Više ne znam šta da probam pa sam otvorio ovu temu. Problem je sljedeći: tamo negdje od promjene priključka telefonije na router stalno imam velike skokove u brzini neta, dakle imam T-com 4 Mb/s vezu a brzina pada i do 0,23. Zvao sam službu za korisnike već 5 puta i do sada su probali: resetirati signal, "pročistiti" signal, promjeniti router, promjeniti port na pošti (koja je 500 m udaljena, navodno je na novom portu max brzina 20 Mb/s). Kod mjerenja brzine iz pošte i od mog priključka sve je u redu. Ove probleme imao sam na starom kompu povezanom žičano kao i na novom laptopu sa friškom instalacijom windowsa bežično, torrenti ugašeni, programi koji se update-ju postavljeni da moram odobriti download ima li netko kakvu ideju?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
90% sam siguran da imaš neki virus.
Otiđi u Appdata folder, u mapu local, i temp. Obriši sve sadržaje iz te mape.
Skini hijackthis, skeniraj racunalo, ako nađeš sumljive datoteke tipa svchost.exe a da nije u lokaciji C:/Windows oznaci ih i obriši.
Skini Aviru i pusti da skenira cijelo računalo.
Budi siguran da se nijedna aplikacija ne pokreče na startup-u računala.
Sretno.
Kako mi se ovo događa na dva kompjutera i na friškoj instalaciji windowsa (čak su i instalacije različite) prilično sam siguran da nije virus. Probao sam skenirati jer aviru već imam a temp folder redovito brišem i nisam ništa našao. Svejedno hvala...

Više ne znam šta da probam pa sam otvorio ovu temu. Problem je sljedeći: tamo negdje od promjene priključka telefonije na router stalno imam velike skokove u brzini neta, dakle imam T-com 4 Mb/s vezu a brzina pada i do 0,23. Zvao sam službu za korisnike već 5 puta i do sada su probali: resetirati signal, "pročistiti" signal, promjeniti router, promjeniti port na pošti (koja je 500 m udaljena, navodno je na novom portu max brzina 20 Mb/s). Kod mjerenja brzine iz pošte i od mog priključka sve je u redu. Ove probleme imao sam na starom kompu povezanom žičano kao i na novom laptopu sa friškom instalacijom windowsa bežično, torrenti ugašeni, programi koji se update-ju postavljeni da moram odobriti download ima li netko kakvu ideju?
Već imaš rješenje u postu.
dobar...
edit: probao sam promjeniti kabel od utičnice do routera, sad stvarno ne znam šta dalje... :)
update: kao što sam i mislio, potvrdio mi je čovijek koji je radio u održavanju, kad su nakačili sve telefone na rutere povremeno dolazi do zagušenja prometa, iako oni to ne žele priznati niti nešto poduzeti...