USB HUB problem ?!

poruka: 10
|
čitano: 4.111
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
USB HUB problem ?!

Molim nekog ako je imao sličan problem za pomoć.
Ja imam eksterni Verbatim HDD 250GB što ga je poklanjao T-Com i novi USB HUB 1 na 4 DUB-H4 od D-Linka sa vanjskim napajanjem. Na njega su mi uredno spojeni printer, skener i USB stick ali Verbatimov HDD ne radi (u njemu se čuje kao da se pokušava pokrenuti ali ne uspijeva, u MY Comp ga nema, a u Device manageru piše da je taj port na hubu slobodan). Kada ga spojim direktno na laptom (IBM R500 sa Win 7) radi normalno....

Ako netko zna, molim za pomoć  ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: USB HUB problem ?!
Largo kaže...

Molim nekog ako je imao sličan problem za pomoć.
Ja imam eksterni Verbatim HDD 250GB što ga je poklanjao T-Com i novi USB HUB 1 na 4 DUB-H4 od D-Linka sa vanjskim napajanjem. Na njega su mi uredno spojeni printer, skener i USB stick ali Verbatimov HDD ne radi (u njemu se čuje kao da se pokušava pokrenuti ali ne uspijeva, u MY Comp ga nema, a u Device manageru piše da je taj port na hubu slobodan). Kada ga spojim direktno na laptom (IBM R500 sa Win 7) radi normalno....

Ako netko zna, molim za pomoć  ?

Mozda ne dobija dosta struje {#} neznam

probaj iskopcat sve sto ti je ukljuceno u hub i onda probat spojit disk{#}

Da nije bilo Nikole Tesle sada bi ste spamali po forumu u mraku!
17 godina
neaktivan

Probao sam sve iskopčat i opet ista stvar. Piše u Device manageru da je max. struja po portu 500mA. Ako je to dovoljno za skener mislim da bi trebalo biti dovoljno i za HDD. i na drugim forumima sam pronašao da je vjerojatno problem u manjku struje pa je to 95% to nažalost....

17 godina
Largo kaže...

Probao sam sve iskopčat i opet ista stvar. Piše u Device manageru da je max. struja po portu 500mA. Ako je to dovoljno za skener mislim da bi trebalo biti dovoljno i za HDD. i na drugim forumima sam pronašao da je vjerojatno problem u manjku struje pa je to 95% to nažalost....

Da li imaš Y kabel za njega? Ako imaš, ištekaj, npr. stick i probaj uštekati oba usb utora u hub (s tim da ti je priključeno vanjsko napajanje huba). Ja imam transcendov dick od t-coma i preko huba radi dobro, jedino moram prištekati to vanjsko napajanje.

17 godina
neaktivan
denix kaže...
Largo kaže...

Da li imaš Y kabel za njega? Ako imaš, ištekaj, npr. stick i probaj uštekati oba usb utora u hub (s tim da ti je priključeno vanjsko napajanje huba). Ja imam transcendov dick od t-coma i preko huba radi dobro, jedino moram prištekati to vanjsko napajanje.

Nemam, imam samo običan kabel.

Da li bih mogao probati sa tim Y kabelom od nekog drugog diska ili da ga kupim posebnopa probam iako moj disk serijski nema takav kabel ?Da li  taj kabel ima onaj mali USB (mislim da se zove microUSB ) za u disk s jedne strane i 2 obična USB-a za napajanje iz kompa ili huba sa druge strane ako se ne varam ? Radi li ti taj tvoj disk kad ga spojiš u direktno komp samo sa jednim ukopčanim USB-om  ?

17 godina
Largo kaže...

Nemam, imam samo običan kabel.

1. Da li bih mogao probati sa tim Y kabelom od nekog drugog diska ili da ga kupim posebnopa probam iako moj disk serijski nema takav kabel ?
  2. Da li  taj kabel ima onaj mali USB (mislim da se zove microUSB ) za u disk s jedne strane i 2 obična USB-a za napajanje iz kompa ili huba sa druge strane ako se ne varam ?
  3. Radi li ti taj tvoj disk kad ga spojiš u direktno komp samo sa jednim ukopčanim USB-om  ?

1. Da, miožeš probati. Kažeš da je to verbatim disk od t-coma. Je li to ovaj?

Ako je, čudno kako nisi dobio taj Y kabal, jer moj susjed je, a i ostali koji su ga dobili, ako se ne varam.

2. Ima

3. Radi, a radi i na hubu sa samo jednim ukopčanik USB-om ukoliko je vanjsko napajanje huba priključeno u utičnicu. Ukoliko nije, ne radi ni sa 2 usb-a prikopčana.

15 godina
neaktivan
USB HUB problem ?!

Probaj disk spojiti u onaj usb konektor u koji je spojen hub. 

Čisto za probu da vidiš da li u tom konektoru radi 'sam'.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
godo kaže...

Probaj disk spojiti u onaj usb konektor u koji je spojen hub. 

Čisto za probu da vidiš da li u tom konektoru radi 'sam'.

Radi kad je spojen u komp ali neće kada je spojne u HUB.

17 godina
neaktivan
denix kaže...

1. Da, miožeš probati. Kažeš da je to verbatim disk od t-coma. Je li to ovaj?

Ako je, čudno kako nisi dobio taj Y kabal, jer moj susjed je, a i ostali koji su ga dobili, ako se ne varam.

2. Ima

3. Radi, a radi i na hubu sa samo jednim ukopčanik USB-om ukoliko je vanjsko napajanje huba priključeno u utičnicu. Ukoliko nije, ne radi ni sa 2 usb-a prikopčana.

Je, to je taj disk. Ja sam sa njim nažalost dobio samo običan "USB - mini USB kabel" .

Sutra ću probati sa Y kabelom pa javiti šta je bilo....

17 godina
neaktivan
USB HUB problem ?!

Uspio sam rješiti problem sa USB kabelom. Kada sam kupio prvog dužine 1m nije mi opet htjelo raditi ali onda sam se mijenjao za jedan ful kraći original od USB HDD-a sa frendom i sada mi je sve ok.

Problem rješen, hvala svima na savjetima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice