Racunalo se resetira bez razloga

poruka: 7
|
čitano: 1.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Ovako...

Racunalo je svojevrstan storrage server koji je 0 - 24 OL i ajmo reci da je od kriticne vaznosti.

Stvar je u tome da bez obzira bio on pod loadom ili idile, vrtila se kakva aplikacija ili ne, jednostavno restarta. To se dogadja random svakih par dana.

Sistem je 4x diska u mirror raidu (2 raid polja), neka bzvz grafulja,  AMD x64, napajanje corsairovo 650W jada jada...

Sve je radilo uredno nekih par godina do prije mjesec dana kad se ovo pocelo dogadjati. Mislili smo najprije da je pregrijavanje, temperature su manje vise normalne. Ima dosta fanova, malo je bio pun prasine ali je sve izglanjacano i ocisceno. Onda smo mijenjali graficku (davala je malo trzav signal na monitor pa smo mislili da je ona u banani) i radnu memoriju.

Posto nemam vremena za rad na njemu jer taj komp NE SMIJE BITI OFFLINE vise od dva sata i to kasno u noch nemam mogucnost raditi pokusaj - pogreska. Takodjer nemam backup komp koji bi obavljao njegov posao dok je ovaj na analizi (inache bi ovaj vec nestao u smecu a backup bi ga zamijenio).

Radio sam burn testove, svi su prosli ok. Mislio sam da bi virus mogao biti ali nije (proslo sve sa NOD 3, 0 infiltracija). Na kompu se nista nije diralo ni mijenjalo od kad ga se smontiralo i pustilo u rad. Znaci greske se ne dogadjaju radi novog komada HW ili SW.

Upomoc...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Racunalo se resetira bez razloga

Jesi probao zamijeniti napajanje iako je jako i dobro?

16 godina
neaktivan

Jesi pogledao Event Log?

tnakir kaže...

Mislio sam da bi virus mogao biti ali nije (proslo sve sa NOD 3, 0 infiltracija).

Nisu ni oni 100% precizni.

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2009 12:08 (zmikic).
17 godina
autorov komentar

Napajanje nisam probao jer nisam imao pri ruci tako jako napajanje a nisam htio kupovati novo samo radi testa. To sam vec napravio sa grafickom i memorijom pa se i nije bas isplatilo.

Event log je bio prvi sta sam pogledao, neke nejasne gluposti, System error sa milijun razlicitih gresaka, od nepronadjenog printera nadalje :(

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Evo samo da napomenem..

Bilo je do zvucne kartice, promjenjena zvucna (crkla CL XFi...) sad sve sljaka bez greske...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Evo samo da napomenem..

Bilo je do zvucne kartice, promjenjena zvucna (crkla CL XFi...) sad sve sljaka bez greske...

A u k..... :) .Ko bi reko da je do zvucne :) .Cek, sorry, al sad mi nije jasno...Kaj ce ti tako jaka zvucna na serveru ??
Asus Maximus Extreme, E8400@ 4GHZ, Tagan BZ800, Zalman 9500, 2 X 1GB Corsair XMS3 @ 1433MHz, Gigabyte GTX260@ 700/1200/1500, Creative Labs X-Fi Xtreme Music, Chieftec BA-01B-B-B, Razer Copperhead & Goliathus, 2X250GB SATA2, 2X320GB SATA2
17 godina
autorov komentar

Heh... to racunalo je zapravo glazbeni server za jednu radio postaju... na njemu se nalazi kompletna fonoteka i iz njega ide izlaz na mixer koji dalje ide vani do odasiljaca. Da, i ja sam im govorio da nema smisla stavljati skupu zvucnu kad se to sve skupa kodira u FM koji zapravo ima dosta gubitaka i koji ima dosta usku siriniu kanala, ali oni su poceli kenjkat da se osjeti razlika u zvuku jada jada... Inace smatram da bilo koja integrirana zvucna ima dovoljno dobru kvalitetu da bi mogla sluziti kao ulaz za FM emitiranje...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice