Rušenje i BSOD

poruka: 7
|
čitano: 1.612
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Rušenje i BSOD, molim pomoć!
Prije nešto više od mjesec dana računalo se počelo rušiti pa sam ga odnio u servis jer sam sumnjao na matičnu ploču budući da sam imao prije s njom problema (kada upalim komp crni ekran, jednostavno se driveri ne učitaju, izvadim bateriju, vratim, sve radi ok). Rečeno mi je da su mi pinovi na matičnoj oksidirali (presmiješno, zar ne?)i da je sada sve u redu. Nakon "servisa" kod mene je radio jedan dan, tada opet rušenje. Simptomi su bili crni ekran (dakle, isto što je bilo) bez ikakvog zvuka ili poruke zato sam i sumnjao na matičnu ploču. Nakon toga računalo sam odnio u drugi servis gdje su mi rekli da je problem u grafičkoj kartici i nasmijali se na konstataciju da je problem u oksidiranim pinovima. Stavili su drugu proradilo je, onda opet vratili staru i radilo je i s njom. Nakon ovog drugog posjeta radio je tjedan dana dobro i sada sam počeo dobivati bsod(svaki mi javlja drugačiju poruku(u zadnje vrijeme dobivam najčešće "system service exception") nakon što se imalo optereti. Isprobao sam memoriju od frenda i ustanovio da nije problem u njoj iako mi ova od 1600 MHz ne radi na tom taktu nego na 1333 MHz. Ako podesim u biosu na 1600 sruši se. Nadalje, instalirao sam program OCCT i testirao računalo s njime. 
Javlja mi sljedeće greške i to nakon 3 minute testiranja. Prvo mi windowsi jave da su mi driveri od grafičke prestali raditi, i javlja grešku na jednoj od jezgara procesora ("error detected on core #3"). Uglavnom, zadnje što sam primjetio je da se nakon cca 10- 15 min sruši čim radim nešto imalo zahtjevnije(igranje igara, extractiranje, testiranje...).
Sada ću pokušati zamijeniti grafičku karticu pa ću vidjeti. Ako je netko imao sličan problem molim za pomoć jer više zbilja ne znam da li je od početka problem matična ili je
 to procesor, grafička, napajanje?? Memorija nije sigurno jer je ova moja kod frenda radila bez greške. Sve je kupljeno prije nekoliko mjeseci i ima garanciju, izuzev napajanja. Temperature su super jer ni pod opterećenjem, konkretno za procesor ne prelaze 35 C (cooler na njemu je scythe angle rev. B), matična također tako. Jedino me još muči da li je moguće da napajanje ne daje stabilne napone pa se zbog toga ruši. U zadnje vrijeme kada ga upalim ventilator od napajanja ima zvuk kao da zagrebe za nešto, vjerojatno su ležaji pri kraju pa bi molio za savjet. To napajanje koristim od 2007. godine. Post je malo dug, ali zbilja više ne znam pa sam sve napisao. U servis bi ga nosio tek kad eliminiram neke stvari, jer sam kupio većinu toga u Zagrebu.
Konfiguracija je sljedeća:
AMD Phenom II X4 925 (4x2.8 Ghz)
Asus M4A79XTD Evo 
KINGMAX 4GB DDR3 (1600MHz)
Nvidia GeForce 9800GT
WD Caviar Black 500 GB
LG DVDRAM GSA-H66N 
Chieftec 450W
[url=http://www.gametracker.com/server_info/217.163.10.113:1716/][img]http://cache.www.gametracker.com/server_info/217.163.10.113:1716/b_560x95.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 23:11 (HATEBREEDER).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rušenje i BSOD

Moram priznati da sam razočaran ovim forumom. Na konkurentskom forumu PC ekspert mi se nikada nije dogodilo da nisam dobio odgovor na temu "hardverskih problema".No, što je tu je. Očito tamo ima više stručnjaka. Uglavnom, problem sam uspio riješiti pa da pomognem onima koji imaju ili će imati sličan problem. Problem je bio u napajanju. Sada sve radi super.

[url=http://www.gametracker.com/server_info/217.163.10.113:1716/][img]http://cache.www.gametracker.com/server_info/217.163.10.113:1716/b_560x95.png[/img][/url]

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Rušenje i BSOD

da sam vidio ovu temu ranije i ja bih rekao da je napajanje, jer si sam sebi dao taj odgovor.

a glede tvoje konstatacije o bug forumu - sama riječ kaže da je ovo forum, a ne servis računala, i ljudi ovdje dragovoljno pomažu drugima - ako znaju otkloniti problem. ali s obzirom da su svi stručnjaci odavdje otišli na pc ekspert forum, jbg ostali smo samo mi koji nemamo pojma ni o čemu.

17 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

da sam vidio ovu temu ranije i ja bih rekao da je napajanje, jer si sam sebi dao taj odgovor.

a glede tvoje konstatacije o bug forumu - sama riječ kaže da je ovo forum, a ne servis računala, i ljudi ovdje dragovoljno pomažu drugima - ako znaju otkloniti problem. ali s obzirom da su svi stručnjaci odavdje otišli na pc ekspert forum, jbg ostali smo samo mi koji nemamo pojma ni o čemu.

Kažem samo svoje mišljenje i impresije. Možda sam prerano očekivao odgovor i zvučao sarkastično, te uvredljivo, ali to mi nije bila namjera. Drago mi je da sam uspio riješiti problem i pomoći nekome ako će imati ili ima sličan problem. Da je došao netko tko je u trenutku čitanja teme znao problem vjerojatno bi napisao poruku tako da, nadam se da se nitko neće uvrijediti.

16 godina
neaktivan
HATEBREEDER kaže...

Kažem samo svoje mišljenje i impresije. Možda sam prerano očekivao odgovor i zvučao sarkastično, te uvredljivo, ali to mi nije bila namjera. Drago mi je da sam uspio riješiti problem i pomoći nekome ako će imati ili ima sličan problem. Da je došao netko tko je u trenutku čitanja teme znao problem vjerojatno bi napisao poruku tako da, nadam se da se nitko neće uvrijediti.

evo je se nisam uvrijedio. fer i korektno je od tebe je da si se javio i rekao u čemu je bio problem, jer možda nekome drugome pomogne.

16 godina
neaktivan
HATEBREEDER kaže...

Moram priznati da sam razočaran ovim forumom. Na konkurentskom forumu PC ekspert mi se nikada nije dogodilo da nisam dobio odgovor na temu "hardverskih problema".No, što je tu je. Očito tamo ima više stručnjaka. Uglavnom, problem sam uspio riješiti pa da pomognem onima koji imaju ili će imati sličan problem. Problem je bio u napajanju. Sada sve radi super.

mozda jer tema postoji....

Model fashion guru.
17 godina
neaktivan
Rušenje i BSOD

Da nadopunim svoj post. Izgleda da problem nije bilo napajanje. U mom slučaju jest, ali i kada sam stavio novo napajanje nastavio sam dobivati BSOD jer mi memorija nije htjela raditi na 1600 Mhz .Ako netko ima ASUS M4A79XTD EVO matičnu ploču, u njoj se krije problem. Ima 6 sata konektora, od toga su sata (1-4) na sata kontroleru za raid polje. Uglavnom, ako se hard disk ne koristi kao raid polje treba ga spojiti na sata 5 ili sata 6 konektor. Ta 2 konektora su zasebni. Nakon toga su svi problemi nestali.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice