Laptop se ne može spojiti na net(wireless)

poruka: 5
|
čitano: 19.739
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nadam se da bi mi neko mogao pomoći kakvim korisnim savjetom...

Laptop je relativno nov i sve je bilo super do prije par tjedana.

Ima wireless i s njime sam se spajao na kućni ruter(žični), a kasnije i na  susjeda (...) i sve je radilo kako treba.

Problem je nastao kada sam se vratio s mora, sada se više ne može na ništa spojiti.

Korišten je Atheros Client Utility (7.0.2.70) ako nešto znači...

Probao sam ovo:

-Kad idem na "Wireless Network Connection" i na refresh, ništa ne nađe...

-Skenirao sam komp Avirom i malware bytesom i nije ništa riješeno.

-Išao sam na Repair Wireless Network Connection-javlja se error (Vidi sliku 1)

-Atheros Client Utility-vidi sliku 2

-Jel treba sshot Task Managera?

---

Je li greška u softwareu ili hardwareu ili postavkama(ali kako je onda radilo ok nekoliko mjeseci)?

Sada me zanima ima li ko kakvu ideju ili prijedlog kako to (samostalno) riješiti?

Hvala unaprijed svima! :)

EDIT: zaboravio sam dodati jednu stvar, možda ima neke važnosti... Moj kućni ruter je marke Dlink, dok je na ovom prozoru Atherosa negdje naznačeno ZyXEL-ne znam što je to i je li bitno...

repair repair
atheros atheros
Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 0:38 (Gunner_V).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Laptop se ne može spojiti na net(wireless)

Izgleda da ti se pokušava spojiti na mrežu naziva Zyxel, a ne na tvoju mrežu.. Ali malo čudno sve to skupa izgleda.. Provjeri da li ti je hardverski uključen wireless ( ako ima tako nešto na lapu ) i probaj se spojiti bez tog utility-a, znači, podesi sve unutar windowsa..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 0:47 (ferovca1).
16 godina
neaktivan

a da probaš otvoriti folder windows i unutar njega prefetch, otvori i obriši sve pa napravi restart...

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
RE: Laptop se ne može spojiti na net(wireless)

-za wireless dio, Zyxel je marka uređaja (kao i Dlink, Siemens, Thomson itd.), defaultno ime ili SID (+ neki broj). Pošto ga vidiš, znači da je WLAN ispravan, a susjed je napokon došao pameti, tj. zaštitio svoju mrežu. Ovisno dali koristiš windowsov ZeroConf. ili app. uređaja (wireless manager/utils..., ime nije važno)
 obriši staru konekciju, jer je vjerojatno bila bez zaštite, a kao postojeći profil automatski ga koristi. Nakon tog refresh ili search for networks... kad se pojavi dio za unos šifre znaš da je tu problem i vratiš se svojoj vjernoj žici (vlastitoj liniji).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Kolega ferovca1 mi je dao ideju i ne znam kako mi to prije nije palo na pamet: kad sam bio na moru, stavio sam da mi se automatski spaja na susjeda, da mu to bude prioritet.

Sad kad sam se vratio kojih 500 km sjevernije, on se opet pokušavao spojiti na njega, a hvala Bogu da ne može... Sad sam mu ponovno postavio prioritet na moj ruter, ostale obrisao s liste te sad ponovno radi.

Jedna glupost i banalnost, a nije mi pala na pamet... :/

Svejedno hvala dečki                                    

Can't find a better Jam!

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice