Pomoc pri konfiguraciji

poruka: 3
|
čitano: 1.282
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoc pri konfiguraciji
Ovako trebao bi pomoć oko spajanja
Imam dva rutera i ruter od bneta
Znaci mreza ide iz bnetovog rutera na D-linkov DIR-615. 
Na njega se spajaju 3 računala žićno i laptop bežicno. 
I iz D-linkonovg rutera sa porta 4 ide na Netgear RP614v4, ali na njegov internet port.
Na Netgear se spaja još jedno računalo.
Trenutaćno stanje je takvo da na svim računalima imam internet, ali se računala sa različitih rutera ne vide. 
Probao sam spojiti kable iz D-linka na port 1 od Netgeara (znaci ne na internet port nego na obican port) i onda mi se računala vide ali onda nema interneta na ovima spojenim na netgear-u. 
Moze li mi netko pomoc pri konfiguraciji kako bi imao internet i file sharing na svim računalima.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoc pri konfiguraciji
Nix1100 kaže...
Ovako trebao bi pomoć oko spajanja
Imam dva rutera i ruter od bneta
Znaci mreza ide iz bnetovog rutera na D-linkov DIR-615. 
Na njega se spajaju 3 računala žićno i laptop bežicno. 
I iz D-linkonovg rutera sa porta 4 ide na Netgear RP614v4, ali na njegov internet port.
Na Netgear se spaja još jedno računalo.
Trenutaćno stanje je takvo da na svim računalima imam internet, ali se računala sa različitih rutera ne vide. 
Probao sam spojiti kable iz D-linka na port 1 od Netgeara (znaci ne na internet port nego na obican port) i onda mi se računala vide ali onda nema interneta na ovima spojenim na netgear-u. 
Moze li mi netko pomoc pri konfiguraciji kako bi imao internet i file sharing na svim računalima.

Dali oba rutera imaju isti subnet, gateway

provjeri trebalo bi ici ovako

R1= Gateway:192.168.1.1 subnet: 255.255.255.0

R2= Gateway:192.168.1.2 subnet: 255.255.255.0

16 godina
neaktivan
Pomoc pri konfiguraciji

Uspio sam rijesit. Uglavnom trebalo je prespojit na netgear-u sa internet porta na obican port i resetirat ruter kako bi mogao ista dalje konfigurirat. :) Hvala na pomoci

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice