Računar se 2x resetovao odmah nakon paljenja

poruka: 11
|
čitano: 2.394
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz svima.

Jutros sam upalio prekidač na napajanju,prethodno spojio externi disk na usb ploče upalio komp koji nije došao ni do OS-a a on se 2x resetovao...

Sve komponente koje sam kupio su nove i dobre,pa me zanima koja komponenta bi mogla da bude uzrok takvog problema,da ne pišem sada koje sve komponente imam jer valjda je ta greška očito problem jedne od komponenti.

Isti sistem sam pre 2 sedmice testirao sa aida64 stress test 5 sati čak i sve je okej a i nemam problema u igranju igrica tako da mi ništa nije jasno..

Jel ovo neki ozbiljan problem i šta bi moglo da ga uzrokuje?

BIOS nisam flešovao na novi jer bojim se te izbjegavam to.

RAM sam testirao i nema grešaka u memtest86 kao i uradio sam test u 3dmark nikakvih problema sa time...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Moj savjet ti je da probas drugo napajanje.0

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Računar se 2x resetovao odmah nakon paljenja
MGloc kaže...

Moj savjet ti je da probas drugo napajanje.0

bolje od HX1200i?

Dobro nema problema ali reci mi zašto?

Da je napajanje krivac valjda bi se računar resetovao u stress testovima...

mada logično pri paljenju napojna treba da dobije signal da podigne sistem kad je sve okej tj power_good signal.

10 godina
neaktivan

Teško da sam sve razumio iz tvog 1. posta ...

1. Zašto bi sve komponente koje si kupio bile ispravne 100% ...

2. Šta i kako si testirao AIDOM ...

3. Možda ipak da napišeš koje komponente imaš,pa da se vidi možda se nešto ne slaže s nečim u toj konfiguraciji ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2020 17:41 (nbdy32).
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Zelja kaže...

Pozz svima.

Jutros sam upalio prekidač na napajanju,prethodno spojio externi disk na usb ploče upalio komp koji nije došao ni do OS-a a on se 2x resetovao...

Sve komponente koje sam kupio su nove i dobre,pa me zanima koja komponenta bi mogla da bude uzrok takvog problema,da ne pišem sada koje sve komponente imam jer valjda je ta greška očito problem jedne od komponenti.

Isti sistem sam pre 2 sedmice testirao sa aida64 stress test 5 sati čak i sve je okej a i nemam problema u igranju igrica tako da mi ništa nije jasno..

Jel ovo neki ozbiljan problem i šta bi moglo da ga uzrokuje?

BIOS nisam flešovao na novi jer bojim se te izbjegavam to.

RAM sam testirao i nema grešaka u memtest86 kao i uradio sam test u 3dmark nikakvih problema sa time...

A što se događa ako probaš upaliti bez USB diska? Nemoj spojit disk, pa probaj...

Live long and prosper.
15 godina
Zelja kaže...

mada logično pri paljenju napojna treba da dobije signal da podigne sistem kad je sve okej tj power_good signal.

Pitanja:

Otvori kučište i pročitaj kodove na matičnoj kad se pali PC (Ako imaš maximusa kako i piše u "moj PC") - pokraj ram slotova imaš "digitron" na kojem se vrte kodovi pa tu pogledaj.

Flash biosa nije neki bauk. Ili imaš flashback ili dual bios pa ni nemožeš ništa sjebat, ako i nemaš, samo pazi da ti ne nestane struje (nemoj po grmljavini ili dok ti ćaća drži probierštift u rukama).

Meni se na prošloj gigabytici (g1 wifibk) slično događalo, prespojio bi kablove na napajanju pa se normalno bootalo sve. Na kraju je riknulo nešto na matičnoj i morao sam je bacit ća - rekli bi - tiskarska greška, al prošlo jamstvo tako da K. Isto sam mislio da je do napajanja ali ipak je bilo do matične.

Moguće da si ramove stavio krivo (malo pogledaj dal je dual ch).

I napiši koje komponente imaš (bar u moj PC ako to nisu te), tako ćeš najlakše dobit suvisao odgovor.

14 godina
Zelja kaže...

Meni stvarno nije jasno zašto ti tražiš pomoć kad znaš sam, a još manje su mi jasni ovi koji koji ti se trude pomoći.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
10 godina

Ček, jesam li dobro shvatio?

Imao si 2× restart (kao boot loop) kad si ga iskopčavao iz struje? A dalje radi normalno? Kad ga restartaš bez iskopčavanja iz struje imaš li i dalje taj nazovimo boot-loop?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Rekli su mi na drugom forumu da je to sasvim normalno nakon ukljucenja kompa u struju...to se desilo kad je racunar odpojen bio iz struje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Zato te i pitam jel samo kod uključenja jer je to normalno na nekim pločama (imam isti slučaj).

14 godina

Na sestrinom laptopu (HP ryzen 3500u) se BIOS update odradio sam od sebe , samo je zatrazio restart i zapisao nove blokove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice