Computer low on memory i ugasi bf3 ??

poruka: 22
|
čitano: 2.994
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

nedavno sam upgrejdao na 8gb ram-a i ugasio pagefile, i sad kad igram battlefield3 ako ostavim malo vise programa upaljenih ram mi dođe do 82% i ugasi mi battlefield uz poruku, computer iz running low on memory, ali memorija je tek na 82% i nikad ne pređe 85, kako onemogućit to?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Re: Computer low on memory i ugasi bf3 ??
koji win imas 32bit ili 64 bit
AMD u <3 Intel u 8===3
15 godina

Koje ti programe koristiš da ti pojede svih 8gb rama??

My way
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

i ugasio pagefile,

To ti je bila greška.

Zbog samog načina baratanja memorijom u Windowsima, bez obzira na količinu RAM-a, pagefile uvijek mora biti uključen. Uključi ga, stavi ga fiksno na 8GB i miran si. Ako ima dosta RAM-a, pagefile se u praksi niti neće koristiti iako je uključen.

15 godina
GeneralPag1997 kaže...
koji win imas 32bit ili 64 bit

64 bit naravno, ima on svih 8gb na raspolaganju ne brini.

galinjo24 kaže...

Koje ti programe koristiš da ti pojede svih 8gb rama??

pagefile je ugašen pa racunaj da se ram puno lakše pojede, ugl,upaljene 2 prezentacije u excelu, visualstudio,msn, 3 stranice na google chromeu, fraps, msi afterburner, avg,tune up utilities , aida64 , 2 gadgeta na desktopu,origin,xfire,skype + razgovarao s prijateljem,utorrent,nvidia inspector + igrao battlefield. EDIT: i još 2 knjige u adobe readeru, e da,nisam gasia pc 15-ak dana pa je i to dodatno nafilalo memoriju

Tom69 kaže...
athlon64 kaže...

i ugasio pagefile,

To ti je bila greška.

Zbog samog načina baratanja memorijom u Windowsima, bez obzira na količinu RAM-a, pagefile uvijek mora biti uključen. Uključi ga, stavi ga fiksno na 8GB i miran si. Ako ima dosta RAM-a, pagefile se u praksi niti neće koristiti iako je uključen.

e sad znam to,međutim ja i prijatelj imamo 8gb bez pagefilea, ja sam primjetio da mi hdd puno manje grebe kad je pf ugašen, i ima omanjih pomaka u preformansama,s obzirom da i ja i on nismo nikad imali problema radi ugašenog pf-a ja bi ga rado ostavio ugašenog, samo mi treba pomoc da iskljucim ovu zaštitu jer stvarno,kad ona dode na 80% tu je još puna 2gb slobodno,a on baca bug low on memory.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 14:23 (athlon64).
17 godina
neaktivan

Uključi page file i stavi da ti računalo odredi veličinu pa onda probaj ponovno igrat.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

athlon, ako ne zelis pagefile, onda ti je najbolje rjesenje stavit 4x4gb u komp... sa 16gb ces valjda bit miran...

1 1 hvala 0
15 godina
F1-IVO kaže...

Uključi page file i stavi da ti računalo odredi veličinu pa onda probaj ponovno igrat. 

ivo ne želim te vrijeđat ali daj pročitaj temu, pa i moja baba zna da če sve bit ok ako upalim pagefile,postavio sam temu da mi kažete kako ugasit to upozorenje jer je bespotrebno s obzirom da ima još 2gb slobodnoga.

17 godina
neaktivan

Ne možeš onemogućit to jer ti stvarno ponestane slobodne memorije. Do tih 85% zauzeća vidiš što ti sve pokrenute igre i aplikacije zauzimaju, a ostalih 15% (koje ne vidiš) uzme sam pagefile..

Zanemari, cijelo vrijeme vrtim u glavi kako ti se BF3 ugasi zbog zauzeća cijelog RAM-a, a tebi zapravo samo izbaci upozorenje da je preostalo još malo slobodnog.

Pokušaj ovo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 14:49 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sta je taj pagefile zapravo ?
17 godina
neaktivan
World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517

0 0 hvala 0
15 godina
Penryn kaže...

Ne možeš onemogućit to jer ti stvarno ponestane slobodne memorije. Do tih 85% zauzeća vidiš što ti sve pokrenute igre i aplikacije zauzimaju, a ostalih 15% (koje ne vidiš) uzme sam pagefile..

aha,očeš reć da je u zauzeću rama prikazano samo ono što programi zauzimaju, a kako onda da ručno postavim pf, tj na koje vrijednosti min a na koje max?

dinos3 kaže...
sta je taj pagefile zapravo ?

http://lmgtfy.com/?q=what+is+pagefile%3F

15 godina

e to je več bolje, probat ču pa javim ima li pomaka.

15 godina
athlon64 kaže...
kako onda da ručno postavim pf, tj na koje vrijednosti min a na koje max?

Po preporuci Microsoft-a na 400 MB. Inače imam isto 8 GB RAM-a i isključen pagefile i nisam imao tih problema. Pokušaj u task manager-u vidjeti koji program ždere najviše memorije.

15 godina
maks-rs kaže...
athlon64 kaže...
kako onda da ručno postavim pf, tj na koje vrijednosti min a na koje max?

Po preporuci Microsoft-a na 400 MB. Inače imam isto 8 GB RAM-a i isključen pagefile i nisam imao tih problema. Pokušaj u task manager-u vidjeti koji program ždere najviše memorije.

evo slijedia sam upute koje mi je ivo da, za desejblanje upozorenja,momak koji je obijasnia kako to napravit je reka i da sad ako napunim memoriju, necu dobit upozorenje nego da će se programi tek tako gasit, što je ok jer ova nikad nije prešla 85%,kasnije ču to testirat pa če mo vidit,ako bude problema morat cu ponovo palit pf

17 godina
neaktivan

Dosta pojednostavljeno govoreći, ako želiš da ti RAM bude maksimalno iskorišten onda ti je pagefile potreban. U protivnom će ti dobar dio RAM-a stajati neiskorišten jer programi (i sam OS) rezerviraju više memorije nego što im je potrebno. Kad postoji pagefile onda je ta rezervirana, a ne korištena memorija swapana u njega i tek kad se treba koristiti se swapa u RAM. Ovo je u principu, točna realizacija ovisi o samom OS-u i memory manageru.

0 0 hvala 1
15 godina

dakle vi hočete reč da ako je pagefile upaljen,a ram-a ima na bacanje da se pagefile neče ni koristiti več če sve biti u ram-u, ovo mi je vrlo važno jer ako kupim ssd ne želim mu još dodatno kratit i ovako nikakav životni vijek pagefileom,znači programi u pagefileu sebi samo rezerviraju prostor,a ram koriste,tj u ramu je sve ono na čemu ja radim?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 16:05 (athlon64).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao što sam napisao, to isključivo ovisi o operacijskom sustavu i njegovom memory manageru. Ako te ne smetaju low memory upozorenja i rušenja onda slobodno možeš isključiti pagefile.

1 0 hvala 0
15 godina
Tom69 kaže...

Kao što sam napisao, to isključivo ovisi o operacijskom sustavu i njegovom memory manageru. Ako te ne smetaju low memory upozorenja i rušenja onda slobodno možeš isključiti pagefile.

A sad cemo vidit, ako nakon gasenja upozorenja ne bude problema nema razloga da ga palim.

16 godina

Upravo postao poruku o istom problemu u temi Watch Dogs.
Dobivam istu poruku, igra se srusi 5 minuta nakon sto kliknem na cancel u poruci low memory.
Dok grid 2 radi bez problema 2 sata...

Imam samsung ssd i pagefile mi je iskljucen (po preporuci videa o optimizaciji os-a za rad na ssd disku). 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 17:19 (Icefox).

0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Icefox kaže...

Dobivam istu poruku, igra se srusi 5 minuta nakon sto kliknem na cancel u poruci low memory.

Imam samsung ssd i pagefile mi je iskljucen (po preporuci videa o optimizaciji os-a za rad na ssd disku). 

od kad je to preporucljivo gasiti page fail na systemskoj particiji, ili na svim ostalima...{#} od kad su pojedinci poceli "preporucivati" problema s doticnim se javilo eksponencijalno(toliko o tome)! da je preporucljivo to bi ti napisao i sam microsoft!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
Stjepanj kaže...
Icefox kaže...

od kad je to preporucljivo gasiti page fail na systemskoj particiji, ili na svim ostalima...{#} od kad su pojedinci poceli "preporucivati" problema s doticnim se javilo eksponencijalno(toliko o tome)! da je preporucljivo to bi ti napisao i sam microsoft!

pa od kud znam da to nije preporucljivo, tamo sam pratio korake koje je ovaj radio i jos naglasio da nece biti problema, laik sam i povjerovao mu, a u komentarima nije pisalo nista protiv toga...
evo sad sam vratio page file na automatski, restartao i sve radi
hvala na pomoci
LP 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice