Automatska promjena "www." u nesto drugo - kako?

poruka: 9
|
čitano: 1.898
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

U firmi imamo proxy koji filtrira pristup na net, no filter nije savrseno administriran pa se mogu koristiti neki propusti.

Konkretno za Facebook:

www.facebook.com - proxy prepozna i blokira pristup

hr-hr.facebook.com - proxy ne prepozna i propusti zahtjev

E sad, problem je sto Facebook nakon sto se klikne na neki link automatski otvara sadrzaj s www.facebook.com/<ostatak linka> i tada to proxy prepozna i blokira.

Workaround je da tada rucno u address baru promjenim "www" u npr. "hr-hr" i ponovo ucitam stranicu s tom adresom.

Ono sto me zanima je da li postoji neki browser ili neki dodatak za browser, npr. addon za Firefox ili skripta za Greasemonkey koja bi detektirala da browser pokusava otvoriti stranicu www.facebook.com/<nesto> i automatski promijenila "www" string iz adrese u neki drugi poput "hr-hr" i otvorila hr-hr.facebook.com/<nesto>???

Slicno je jos s nekim drugim stranicama, a Facebook je samo jedan primjer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Automatska promjena "www." u nesto drugo - kak
A zasto ne bi pokusao sa filterom *.facebook.com?
At the end of the day it's all about her - Lew Ashby www.nethitchhiker.co.cc
17 godina
odjavljen
smajli kaže...
A zasto ne bi pokusao sa filterom *.facebook.com?

Nisi shvatio pitanje. Nije pitanje kako zatvoriti propust nego kako ga lakše iskoristiti.

Ako možeš instalirati Apache na računalo, to nije problem riješit (nemam sad vremena pisati kako, pa našiši ako ti to uopće igra), a ovako kroz add-on ne znam.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 13:57 (MrBlc).
17 godina

Admin bi vrlo lako skuzio Apache server na mom racunalu posto cesto rade security scanove i instalacija bilo kakvih servera na racunalo je strogo zabranjena, pa bih ga morao maknuti tako da ta solucija pada u vodu.

Netko mi je rekao da postoji addon za Firefox u kojem inskonfiguriras translaciju URL-uva i onda on automatski umjeto tebe odradjuje takve stvari.

E sad, da se bar mogu sjetiti tko mi to rekao da ga ponovo priupitam ne bih morao ovdje traziti. :(

17 godina
neaktivan
Uh izvini, prevideo sam ciljanu upotrebu... :-) znaci ti bi hteo da ti browser stalno koristi hr.facebook.com posto takav domen nije zasticen... Nisam cuo za takav add-on ali mislim da si tako nesto moglo uraditi sa greasemonkey-jem, pogledacu da li je moguce kada dodjem do kompa. Eventualno da koristis proxy sajtove poput defilter.co.uk ili malo ekstremnije TOR mreze?
At the end of the day it's all about her - Lew Ashby www.nethitchhiker.co.cc
16 godina
protjeran

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/59860

znači www.facebook.com -> hr.hr.facebok.com

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i &amp;amp;lt; 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Buffer Overflow kaže...

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/59860

znači www.facebook.com -> hr.hr.facebok.com

E upravo tako nesto, ali da automatski prepoznaje string i promjeni ga te otvori stranicu nakon toga.

Ovaj add-on sto si predlozio radi svoj posao, ali se svaki put mora kliknuti na "URL Swap Run" sto je tek mrvicu bolje rjesenje od rucnog editiranja linka.

16 godina

a zašto na radnom mjestu koristite facebook

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina

Eto trolla.

Ako nemas konkretan odgovor na pitanje, nemoj se petljati u raspravu. A ako te zanima odgovor, pokreni temu s tim pitanjem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice