Računalo se neželi pokrenuti.

poruka: 27
|
čitano: 7.322
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Računalo mi se neželi uopče pokrenuti, kada stisnem gumb za paljenje ništa se ne događa, ne pokrene se niti jedan ventilator niti se pale led svjetla. Odmah sam posumnjao na napajanje i probao sam jednu drugo slabije napajanje spojiti i onda je radilo.  I kupio sam novo napajanje u Protisu od 550w i uredno ga spojio i isti problem. Nista se ne pokrece kada stisnem gumb za paljenje. Jesu li mi prodali neispravno napajanje ili je mozda problem u matičnoj ploči? Malo mi je hitno pa ak mi moze neko sto prije pomoci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 11:26 (Lawer).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Računalo se neželi pokrenuti.

isti problem imao s napajanjem kupio novi nece su upaliti problem je bio sto mi nije sjeo dobro 24 pinski konektor ja sam ga gurnio dok nije klkiknuo ali treba ga jos malo jace da usjedne pogledaj ponovno jesi dobro sve spojio

13 godina
neaktivan

Moguće je da novo napajanje nije ispravno, ali je vjerojatnije da ti je matična ploča u dodiru sa kućištem ili ti neka komponenta pravi kratki spoj.

Izvadi sve iz kućišta i spoji na stolu samo najnužnije komponente za ulazak u windowse i probaj upaliti komp. Ako radi onda dodavaj jednu po jednu komponentu ili ako ne radi onda ištekavaj jednu po jednu komponentu (bilo da dodaješ ili ištekavaš komponentu, komp mora biti isključen) dok ne nađeš krivca.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Aha bi mi molim te mogo pojasnit kaj mislis da maticna dira kuciste i komponenta radi kratki spoj :)
13 godina
Ako je radilo sa drugim napajanjem onda nema kratkog spoja.
Moguce da je novo napajanje neispravno.
Jesi provjerio dal si spojio sve kak treba? zna se desit...
Werdum Combat Team
13 godina
neaktivan

Česta pojava je da se prilikom postavljanja matične ploče ne stave odstojnici, matična dodiruje neki metalni dio koji viri u samom kućištu ili da je nešto upalo u kućište (šarafi, komad žice itd) prilikom sastavljanja ili dodavanja neke komponente.

Neispravne komponente ili krivo spajanje isth također može biti uzrok kratkog spoja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 14:21 (Mile 74).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Izgleda da me ceka duga noc..
14 godina
neaktivan
Znaci probao sam spojiti drugo napajanje od starog kompa koje je dobro ali dosta slabo ali se racunalo pocne normalno pokretati. a kada sam spojio novo napajanje na staro racunalo i ono se normalno pokrece. Sada moj zakljucak je da se nesto pokvarilo sa 5,6,7,8 pinom na pci-e ulazu za napajanje ili se nesto pokvarilo s tim istim prikljucima na samom napajanju jer staro napajanje ima samo 4 pina ne 8 kao novo s kojim radi. Ili jos jedna mogucnost je da napajanje nije dosta jako sto se tice nezz snage pri paljenju ili tako nesto jer sam uzeo vs550w od corsaira. mozda sam ipak trebao cx430w
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 9:37 (Lawer).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gle govorim za to novo napajanje što si uzeo znači dovoljno je jako da pokreno komp. E sad ako kažeš kad ubaciš staro napajanje komp radi , a kad staviš ovo novo onda komp ne radi. Kao što su kolege napisali gore moguće da su ti prodali neispravno napajanje. Evo kako ćeš testirat novo napajanje : Izvadiš ga iz kompa ( ako je u kompu ) uzmeš jedan vodič koji je kako vidiš na slici oguljen na krajevima dalje napajanje ima onaj 24 pinski konektor, e uzmi taj vodič i zabodi jednu stranu  na taj konektor gdje se nalazi zelena žica , a drugi kraj vodiča ubodi u bilo koju crnu žicu na konektoru. Kad si to napravio onda uštekaj napajanje u struju i vidit ćeš ako se krene okretat ventilator na napajanju onda ti je napajanje ispravno. A ako se bojiš to napravit s novim napajanjem uzmi prvo to staro napajanje što imaš pa tako spoji. Evo to ti vako izgleda > klik

Legends Never Die
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 11:40 (BOND_017).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Probat cu kad dodem doma ali to novo napajanje sam probo na starom kompu i tamo je radilo.
16 godina
neaktivan

A onda je vjerojatno ispravno. Da ti se slučajno gumb od paljenja nije zaglavio ili nešto, jbt neznam ni sam.

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gumb od napajanja nije pokvaren sigurno nemam blage kaj mu je ..
12 godina

Ne vjerujem da ti maticna dodiruje ikakav metal od kucista,jer bis sada ima light

show u kuci.Vjerojatno napajanje zeza.Zamjeni ga u trgovini gdje si ga uzeo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Možda je problem u vezi između matične ploče i gumba za paljenje kompjutera.

Najbolje ti je odspojiti žicu iz matične (piše ti PWR-on ili nešto slično) i spojit ta dva pina nečim što vodi struju (gurnut šrafciger na pol sekunde).

-bez brige, tako sam ja palio komp jedno pola godine dok si nisam našao neko kučište

-ne pokušavati pijan

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Odnesi ti radije računalo u servis dok nisi napravio nekakvu veću štetu. Očito je problem u nekakvom kontaktu između napajanja i matične ploče.

Uh, što volim ovaj režim - drugi rade a ja ležim
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Al to se placa :(
14 godina

Vrlo vjerovatno je i tebi problem u napajanju za cpu.

Vjerovatno ti starija maticna nema napajanje za cpu,tako da kabal napajanja za cpu nisi niti ustekao,pa je zato radilo!

Kabal cpu napajanja i kabal napajanja za gpu izgledaju dosta slicno(crno-žuta kombinacija) i vjerovali ili ne,gpu mozes ugurati u maticnu,no maticna se nece niti pokrenuti!

Eto,probaj vidjeti da se nisi tu shebo!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nije to :/
14 godina
neaktivan
Posto je servis? Mislim imam sve garancije..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem se riješi za čas: Na matičnoj ti je 24 pinski konektor (20pinski  + 4 pinski) Spoji samo 20 pinski, a 4 pinski nemoj spajati. Neka te ne brine što će na konektoru faliti te 4 žice, radit će bez problema.

Potrudi se dobiti ono što voliš jer ćeš inače biti prisiljen voljeti ono što si dobio
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Nije ni to..
14 godina
neaktivan
Kada pocnem spajat 20 pinski konektor sve se zasvjetli i pocnu se vrtiti svi ventolatori ali kada gurnem do kraja stane i naravno kada ga onda zelim upaliti nezeli se upaliti.
17 godina

Možda će ti zvučat glupo ali provjeri da li ti je kabel od napajanja za monitor dobro uštekan. Ja sam imao takav slučaj da mi se taj kabel malo izvukao iz monitora i komp se nije htio upaliti. Već sam se bio spremio za servis... Ako imaš i neke druge uređaje na istoj letvi ili produžno provjeri i njih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Budem fala
17 godina

I što je na kraju bilo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ovi su mi najdraži. Mole, vape za pomoć, a kasnije u svome neznanju vide da je problem trivijalne pririode, pa iz srama ne žele ni zahvaliti korisnicima koji su pokušali pomoći. Kultura na razini!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
protjeran

imaš pravo slažem se s tobom

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice