Kako otvoriti ova fajl? Nije ga izazvao BSOD, već ga napravi Media Player Classic koji se sruši kad želim otvoriti neki DVD. Radi se o windows 8, a verzija player je najnovija?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako otvoriti ova fajl? Nije ga izazvao BSOD, već ga napravi Media Player Classic koji se sruši kad želim otvoriti neki DVD. Radi se o windows 8, a verzija player je najnovija?
To je nekakav memory dump, bilo u MS-ovom formatu ili MPC-ovom vlastitom. Ako je MS-ov format možeš to otvarati alatima poput WinDbg, ali pitanje je, što ti očekuješ saznati iz tog dumpa?
http://support.microsoft.com/kb/315263
http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/hardware/gg463009.aspx
Navodno unutra piše razlog rušenja... nikad kraja nelogičnostima na kompjuteru. Verzija 1.5.2 radi odlično na Osmici, a 1.61 se ruši kad pokušam otvoriti DVD....za poluditi
directx?
-zašto forsirati nešto na osmicu.. strpljenje često spašava živce i OS od rasipanja.
Zanimljivo je da normalno vrti BlueRay ripove, a krši se samo na DVD-u...inače, koristim sve eksterne codec-e... LAV video devcoder, madVR, ffdshow, vobsub....
Navodno unutra piše razlog rušenja...
Piše da, ali ne u formatu koji je tebi razumljiv. Ili da budem precizniji, memory dump je stanje nekih bitnih dijelova memorije u trenutku rušenja programa što programerima aplikacije služi kao jedan od tragova pri lociranju uzroka rušenja.
nikad kraja nelogičnostima na kompjuteru. Verzija 1.5.2 radi odlično na Osmici, a 1.61 se ruši
Ne možeš se uvijek povoditi logikom da je veće=bolje. Novija verzija vjerojatno ima ispravljene *neke* bugove iz prošle, ali isto tako može i sama uvesti neke nove bugove.
Kada bi svaka novija verzija imala sve manje bugova onda bi nakon nekog vremena softver postao savršen, valjda je i tebi jasno koliko je to daleko od istine. :D
Zanimljivo je da normalno vrti BlueRay ripove, a krši se samo na DVD-u...
Moguće da je uzrok rušenja unutar MPEG2 decodera, ali radije ne bih nagađao.
Baš je jedini interni decoder iz MPC koji koristim Gabest-ov mpeg 2 decoder! Probao sam disablirati i njega, opet se ruši...nema logike nikakve. Na kraju sam se vratio na stariju verziju, ali me ovo i dalje kopka! Inače, u računalu više i nemam nešto šta bi dekodiralo mpeg2 iz DVD-a! Microsoftov to više ne radi, a LAV decoder ne podržava!
Baš je jedini interni decoder iz MPC koji koristim Gabest-ov mpeg 2 decoder! Probao sam disablirati i njega, opet se ruši...nema logike nikakve. Na kraju sam se vratio na stariju verziju, ali me ovo i dalje kopka! Inače, u računalu više i nemam nešto šta bi dekodiralo mpeg2 iz DVD-a! Microsoftov to više ne radi, a LAV decoder ne podržava!
Ovako, jesi li probao sa nekim drugim DVD-om? Jesi li probao iskljućiti sve interne filtere u MPC-u i prepustiti windows codecima i splitterima taj posao (pretpostavljam da imaš neki codec pack na bazi FFMPEG-a)? A hardverska akceleracija, jesi li probao bez nje?
Probao sam sve to...jedini uključeni interni decoder je Gabestov mpeg 2. Probao sam s drugim DVD-om. Probao sam renderiranje prebaciti s madVR na CP EVR. Svaki put se sruši...Probao sam isključiti recklock audio render, opet isto...
Na svim tim postavkama, starija verzija radi....
Probao sam sve to...jedini uključeni interni decoder je Gabestov mpeg 2.
Zašto? Zar nisam rekao da ih sve pogasiš i prepustiš vanjskom codecu dekodiranje?
Probao sam sve to...jedini uključeni interni decoder je Gabestov mpeg 2.
Zašto? Zar nisam rekao da ih sve pogasiš i prepustiš vanjskom codecu dekodiranje?
Zato što nemam niti jedan eksterni za mpeg 2. Microsoftov DTV decoder više ne čita DVD-ove na osmici. Na kraju, probao sam disablirati i Gabestov...dakle, trebao je ići samo zvuk ili javiti da nema decodera. Umjesto toga, on se opet uredno srušio..
Sve mi je ovo čudno...jer da je sam player nekompaktibilan s OS-om rušio bi se i s reprodukcijom blueray ripova. međutim, sve uredno radi i to s istim codecima, osim što se još pokrene i LAV decoder. Pada mi na pamet samo onaj čvoljavi DVD navigator od Microsofta...
Zato što nemam niti jedan eksterni za mpeg 2. Microsoftov DTV decoder više ne čita DVD-ove na osmici.
Pa zar nemaš FFDshow? Imaš li ikakve codece instalirane osim onih integriranih u player?
Nije čudno, nekompatibilnost se može javiti na raznim mjestima.
Imam ffdshow, ali on je jako bugovit pri reprodukciji DVD sadržaja, tako da ga nisam ni uzimao u obzir...još od codeca vanjskih codeca imam LAV, Xvid , VobSub za titlove...imam i neki šugavi ArcSoft-ov mpeg2 decoder koji mi je došao s TV karticom i najradije bi ga unregistrirao, ali kartica neće radi bez njega....
Uostalom, sve ovo mi i nije toliko bitno ,jer DVD naslove rijetko vrtim na računalu, ali eto, mušičav sam i želim da mi sve radi!
Imam ffdshow, ali on je jako bugovit pri reprodukciji DVD sadržaja, tako da ga nisam ni uzimao u obzir...
E pa trebao si i sa njime testirati. Ne kužim kako je bugovit? ffdshow i interni codeci u MPC-u su zapravo oba samo portovi jednog open source projekta imena FFMpeg. Moja ideja je bila da možda nije player problem nego interni codec, pa ako koristiš verziju vanjskog codeca koja je stabilna možeš zadržati noviju verziju playera.
E, hvala na savjetima, riješio sam problem. :) Uzrok je bio VobSuB filter za prikaz titlova. Kad sam njega disablirao, proradilo je. Za prikaz titlova podesio sam engine za titlove ugrađene u sam MPC. Uostalom i to je verzija VobSub-a jer je autor isti...
Za video codec mi je ostao interni Gabest Mpeg2 decoder, jer eksterni jednostavno nemam. Probao sam registrirati Cyberlinkov mpeg2 decoder koji sam ekstraktirao iz samog Power DVD playera, ali registracija putem naredbe "regsvr32.exe" iz nekog razloga ne ide...
moze li mi netko pomoci i analizirati ovaj DMP file jer mi se komp zna zbrejkati i crashat nekad...
riješeno....