fajl 2,1GB sa vanjskog uređaja u komp preko USBa (valjda 2.0, na prednjoj strani kučišta je priključak) traje 1sat 7 minuta.
Jel to presporo??
fajl 2,1GB sa vanjskog uređaja u komp preko USBa (valjda 2.0, na prednjoj strani kučišta je priključak) traje 1sat 7 minuta.
Jel to presporo??
Jel to presporo??
to je onda brzina USB 1.1
jesi siguran da si uštekao u USB 2.0 konektor?
neke MBO ili sama kučišta za računalo imaju na sebi USB 1.1 i 2.0 konektore
riječ je o navigaciji...
ali kad prebacujem sa kamere il fotića definitivno ide brže.
gdje mogu pogledat koji je tip USBa na prednjoj strani kutije?
znam to, ali kad prebacujem na sam uređaj moram preko kabla u navigaciju... izgleda da je tamo v1.1
riječ je o navigaciji...
ali kad prebacujem sa kamere il fotića definitivno ide brže.
gdje mogu pogledat koji je tip USBa na prednjoj strani kutije?
jedini način je da otvoriš kučište...
e ali sad pazi fore:
- ako je kućište jeftino - imaš velike šanse (90%+) da je prednji panel 1.1, skuplja kučišta znaju imati novije verzije slotova koji podržavanju USB 2.0, ali svakako pogledati kud ide kabel (ne bi vjerovao da neki sastavljači uopće ne gledaju kaj upikavaju, pa na MBO koja ima USB 1.1 i USB 2.0 ubode u 1.1 - jel radi? radi, njemu sve ok.)
- ako je panel umjesto FDD-a (sa čitačima kartica) novije verzije - onda moraš otvoriti kućište i pogledati kuda ide USB kabel na MBO - na MBO imaš napisao jel USB 1, USB 2, ili čak USB 3
- sam kabel - ni kablovi nisu isti - neki rade samo i jedino na USB 1.1, a nekima je svjedno
i kad si spomenuo navigaciju, lako moguće da je navigacija sama po sebi spora, ne zbog USB-a nego slabog CPU (što kod samog navigiranja nije problem)