AMD switchable graphic driver

poruka: 6
|
čitano: 1.946
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima.Nekoliko dana  trazim drivere za svoju graficku na laptopu HP4530s (Radeon 7470M). Na oficijelnoj AMD stranici se nikako ne mogu snaci.Jedino sto pronadem je neki asistent (program) koji nije kompatibilan sa mojim laptopom.Opet,naisao sam na najnovije drivere za koje pise da ne odgovaraju izmjenjivim grafikama.Na oficijelnoj HP stranici i dalje stoje stari driveri koje imam instalirane a imam problem sa njima da kad ugasim adapter(struju) dode do blage promjene svjetline ekrana(nije do postavki).Sada imam neke drivere sa nekog foruma koju su mi rijesili problem svjetline ali ja hocu oficijelne zadnje za moj laptop.Gdje i kako ih pronaci.Hvala

0 0 hvala 0
16 godina

Ne trudi se, jer ti neće pomoći nikakvi driveri i ne bi ništa dobio sa njima i da ih ima. Ostavi ove sa hp-ovih stranica jer je to diskretna kartica sa kojom se nećeš naigrat novijih igara, osim možda nekih na low postavkama. A to što ekran zatamni kad ga isključiš sa punjača je normalno jer smanjivanjem svjetline štedi bateriju, a ako ti to smeta to možeš prominiti sa desnim klikom na desktop i u postavkama posvijetliti ekran.

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD switchable graphic driver

Vidi,ne igram igrice nikako a problem sto se ekran zatamni je do drivera jer su sve postavke identicne kako za baterijski tako i za strujni rezim rada (u naprednim postavkama power plana i graficke kartice sve identicno namjesteno).Cim odpojim adapter ekran se kroz 10-tak sekunti zatamni veoma blago.Kada prebacim graficku karticu sa radeona na Intel HD3000 nikakvih problema nemam.Prvenstveno zbog toga hocu najnovije drivere a kojih nema na mapi,sve po nekim forumima,nista konkretno.

16 godina
Re: AMD switchable graphic driver

Svi proizvođači prijenosnih računala imaju aplikacije koje su već instalirane ili ih korisnik sam instalira prilikom instalacije drivera i ostalih đinđa minđa sa cd-a, pa tako i aplikaciju batery saver ili nešto slično, koja radi tako da između ostalog smanji i svjetlinu ekrana. Mislim da je to i kod tebe slučaj ili se ja možda varam. Probaj malo proguglati u tom smjeru..

Zadar živi vječno!
16 godina
neaktivan

Kod mene na laptopu ta ista stvar nema veze sa driverima. Prvo, ima veze sa power settingsima u windowsima. Nariktan ti je profil "on battery" da smanji svjetlinu (power saver ili balanced). To si podesi (ja imam na performance pa mi zguta bateriju za cas al me ne dira). Neki laptopi cak to imaju u biosu (Dell moj poslovni), gdje mozes zagasiti smanjivanje svjetline kada se radi na bateriju pa i to pogledaj.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Igleda da niko ne cita detaljno postove.Nisam toliki laik da ne znam nastimati potpuno iste postavke i za rad na bateriji i za rad na struji,IDENTICNO i to u naprednim postavkama na HIGH PERFORMANCE modu rada.Cak sam i u ATI Control panelu sve namjestio na HIGH i opet imam problem.PONAVLJAM,kada prebacim grafiku sa ATI 7470M na INTEL HD3000 NEMAM problema,zato i trazim novije drivere kojih nigdje nema oficijelno.

Znaci problem je sto se ekran blago zatamni kroz nekih 10 sec. kada ugasim laptop iz struje a javlja mi se i blaga promjena kontrasta kada otvaram razlicite aplikacije ali samo na Radeonu 7470M,na Intelovom čipu HD3000 sve radi uredno.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice