Da li je moguće napraviti to tako?
Ostali smo bez slobodnih telefonskih utičnica u uredu a imamo još par slobodnih mrežnih mjesta pa smo se nadali da to može ići na taj način...
Ostali smo bez slobodnih telefonskih utičnica u uredu a imamo još par slobodnih mrežnih mjesta pa smo se nadali da to može ići na taj način...
Naravno da može. No trebaju detalji (gdje je centrala, paneli mrežnog razvoda itd.).
Vrlo je lagano osvarivo ako se ima dobra mrezna infrastruktura.
Jednostavno s patch panela spoji portove koje zelis na PBX, pazi koje parice si odabrao na RJ-46 konektorima. Napravi koliko ti treba kabela (patch panel-PBX i lan port-telefon) pobrni se da su svi imaju parice na istim mjestima i to je to.
U jednoj maloj sobici nam se nalazi sve,telefonska centrala,router i switch.Od tu je razvedeno kroz zidove u svaku prostoriju po par mrežnih priključaka.
Sad imam telefon sa r-11 konektorom a u zidu imam 2 mrežne rj-45 utičnice.Mislio sam da se može nekako prekrimpati kabel pa da na jednom kraju bude rj-45 na drugom rj-11 i da to tako napravim.
U jednoj maloj sobici nam se nalazi sve,telefonska centrala,router i switch.Od tu je razvedeno kroz zidove u svaku prostoriju po par mrežnih priključaka.
Sad imam telefon sa r-11 konektorom a u zidu imam 2 mrežne rj-45 utičnice.Mislio sam da se može nekako prekrimpati kabel pa da na jednom kraju bude rj-45 na drugom rj-11 i da to tako napravim.
Sa strane sobe, može. Sa strane sobice s centralom treba spojiti liniju centrale i mrežni priključak u toj sobi.
Aha.Znači trebam u sobi spojiti liniju sa točno tim mrežnim kabelom i to bi trebalo biti to?
Hvala vam na savjetima!