Prvi nerješiv hardware problem

poruka: 10
|
čitano: 2.608
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

komp se restarta svakih nekoliko minuta. mislio sam virusi,a i sam sustav je star mislim na os,pa odlučih formatirati. događa se isto. stalno se pojavljuje plavi ekran i izbacuje hardver problem. probao sam odspojiti disk pa čak i dvd rom. isto je. druga memorija - isto. da li može biti napajanje ,proc ili memorija ?  komp je jučer radio normalno... konfigh je  amd black am2 5000+,2 gb ddr2 ram,160 gb sata maxtor i ms napajanje. integrirana grafa. komp je za lagane igre,net,sporedno... 

Članak 12. Ustava Republike Hrvatske: U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Prvi nerješiv hardware problem

U mojem je slučaju bila matična ploča. Kod tebe može biti i u procesoru jer ima integrirani memorijski kontroler. Probaj staviti komponentu koju prije uspiješ nabaviti pa vidi.

15 godina
neaktivan

Daj napiši koji error ti javlja?

I felt a great disturbance... as if a hundred evil bastards on an oil derrick suddenly cried out in terror and were suddenly silenced. Strange
17 godina
protjeran

spojim drugi hard sa windowsima ali onda naravno uđem sa safe modom. onda nema ni restarta sve radi super. kad spojim stari hard odmah izbaci greške 

STOP: 0X0000009C  (0X0000001,0X84DCC948,0X86000000,0X00000181)

TO JE TO. POKUŠAM FORMATIRATI ALI RESTARTA SE. proc radi uredno na 40 stupnjeva. 

Članak 12. Ustava Republike Hrvatske: U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 11:57 (opcom).
17 godina

Provjerio achi/ide mod u biosu ? po ovome sto si do sada rekao mozda je do diska.. ako je maxtor vjerojatno mozes sa ovim alatom provjeriti disk

15 godina
odjavljen

može biti i da je do napajanja ili jedan keks rama nije ok.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
opcom kaže...

spojim drugi hard sa windowsima ali onda naravno uđem sa safe modom. onda nema ni restarta sve radi super. kad spojim stari hard odmah izbaci greške 

TO JE TO. POKUŠAM FORMATIRATI ALI RESTARTA SE. proc radi uredno na 40 stupnjeva. 

Obicno ispod STOP pise i jos nekaj , tipa  "MACHINE_CHECK_EXCEPTION''  , to ti je bitna poruka.  Jesi klokal proc?

• Opterećujete procesor ili matičnu ploču preko ograničenja njihovih specifikacija. Na primjer, ubrzavate takt procesora ili sabirnice.
  •  Preporučujemo vam da hardver pokrećete na brzinama koje je predvidio proizvođač.

• Preopterećeno, neodgovarajuće ili oscilirajuće napajanje te napajanje s izraženim šumom mogu destabilizirati računalo. Osigurajte stabilno i pouzdano napajanje računala.
  • Ekstremni toplinski uvjeti uzrokovani kvarom uređaja za hlađenje, na primjer ventilatora, mogu oštetiti računalo. Provjerite rade li vam uređaji za hlađenje.
  •  

Ovo gore je copy/paste, guglaj eror,

I felt a great disturbance... as if a hundred evil bastards on an oil derrick suddenly cried out in terror and were suddenly silenced. Strange
    17 godina
    protjeran

ispod toga reda stop ne piše ništa. probao sam guglati eror ali tamo piše ono što i sam znam. problem mi je što nemam sve komponente za isprobavanje a crko je i dvd rom tako da moram sve preko usb-a.  ipak hvala na smjernicama. nema tu mudrosti-ploča,proc,ram i napajanje. hard sam probao zamijeniti i zanimljivo kada sam taj drugi uključio to se ne događa...ali taj drugi ne smijem formatirati,to mi je poslovni :(

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 15:06 (opcom).
    16 godina
    neaktivan
    opcom kaže...

Za hdd testiraj sa HD tuneom ali neka sporo skeniraj dokraja ako ga ima crveni znači ima bad sector dok žuti ili zeleni sve ok, Ako hdd nema bad sector onda testiraj memoriju sa Memtestom i neka vrti dokraja do 100% da budeš siguran da nema errore na memoriji, ak memorija nema errore tad postoji mogučnost da ti grafička kartica pregrijava ili procesor a to možeš saznat s programom Speccya da vidiš temperature CPU, GPU I MBO. Pa vidi jel od koja ima previsoke temperture, za normalu bi trebao OK do 40 oC, a ako pokazuje preko 60 oC i više onda je tu krivac za visoke temperature jer se on uzrokuje smrzavanje i čak komp restarta. Obično kod restarta jer se on zaštičuje od neka komponenta da neradi dobro i zato restarta. Postoji da neka kartica u kvaru npr zvučna , mrežna špa se i ono zna restarta.

17 godina
    protjeran

matična crkla. hvala svima.

1
    Nova poruka
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice