"Back To The SP2"

poruka: 27
|
čitano: 3.167
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
"Back To The SP2"
pitanje

Ovako, reinstalirao sam winze dobio novi Service Pack 3. Gledam malo po netu, svi se samo žale na njega. "Pa", rekoh, "i ja ću". Stalno mi šteka video sa recimo gamespota ili igna ili koječega. Čak i You(ono). Nekim čudom; ne i YouTube.

Štekaju mi i igrice. Malo gledam na malom programčiću "cpuid"; svaki mi čas spusti gigaherce na 2,4 (i onda se opet vrati na standard).

DOSTA MI GA JE VIŠE!!!

I sjetih se ja dragog Bug Foruma i svoje drage kompanije na njemu. Kako ću se vratit na Service Pack 2? Možda bi ih mogao zamoliti da mi kažu neko rješenje. I duboko bi im se zahvalio...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina...
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2008 16:49 (Hex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
"Back To The SP2"

Meni sve radi isto samo mi se za koju sekundu boota brže.

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
"Back To The SP2"

Kako ukloniti paket Windows XP Service Pack 3 s računala

Prva metoda: Upotreba stavke "Add or Remove Programs" (Dodaj ili ukloni programe) na upravljačkoj ploči

1. Kliknite Start, a zatim Run (Pokreni).
2. Sljedeću naredbu kopirajte i zalijepite u okvir Open (Otvori), a zatim pritisnite tipku ENTER:
appwiz.cpl
3. Potvrdite okvir Show Updates (Prikaži ažuriranja).
4. Kliknite Windows XP Service Pack 3, a zatim i Remove (Ukloni).
5. Kliknite Finish (Završi) da biste nakon dovršenja procesa uklanjanja ponovo pokrenuli računalo.

Druga metoda: Korištenje procesa vraćanja sustava
Napomena Prije korištenja vraćanja sustava provjerite jeste li nakon instalacije servisnog paketa Windows XP SP3 barem jednom ponovo pokrenuli računalo. Ponovnim pokretanjem računala omogućit ćete dovršenje preostalih procesa servisiranja.

1. Kliknite Start, a zatim Run (Pokreni).
2. Sljedeću naredbu kopirajte i zalijepite u okvir Open (Otvori), a zatim pritisnite tipku ENTER:
%systemroot%\System32\restore\rstrui.exe 
3. Kliknite Restore my computer to an earlier time (Vrati računalo na ranije vrijeme), a zatim kliknite Next (Dalje).
4. Kliknite datum instalacije servisnog paketa Windows XP SP3, a zatim u okviru Restore Point (Točka vraćanja) kliknite Installed Windows XP Service Pack 3 (Instalirani Windows XP Service Pack 3).
5. Da biste uklonili Windows XP SP3, kliknite Next (Dalje) i slijedite upute na zaslonu.

Treća metoda: Upotreba konzole za oporavak
Važno Ovaj odjeljak, metoda ili zadatak sadrži upute za izmjenu registra. No nepravilnim izmjenama registra možete prouzročiti ozbiljne probleme. Zato pažljivo slijedite ove upute. Radi bolje zaštite prije izmjene registra stvorite njegovu sigurnosnu kopiju. Tako ćete moći vratiti registar ako se pojave problemi. Dodatne informacije o stvaranju sigurnosne kopije i vraćanju registra potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem 
322756 Kako izraditi sigurnosnu kopiju registra i vratiti ga u sustavu Windows (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)

Ako Windows XP SP3 ne možete ukloniti pomoću nijedne od prethodnih metoda, učinite sljedeće: 1. Umetnite CD sa sustavom Windows XP u CD ili DVD pogon, a zatim ponovo pokrenite računalo. Kada se prikaže sljedeća poruka, pritisnite bilo koju tipku da biste računalo pokrenuli s CD-a sa sustavom Windows XP: 
Press any key to boot from CD (Pritisnite bilo koju tipku da biste pokrenuli sustav s CD-a)
Napomena Računalo mora biti konfigurirano tako da se pokreće s CD ili DVD pogona. Dodatne informacije o načinu konfiguriranja računala da se pokreće s CD ili DVD pogona potražite u dokumentaciji koju ste dobili uz računalo ili se obratite proizvođaču računala. Možete koristiti i disketu za pokretanje da biste pokrenuli sustav Windows XP. Za dodatne informacije pogledajte sljedeći članak u Microsoftovoj bazi znanja: 
305595 Kako izraditi disketu za pokretanje s NTFS ili FAT particije u operacijskom sustavu Windows XP 
2. Kad se prikaže poruka Welcome to Setup (Dobro došli u instalacijski program), pritisnite R da biste pokrenuli konzolu za oporavak.

Napomena Na zaslonu može biti prikazano više mogućnosti.
3. Odaberite ispravnu instalaciju sustava Windows XP.

Napomena Prije nego pritisnete ENTER, morate odabrati broj; u suprotnom će se računalo ponovo pokrenuti. Obično je dostupna samo mogućnost 1: C:\Windows.
4. Ako od vas bude zatražena administratorska lozinka, unesite je. Ako je ne znate, pritisnite ENTER. (Lozinka obično ne postoji.)

Napomena Ne možete nastaviti ako nemate administratorsku lozinku.
5. U naredbenom retku upišite cd $ntservicepackuninstall$\spuninst, a zatim pritisnite ENTER. 
6. U naredbenom retku upišite batch spuninst.txt, a zatim pritisnite ENTER.

Napomena Prikazat će se datoteka Spuninstal.txt. Dok se datoteka izlistava, vidjet ćete poruke o pogreškama i kopiranje datoteka. To je normalna situacija.
7. Nakon uklanjanja servisnog paketa Windows XP SP3 upišite exit, a zatim pritisnite ENTER.
8. Ponovo pokrenite računalo u sigurnom načinu rada. Da biste to učinili, pritisnite F8 kada se računalo počne pokretati.

Napomena Nakon ponovnog pokretanja, računalo može prestati reagirati i prikazat će se crni zaslon. Miš će i dalje raditi. U tom slučaju ponovo pokrenite računalo tako da ga ponovo isključite i uključite. Drugo će vam pokretanje omogućiti prijavu u sustav.
9. Kada se računalo ponovo pokrene, Windows Explorer (Explorer.exe) neće biti pokrenut, a ikone sustava Windows i gumb Start neće biti dostupni. Da biste riješili taj problem, slijedite ove korake: a. Pritisnite CTRL+ALT+DEL, a zatim na zaslonu Windows Security (Sigurnost sustava Windows) kliknite Task Manager (Upravitelj zadataka).
b. Kliknite File (Datoteka), a zatim New Task (Run) (Novi zadatak (Pokreni)). 
c. U okvir Open (Otvori) upišite regedit, a zatim kliknite OK (U redu).
d. Pronađite i kliknite sljedeći potključ registra: 
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\RpcSs
e. U oknu s pojedinostima desnom tipkom miša kliknite ObjectName (Naziv objekta), a zatim Modify (Izmijeni) te u okvir Value data (Podaci o vrijednosti) upišite LocalSystem i kliknite OK (U redu). 
f. Ponovno pokretanje računala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: "Back To The SP2"

Ne vidim kakvog smisla ima vracanje na SP2.

Ako se ne varam redoviti update XP-a preporuca instalaciju SP3,

a moguce se moze dogoditi da se nove zakrpe nece htjeti instalirati.

Istina, moze se dogoditi da su se prilikom instalacije SP3 neki

originalni upravljacki programi zamijenili s

genericikim upravljackim programima Microsofta

sto bi mogao biti razlog 'stekanja' racunala, a ne SP3.

Po mome misljenju bolje je pohraniti sve potrebno

i izvrsiti instalaciju XP s medija na kojem je napravljen slipstreaming SP3,

te instalirati svjeze upravljacke programe s pripravljenog CD-a.

Da ne spominjem brdo zaostalih datoteka nakon instalacije/reinstalacije

i brdo raznoraznih ispravnih i neispravnih poziva u registru.

Sva ova ostavstina moze uzrokovati usporavanje sustava

osobito ako se ne pocisti nakon instalacije.

A sto se tice CPU moguce sam spusti radni takt kad nema posla

ali i to se moze podesiti.

Moje iskustvo kaze da je veci problem s losim upravljackim programima nego sa SP3.

U osnovi ga ne instaliram vec koristim instalacijski XP medij s ugradjenim SP3,

i najcesce vrsim ponovnu instalaciju OS i vracanje arhiviranih podataka. 

Zakljucak: nisam pristalica vracanja na SP2, proizvodjac je s razlogom napravio SP3

u kojem je objedinjeno mnostvo prijasnjih zakrpi i sustav je bolje usaglasen.

Ako neka programska potpora nece da radi sa SP3 po meni je vec od prije bila jadno napisana.

No to je samo moje misljenje, netko mozda ima drugacija iskustva.

Pozdrav

Have a nice day - Compa
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2008 18:22 (drradic).
17 godina
"Back To The SP2"

Ma svi se žale na sve novo.

Štekanje uzrokuju definitivno generički driveri.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
"Back To The SP2"

Ja vec dulje vrijeme koristim samo XP sa integriranim sp2 u sam xp pa nakon ponovne instalacije ne treba nist dodavat  i nikad nisam skidao nikakve zakrpe i nemam problema, a ono kaj dobro radi nemam potrebu mjenjati a od tog sp3 nikakve velike koristi nema a i dosta ljudi je imalo s tim problema!!!Šutim

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

samo recimo da je sa service pack 3 pokrpano više od 2000 nedostataka,a to govori da baš i nije mala stvar

frend skinuo sa neta win xp sa sp3 i nema nikakvih problema, takve torente imate na bacanje, pa ko voli nek izvoli

17 godina
neaktivan
"Back To The SP2"
autorov komentar

Evo prošlo mjesec dana od zadnjeg posta ovdje, nisam niš napisat; ova me škola zgazila.

Ja bum samo hteo reć da ništa od ovih savjeta nije funkcioniralo. Netko je napisao jako puno teksta pa bih mu reko da System Restore ne mogu napravit jer sam SP3 dobio s Winzima, a s onom konzolom se neću puno igrat da nešto ne zahebem. Jedino je osto još Add or Remove programs ali mi ni to ne djeluje: našo sam SP ali kada kliknem na nj, piše mi ispd njega This update cannot be removed.

LIPO VAS MOLIM: LJUDI, POMAGAJTE, OČAJAN SAM!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
"Back To The SP2"
prihvaćeno rješenje

Ako je SP3 bio integriran u instalacijski CD, onda ne možeš maketi SP3.

Jedini način je da pronađeš instalacijski CD od Windowsa XP koji nema integriran SP3 i nanovo instaliraš Windowse.

Vlasnici kapitala će kod radnika poticati kupnju skupe robe, stanova i tehnologije, obvezujući ih pritom na skupe kredite do razine neizdrživosti. Neplaćeni dugovi će izazvati bankrot banaka koje će se morati nacionalizirati, pa će država onda krenuti putem koji vodi u komunizam. Karl Marx, 1867.

0 0 hvala 0
17 godina
"Back To The SP2"

Normalno da nesto ne valja kad su ga pravili Indijanci (u Indiji)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hex kaže...

Malo gledam na malom programčiću "cpuid"; svaki mi čas spusti gigaherce na 2,4 (i onda se opet vrati na standard).

ROTFL
Ovo vrijedi staviti u sig :)

17 godina
neaktivan
"Back To The SP2"
autorov komentar

Aha, a šta znači "ROTFL"?

Iako sam prihvatio jedno riješenje, still nemam pjma šta da radim...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2008 15:44 (Hex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
"Back To The SP2"

Trebalo bi malo razmisliti prije svakog update-a,a pogotovo kompletnih service packova.

Ispravljaju nedostatke ? Ma koje ? 2000 nedostataka ispravio SP2 ? a koji su to koji user zbilja ima potrebu riješiti ?

SP1 je bio sasvim dovoljan,ljudi su pohrlili za SP2 ČIM je izašao i bez ikakve potrebe instalirali SP2 koji je tada degredirao svaki akspekt rada na računalu,no 'novo je najbolje'.

Danas je slična situacija s SP2-SP3.Nije bitno da SP2 radi svoj posao,da nema ama baš ni jedne zakrpe potrebne nakon njega,ne - 'treba svaki dan skidat update,pa će sve ić brže i bolje' - yeah right suckers..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Hex kaže...

Malo gledam na malom programčiću "cpuid"; svaki mi čas spusti gigaherce na 2,4 (i onda se opet vrati na standard).

To ti matična spusti gigaherce ne SP3 bar je tako meni spuštalo gigaherce dok u biosu nisam isključio C1E i EIST.
ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR DOMINATOR 2x2 GB TWIN2X4096-8500C5D,CORSAIR HX 620W I RADI ZA SVIJET,AL' NE SLUŠAJ PLJESKA; I LJUBI SVIJET,AL' NE NADAJ SE PLAĆI, JER HVALA LJUDSKA VODA JE VRH PIJESKA.
17 godina
QFlash kaže...

Trebalo bi malo razmisliti prije svakog update-a,a pogotovo kompletnih service packova.

Ispravljaju nedostatke ? Ma koje ? 2000 nedostataka ispravio SP2 ? a koji su to koji user zbilja ima potrebu riješiti ?

SP1 je bio sasvim dovoljan,ljudi su pohrlili za SP2 ČIM je izašao i bez ikakve potrebe instalirali SP2 koji je tada degredirao svaki akspekt rada na računalu,no 'novo je najbolje'.

Danas je slična situacija s SP2-SP3.Nije bitno da SP2 radi svoj posao,da nema ama baš ni jedne zakrpe potrebne nakon njega,ne - 'treba svaki dan skidat update,pa će sve ić brže i bolje' - yeah right suckers..

Bez SP2 pokupiš Slammer u roku par minuta (OK, može se riješiti i na druge načine, ali čemu kad je instalacija SP2 (ili sad već SP3) najbezbolnija). Kažem ovo odgovorno jer sam instalirao SP2 i SP3 na preko 400 računala u firmi i nikad nije bilo nikakvih problema s tim
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Bez SP2 pokupiš Slammer u roku par minuta (OK, može se riješiti i na druge načine, ali čemu kad je instalacija SP2 (ili sad već SP3) najbezbolnija). Kažem ovo odgovorno jer sam instalirao SP2 i SP3 na preko 400 računala u firmi i nikad nije bilo nikakvih problema s tim
 E kako kome na kojoj matičnoj. Moja je P5LD2-SE...Neodlučan
17 godina
neaktivan

Zakrpe i bez sp3 šljakaju.

17 godina
neaktivan
autorov komentar
Razer_Copperhead kaže...
Hex kaže...

To ti matična spusti gigaherce ne SP3 bar je tako meni spuštalo gigaherce dok u biosu nisam isključio C1E i EIST.
 Đe se to nađe u BIOSu? Ja maloprije tražio, nigdje toga. Ima li koji drugi naziv za C1E i EIST?
17 godina
neaktivan
Hex kaže...
Razer_Copperhead kaže...
Hex kaže...

Đe se to nađe u BIOSu? Ja maloprije tražio, nigdje toga. Ima li koji drugi naziv za C1E i EIST?
 Intel (R) SpeedStep (TM) Tech,''to je EIST. meni se to nalazi u ADVANCED--->CPU CONFIGURATION.
ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR DOMINATOR 2x2 GB TWIN2X4096-8500C5D,CORSAIR HX 620W I RADI ZA SVIJET,AL' NE SLUŠAJ PLJESKA; I LJUBI SVIJET,AL' NE NADAJ SE PLAĆI, JER HVALA LJUDSKA VODA JE VRH PIJESKA.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2008 20:40 (Razer_Copperhead).
17 godina
v_maxcpp kaže...

Zakrpe i bez sp3 šljakaju.

Istina, ali kroz SP-e je to puno konsolidiranije i čišće instalirano
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
Hex kaže...
Razer_Copperhead kaže...
Hex kaže...

Intel (R) SpeedStep (TM) Tech,''to je EIST. meni se to nalazi u ADVANCED--->CPU CONFIGURATION.
 No ne moraš se brinuti oko toga što ti se smanjuje takt povremeno,jer ti to ne utječe na performanse CPU-u jer prema potrebi tj. prema zahtjevu neke aplikacije se automatski podigne takt CPU-a i smanji tako da te to neka ne smeta...
17 godina
neaktivan
autorov komentar
No ne moraš se brinuti oko toga što ti se smanjuje takt povremeno,jer ti to ne utječe na performanse CPU-u jer prema potrebi tj. prema zahtjevu neke aplikacije se automatski podigne takt CPU-a i smanji tako da te to neka ne smeta...
Kao bio kod mene pa vidio dali mi utječe na performanse?Neodlučan Ja se upravo zbog toga žalim! To što mi smanjuje taktove to mi oduzima previše prformansi i nemogu igrat niti gledati videe na netu kvalitetnoViče
Imam ja ideju: Ako netko zna kako riješiti ovaj problem, neka uključi program Team Wiewer ( ako ga ima ), password mi je 9301 a ID mi je 109 043 543. Ali ako taj netko zna riješiti problem molim da se connecta. Na kompu sam najkasnije do ponoći. Hvala
16 godina
neaktivan

Evo skoro 4 mjeseca  imam  na  kompu  xp-sp3 i ama bas  nikakve  probleme  nemam  ni  oko vidao ,ni oko igrica  ama  bas  nicega ,a  zasto  nekim ljudima se to desava  neznam  vjerojatno kako je netko rekao  ili je do drivera .

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Hex kaže...
Kao bio kod mene pa vidio dali mi utječe na performanse?Neodlučan...
 Nisam znao da to može toliko utjecat na performanse,meni nije nimalo utjecalo.A je si našao u biosu EIST ili C1E?
17 godina
neaktivan
"Back To The SP2"
autorov komentar

...a nemam, koji fak, šmrc, kao da ja toga niti nemam u svome BIOSu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sad nešto možda malko "offtopic", zanima me koje su prednosti i mane dual boota- u ovom slučaju Viste i Xp-te koji SP od XP-a??
Been there done that
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice