Problem s ventilatorom

poruka: 9
|
čitano: 1.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Problem s ventilatorom
Znaci imam jedan led ventilator kojeg sam ugradio nedavno ali nije mi jasno kad ga stavim on radi ali problem je u tome kad stavim ruku blizu njega jedva osjetim zrak koji on vrti ali doslovno jedva.... jel to normalno ili bih mogao to popraviti ?
MasterOdisasteR

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem s ventilatorom
Maharaja kaže...
Znaci imam jedan led ventilator kojeg sam ugradio nedavno ali nije mi jasno kad ga stavim on radi ali problem je u tome kad stavim ruku blizu njega jedva osjetim zrak koji on vrti ali doslovno jedva.... jel to normalno ili bih mogao to popraviti ?

Ruka ti nije previše relevantna. Uzmi list papira i lagano ga prinesi ventu. Ako usisava zrak list će se zalijepiti a ako ga gura od sebe onda je to istrujni vent. se papir teško odvaja od venta ili ga je teško približiti ventu onda je sve uredu.

Da vent nema automatsku regulaciju brzine vrtnje?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...
Maharaja kaže...

Ruka ti nije previše relevantna. Uzmi list papira i lagano ga prinesi ventu. Ako usisava zrak list će se zalijepiti a ako ga gura od sebe onda je to istrujni vent. se papir teško odvaja od venta ili ga je teško približiti ventu onda je sve uredu.

Da vent nema automatsku regulaciju brzine vrtnje?

Pise na kutiji speed sensor ali nesto mi je tu sumnjivo ...

EDIT : Samo je crveni http://www.specialtech.co.uk/spshop/customer/product.php?productid=10639&cat=0&page=42

MasterOdisasteR
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 0:43 (Maharaja).
15 godina
Maharaja kaže...
mario.L_hr kaže...
Maharaja kaže...

Pise na kutiji speed sensor ali nesto mi je tu sumnjivo ...

Što točno?

Ako je automatski reguliran onda je s ventom sve u redu. Pitanje je kako regulacija funkcionira?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina

1. Jesi ga spojio na matičnoj ploči na SYS_FAN?

2. Jesi ga spojio 3-pinskim, 4-pinskim napajanjem?

3. Jesi ga spojio na molex, 4-pinski kabel direktno na napajanje?

Tvoj problem je vjerojatno taj što si ga spojio na MBO, preko SYS_FAN i ploča ti regulira brzinu vrtnje. Koliko se brzo vrti cooler procesora, toliko brzo ti se vrti i taj tvoj cooler.

** Live 4 Music **
15 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

1. Jesi ga spojio na matičnoj ploči na SYS_FAN?

2. Jesi ga spojio 3-pinskim, 4-pinskim napajanjem?

3. Jesi ga spojio na molex, 4-pinski kabel direktno na napajanje?

Tvoj problem je vjerojatno taj što si ga spojio na MBO, preko SYS_FAN i ploča ti regulira brzinu vrtnje. Koliko se brzo vrti cooler procesora, toliko brzo ti se vrti i taj tvoj cooler.

Znaci treba na molex ?

Ako tako napravim oce li mi opet regulirat brzinu vrtnje ili da si nabavim potenciometar

MasterOdisasteR
15 godina

Zavisi što želiš. Ako hoćeš punu snagu vrtnje, s tim dolazi i viša razina buke.

Dakle, molex (4-pinski) će ti donijeti veći protok, veću buku i bolje hlađenje)

Dok će ti 3-pinsko (kako ti je sada) donijeti će manje buke, manji protok i slabije hlađenje. Zavisi što želiš.

** Live 4 Music **
15 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

Zavisi što želiš. Ako hoćeš punu snagu vrtnje, s tim dolazi i viša razina buke.

Dakle, molex (4-pinski) će ti donijeti veći protok, veću buku i bolje hlađenje)

Dok će ti 3-pinsko (kako ti je sada) donijeti će manje buke, manji protok i slabije hlađenje. Zavisi što želiš.

Max. hladjenje 

Min. buka {#}

MasterOdisasteR
15 godina

e pa sad {#} Onda treba uzeti recimo Silent Eagla koji je skuplji, ali i tiši, jasno uz odlične performanse hlađenja.

Probaj podešavati brzine u speedfanu.

** Live 4 Music **
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice