Variranje brzine od 0,23 do 4 Mb/s

poruka: 7
|
čitano: 2.770
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Variranje brzine neta od 0,23 do 4 Mb/s

Više ne znam šta da probam pa sam otvorio ovu temu. Problem je sljedeći: tamo negdje od promjene priključka telefonije na router stalno imam velike skokove u brzini neta, dakle imam T-com 4 Mb/s vezu a brzina pada i do 0,23. Zvao sam službu za korisnike već 5 puta i do sada su probali: resetirati signal, "pročistiti" signal, promjeniti router, promjeniti port na pošti (koja je 500 m udaljena, navodno je na novom portu max brzina 20 Mb/s). Kod mjerenja brzine iz pošte i od mog priključka sve je u redu. Ove probleme imao sam na starom kompu povezanom žičano kao i na novom laptopu sa friškom instalacijom windowsa bežično, torrenti ugašeni, programi koji se update-ju postavljeni da moram odobriti download ima li netko kakvu ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

90% sam siguran da imaš neki virus.

Otiđi u Appdata folder, u mapu local, i temp. Obriši sve sadržaje iz te mape. 

Skini hijackthis, skeniraj racunalo, ako nađeš sumljive datoteke tipa svchost.exe a da nije u lokaciji C:/Windows oznaci ih i obriši.

Skini Aviru i pusti da skenira cijelo računalo.

Budi siguran da se nijedna aplikacija ne pokreče na startup-u računala.

Sretno.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Kako mi se ovo događa na dva kompjutera i na friškoj instalaciji windowsa (čak su i instalacije različite) prilično sam siguran da nije virus. Probao sam skenirati jer aviru već imam a temp folder redovito brišem i nisam ništa našao. Svejedno hvala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Variranje brzine neta od 0,23 do 4 Mb/s
Meni se slično događalo u 12. i 1. mjesecu i to učestalo. Jedina razlika je što je kod mene brzina bila od 0.1 do 0.3 mb/s a ping je znao doći i do 2000 ms (isto t-mobile 4mb/s i udaljenost do centrale oko 400-450 m). Zvao sam szk barem 15 puta i tek nakon 1 mjeseca mi je došao serviser i kada sam mu objasnio sve i šta sam sve probao (mijenjao kablove, resetirao ruter, mjerio brzinu preko pc-a, laptopa i mobitela i uvijek isto - bude normalno i samo odjednom padne brzina i naraste ping i nakon nekog vremena normalno) te mi je rekao da on tu nište ne može i nakon 3 dana su mi došli drugi za provjeru linije i ustanovili da je sve ok (propusnost preko 20 mb/s) a meni se i nakon njihovog dolaska problem nije riješio. Više nisam iz frustracije htio zvati szk jer sam odlučio da prelazim u 4. mjesecu na drugog operatera. Nakon možda 1-2 tjedna problem mi se počeo sve rjeđe pojavljivati a sada skoro nikako tako da ni ne znam u čemu je bilo kvaka ali sam siguran da nije do mene.
Stisni HVALA ako sam ti pomogao.
16 godina
Re: Variranje brzine neta od 0,23 do 4 Mb/s
steeleye kaže...

Više ne znam šta da probam pa sam otvorio ovu temu. Problem je sljedeći: tamo negdje od promjene priključka telefonije na router stalno imam velike skokove u brzini neta, dakle imam T-com 4 Mb/s vezu a brzina pada i do 0,23. Zvao sam službu za korisnike već 5 puta i do sada su probali: resetirati signal, "pročistiti" signal, promjeniti router, promjeniti port na pošti (koja je 500 m udaljena, navodno je na novom portu max brzina 20 Mb/s). Kod mjerenja brzine iz pošte i od mog priključka sve je u redu. Ove probleme imao sam na starom kompu povezanom žičano kao i na novom laptopu sa friškom instalacijom windowsa bežično, torrenti ugašeni, programi koji se update-ju postavljeni da moram odobriti download ima li netko kakvu ideju?

Već imaš rješenje u postu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 13:41 (Mitch).
16 godina
neaktivan

dobar...

edit: probao sam promjeniti kabel od utičnice do routera, sad stvarno ne znam šta dalje... :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 17:00 (steeleye).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

update: kao što sam i mislio, potvrdio mi je čovijek koji je radio u održavanju, kad su nakačili sve telefone na rutere povremeno dolazi do zagušenja prometa, iako oni to ne žele priznati niti nešto poduzeti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice