- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Wirelles? Zasticen si passwordom?
ak imaš wep enkripciju na wirelessu to onaj tko zna može probit unutar 2 minute... da te ne depresiram previše, male su šanse da imaš nekog takog al može bit...
Da, stavi WPA2 zastitu i neki password sa 8 i vise znakova, mala i velika slova, brojevi
Evo o čemu se radi
Kad uđem u My network imam nepoznate kompove u mreži..... Viditi čete ih na slici..
Antivirus koji koristim je avast home..
Evo slika
Ista situacija se desila mom kolegi.Nakon dugotrajnog istrazivanja shatili smo da je bilo do njegovog net provajdera,tj da je on na neki nacin sherovao informacije od drugih racunara(media player,slike.....etc)
Koristim zaštitu od 13 znamenki. Velika i mala slova + brojevi.
Evo o čemu se radi
Kad uđem u My network imam nepoznate kompove u mreži..... Viditi čete ih na slici..
Antivirus koji koristim je avast home..
Evo slika
Ista situacija se desila mom kolegi.Nakon dugotrajnog istrazivanja shatili smo da je bilo do njegovog net provajdera,tj da je on na neki nacin sherovao informacije od drugih racunara(media player,slike.....etc)
P*rno uradke, itd? XD , Teško da je od provajdera,malo mi je čudno to..
Ako imaš Hamachi ili neki drugi program za VPN (virtual private network) isto se tako zna desiti.
Ako imaš Hamachi ili neki drugi program za VPN (virtual private network) isto se tako zna desiti.
Hm imam Hamachi...
Idem ga izbrisati ionako ga ne koristim..
Edit: Evo izbrisao Hamachi i nestalo.
Hvala ljudi, imate pivu kad se vidimo
eto imas uljeze na mrezi.....postavi wpa2-psk i dugacku recenicu za password bez smisla sa brojevima i ostalim znakovima, velikim i malim slovima....
13 znamenaka ti je wep enkripcija koju mogu probit u roku 100 sekundi.... mjenjaj to... ne isplati ti se davat drugim ljudima internet...
hamachi ti je mozda dao te kompove jer su to mozda kompovi s kojima si na mrezi od hamacija...
edit
nisam citao
Vidim da si riješio 'problem', ali evo FYI: to što je bilo share-ano su bili uPNP uređaji. Možda bi trebao razmisliti da isključiš uPNP podršku na kompu za ubuduće.
Vidim da si riješio 'problem', ali evo FYI: to što je bilo share-ano su bili uPNP uređaji. Možda bi trebao razmisliti da isključiš uPNP podršku na kompu za ubuduće.
Hm.. A što gubim s tim isključenjem?
Automatsko otvaranje portova za neke programe, utorrent recimo...
Automatsko otvaranje portova za neke programe, utorrent recimo...
A to koristim...
PLASMAorLCD: Wirelles? Zasticen si passwordom?
PLASMAorLCS: Da, stavi WPA2 zastitu i neki password sa 8 i vise znakova, mala i velika slova, brojevi
Meni je bio uključen Wireless (i WiFi - nisam sigurna što je to), pa sam ga - mislim - isključila jer mi ne treba*, koristim žičnu vezu. Kako provjeriti je li mi još uključen?
Ako je isključen, ometa li Bluetooth ako želim poslati neke podatke s laptopa na mobitel i obratno?
*Dok sam bila kod svojih ovog ljeta, uključili smo mi bežičnu vezu sa zaporkom, tako da sam mogla koristiti laptop dok su ostali ukućani bili na stolnom računalu. Lozinka je vrijedila između mog laptopa i obiteljskog računala tako da sam se na Internet spajala ''bez provjere''. A onda je završilo ljeto, pravac Zagreb. E sad. Ta lozinka ne bi trebala vrijediti i za ostala prijenosna računala bez provjere, ili bi? Naime, priključivanjem na domski Internet bežična veza ne da mi nije potrebna nego je, štoviše, nepoželjna! Je li je potrebno posebno isključiti i pripaziti na sigurnost?