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
"Hvatanje" procesa

Pozdrav!

Već mjesecima me muči problem da mi se svako malo screensaver ne pokrene onda kad bi trebao - a zgodan mi je jer imam na njemu namješten sat. Sve je počelo kad je došao neki veći update za WIN10 pa sam zaključio da ima veze s tim - ALI KRIVO!!!

Ubio sam se guglajući za rješenjem, a onda sam sinoć (vjerovali ili ne - ja još ne mogu doći k sebi, al tako je kako kažem) sanjao što je uzrok problema!!! Naime, u isto to vijeme sam nabavio baby monitoring kameru i instalirao njenu aplikaciju. Znači upalim kameru, pokrenem aplikaciju i vidim kad mi se kćer probudi u drugoj sobi. Aplikacija kad je pokrenuta, ne dozvoljava screensaveru da se pokrene. Međutim kad ugasim aplikaciju izgleda da se i dalje ostane vrtiti nešto u memoriji što spriječava pokretanje screensavera. Taj dio sam sanjao - nažalost probudio sam se prije rješenja problema :), al mislim da je detekcija problema pola posla. Tek nakon ponovnog podešavanja vremena u postavkama screensavera ili restarta ili sign out/sign in-a screensaver opet proradi - do idućeg paljenja/gašenja spomenute aplikacije. To sam sad testirao i bez iznimke se ponavlja ovaj obrazac...

Idući korak bio po meni bilo "hvatanje" procesa, servisa... svega što se eventualno pokrene kad pokrenem tu aplikaciju. Pa kad to detektiram, možda pronađem i način kako to ugasiti. Zna li možda netko neki programčić koji bi mi pokazao što se sve pokrene kad pokrenem tu aplikaciju? Ili ima neku drugu ideju. Prvo, blesavo što mi pada na pamet je da napravim neki batch file koji će ubiti tu aplikaciju, a onda napraviti sign out / sign in - pa da gasim tu aplikaciju preko tog batch filea...

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2018 19:03 (blab).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
"Hvatanje" procesa

mozda bi bolja solucija bila neki drugi software? Ako se bas zelis hebat s tim, skini process explorer app pa vidi sto sve imas od procesa, ako ti vec task manager ne prikazuje (desni klik na tray pa task manager, pa all processes)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice