Realtek zgorio il poludio..

poruka: 5
|
čitano: 797
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

OK kupio novi komp prije 5 mj iz extreme digitala. i kako se selim gledo sam da ubacim jos jednu zvucnu u komp radi potrebe gledanja tv-a na jednom monitoru a na drugom normalno komp tako da imaju i odvojeni zvuk.
imam stari teratecovu 5.1 fun karticu. ubacio je ploca mi automatski ugasila integriranu zvucnu jer je bio auto na biosu. instaliro drivere sve zivo za teratec. i skuzio da pola izlaza na njoj ne radi. valjda dobila po repu.

E sad problem deinstaliram drivere od terateca ugasim komp bla bla. upalim windowse dode mi opet realtek glavni. kad ono ne radi ljevi kanal. a do prije 5 minuta radio.
probo drivere deinstalirat i instalirat. enable i disable zvucnu u biosu reset biosa. digo live distribuciju linuxa uvijek isto ljevi zvucnik ne radi. dok na front panelu radi. takoder ako u driverima prebacim da imam 4 speakera zadnji zvucnici ljevi i desni rade. 

Ima ko kakvu ideju.

Neda mi se slat maticnu na servis jer cu je cekat 3 mj dok dode u zg pa dok oni posalju na servis itd itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Realtek zgorio il poludio..
Lacko kaže...

OK kupio novi komp prije 5 mj iz extreme digitala. i kako se selim gledo sam da ubacim jos jednu zvucnu u komp radi potrebe gledanja tv-a na jednom monitoru a na drugom normalno komp tako da imaju i odvojeni zvuk.
imam stari teratecovu 5.1 fun karticu. ubacio je ploca mi automatski ugasila integriranu zvucnu jer je bio auto na biosu. instaliro drivere sve zivo za teratec. i skuzio da pola izlaza na njoj ne radi. valjda dobila po repu.

E sad problem deinstaliram drivere od terateca ugasim komp bla bla. upalim windowse dode mi opet realtek glavni. kad ono ne radi ljevi kanal. a do prije 5 minuta radio.
probo drivere deinstalirat i instalirat. enable i disable zvucnu u biosu reset biosa. digo live distribuciju linuxa uvijek isto ljevi zvucnik ne radi. dok na front panelu radi. takoder ako u driverima prebacim da imam 4 speakera zadnji zvucnici ljevi i desni rade. 

Ima ko kakvu ideju.

Neda mi se slat maticnu na servis jer cu je cekat 3 mj dok dode u zg pa dok oni posalju na servis itd itd

Nekaj si vjv. zeznuo, nekad dosta problema znaju zvucni driveri pravit. Mogu ti sutra dopodne na Team Vieweru pogledat ako oces, btw. ako zelis da imas 2 izlaza odjenom samo u opcijama iskljucis front panel detection i onda ti i naprjed i iza zajedno rade...

sup bro?
15 godina

znam ali mi je trebao 5.1 za k. kino :) zato sam iso  na opciju externe

ali opet da je do drivera kad dignes live distribuciju linuxa trebo bi radit...
probo sam sample rate mjenjat svasta nema sanse da proradi. ako se zamjeni ljevi i desni kanal opet ne radi jedan zvucnik :)

jedino da nije neka glupost.
iako ako je ne sredim do 3 ujutro sutra dolazi od fatilitya zvucna i mirna bosna -.-

skinuo mpc i u njemu kako ima mixer sam izokreto ljevi i desni kanal i dalje isti zvucnik ne radi. ocigledno je il konektor il neki bog reko zbogom :((
Ima ko iskustva sa extreme digitalom i koliko brzi su sa servisom ? ili da jednostavno piknem externu zvucnu i gotovo. iako i ovako radi na front panelu

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 22:38 (Lacko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

U exDigital ćes prije skupit pare za novu matičnu nego je dobiti s servisa. Si probao spojiti nekakve slušalice ili druge zvučnike?

sup bro?
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Realtek zgorio il poludio..

ma probo sve zivo druge zvucnike, slusalice, drivere, linux, reset biosa, gasenje i paljenje audia u biosu, vadenje maticne iz kucista da masa negdlje nije probila, zamjena napajanja ( jednom mi se desilo da radi napajanja nije radio pci port i grafa bacala artefakte a naponi bili dobri na napajanju)
na kraju sam kupio X-Fi Platinum Fatal1ty Champion zvucnu za 300kn i upiknuo nju unutra i to je to. tako da trenutno se igram s daljincem da proradi u xbmc kako treba :D
Hvala na pomoci

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice